kayıt

gitar

  1. 12
    küçükken çaldığım bir enstrümandı. ya şimdi ne oldu diye soracak olursanız, 11 yaşında öfke patlamasından gitarı kırmıştım.
  2. 11
    çalmayı asla öğrenemeyeceğim biliyorum. gerçi, fülük çalmayı da asla öğrenemeyeceğim ya neyse.
  3. 10
    (bkz: joe bonamassa)
  4. 9
    Bir ara pena koruyucuya sevdiğim kadının kara kalem resmini çizdirecektim. Sonra ne olduysa vazgeçtim.. geçen bir abiyle konuşurken, ayıp ettin getir hemen yapalım tarzı bişey söylemesi üzerine bendeki o istek de yeniden arttı.

    Çizildikten sonra tekrar başlığı uplar, foto atarım.
  5. 8
    Gitar konusunda oldukça tecrübeli bir ekip. Dilerseniz online eğitim fırsatı da var. Bakınız: www.taksimsanat.com...
  6. 7
    tuşlu telli rock çalgısı demelkmiş.
  7. 6
    5 yıldır çalfığım güzide enstürman.
  8. 5
    parmakla veya pena adı verilen (kemik, plastik, mika gibi maddelerden yapılan) tezene ile çalınan, görsel olarak 8 şekline benzeyen, sap üzerinde ses perdeleri olan telli çalgıdır.

    ilk gitar tasviri 12. ve 13. yüzyıllara kadar dayanır. 16. yüzyıla kadar ise çeşitli değişiklik ve varyasyonlar ile birlikte gelişerek günümüz gitar şeklini bulmuştur.

    19 uncu yüzyıllarda ise gitardan daha fazla ses alabilmek için gövde ve sap üzerinde değişik varyasyonlar ve modifikasyonlar uygulanarak değişiklikler yapılmıştır.

    günümüzde çok çeşitleri bulunsa da ana gitar çeşitleri; klasik, akustik, elektro, bas, 7 telli, 12 telli, perdesiz, lap steel, weissenborn, caz gitardır.

  9. 4
    "saz çalan aşık, keman çalan verem, gitar çalan göt veren olur" şeklinde garip bir söze konu olmuş müzik aracı. ayrıca akdeniz akşamları bu enstrumanın olmazsa olmazıdır. gruplarda bas gitar çalanlar genelde birleştirici ve anaç bir yapıya sahiptir.
  10. 3
    çaylaklık döneminde çalan kişinin ev halkını sinirlendirdiği çalgı aleti.
  11. 2
    çoğu kişi tarafından kız kaldırma aracı olarak görülen bir çalgıdır.
  12. 1
    telli bir çalgı.