kayıt

the passion of the christ

  1. 1
    Mel Gibson'ın yazıp yönettiği 2004 yapımı film. filmin başrollerinde James Caviezel, Maia Morgenstern ve Luca Lionello oynamaktadır.
  2. 2
    hz. isa'nın çarmıha gerilmeden önceki son 12 saatini anlatan mel gibson filmidir. gerçeğe yakın olması için latince ve aramice dilleri kullanılmıştır.

    film, son akşam yemeğinden sonra hz. isa havarilerden birkaçı ile birlikte gittiği zeytinlikte tanrıya dua ederken yahuda iskaryot'un 30 dinar karşılığında yerinin hahamlara söylenmesinin ardından romalı askerler tarafından yakalanması ile başlıyor. sonrasında ise hristiyanların 'çile' olarak adlandırdığı olayları anlatıyor.

    film boyunca o kadar çok kan ve vahşet var ki saw serisini izlemekten bir farkı olduğunu sanmıyorum. ayrıca bazı sahneleri de bizim siccin gibi ürkünçlü. bu ürkünçlü sahneler incil'e dayanılarak mı anlatılıyor bilmiyorum ama saçma diyeceğim de saygısızlık olmasın diye susuyorum*

    bir de bazı sahnelerinde ağlayıp tuğçe kazaz gibi din değiştirmeme ramak kalmadı değil. inancınız ne olursa olsun, bu filmde gösterilenlerin sizi etkilemeyeceği anlamına gelmiyor haliyle.