kayıt

sınav anıları

  1. 1
    *

    insanlarIn sInav esnasIndaki anIlarInIn anlatIlmasIdIr.

    lise 2'de tarih sInavInda yanImdaki cantamIn icindeki kitaptan soru cevabIna bakmaya calIsmIs (zira hep adamIn derslerinde icim geciyodu ve ilk sInav notum dusuktu) bir iki tanesine bakInca gaza gelip hunharca bakmaya baslamIstIm. o anda da unutmusum etrafI heralde. neyse hoca kopya kagIdIna bakIyorum sandI cantamI alIp kurcalamaya basladi. herhangi kopya kagIdIm olmadIgIndan rahattIm. hoca da bulamayInca beni rahat bIraktI.
    sInavdan sonra sInIf baskanIna adImI sormus guya. ama bir aksilik olmadI.
  2. 2
    pazar gun ki ayt de burnumun kanaması ve sınavdan sonra benim içimin kanaması ve kapanış..

    uygun fiyattan kefen bakılır.
  3. 3
    Aşırı aşırısı zor bir eğitim dersinin finalindeyiz.Vizesinden 60 almışım sınıf ort.40.Neyse finalden 40-50 alsam geçecem ama adam öyle bir sormuş öyle bir sormuş kağıtla bakıştım duruyorum öyle.50 soru,4 y 1 d’yu götürüyor bir de.Sanki üniversite sınavı aq klasik sorsa çatır çatır yazacam.Neyse niyeti bozdum zaten sınav öncesinden kopya çekecem.A-B grubu yapmış işsiz.Önümde oturan kız optiği öyle bir açıyorki zannedersin anadolunun kapıları bana açılmış.Kendi çözdüğüm sorulardan kontrol ettim optikleri aynı grup muyuz diye.Sınav bitti benim yüzüm gülüyor.40 alırım en kötü dedim.ön çarprazda oturan Arkadaşlardan biri geldi hoca çarprazlama dağıtmış iyi baktım öndekine dedi.Ben o an otobüs durağına değil de beyaz ışığa doğru yürüdüm sanki.
  4. 4
    4 saatlik mukavemet sınavında artık zaman bükülmeye, her şey farklı bir boyuta geçmeye başlamıştı. Sağolsun dersi veren hoca 15 dakika da ek süre vererek bu yolculuğu biraz daha uzatmamızı sağlamıştı
  5. 5
    Lise 3 kazık edebiyat sınavında hoca laptopla uğraşırken, bir anda çocuklar benim dışarı çıkmam lazım sakın kopya çekmeyin dedi. Tabi 160 ıq ya sahip olduğum için, laptopu video moduna alıp bizi test ettiğini anladım. Bizim avanak arkadaşlar başladı telefondan kopya çekmeye. Ben ise kağıda bakıyorum ama sınav kazık amk. Divan edebiyatı şiirlerini yorumlayın felan diyor ama kelimeler Osmanlı Türkçesi ne bilem. Sınav vakti bitince hoca geldi. Herkes benle dalga geçiyor dürüstlüğün sırası mı lan kamil diye. Ben de hoca çok soğukkanlı içeri girdiğinden diyorum herhalde video açmadı, hoca senin Allah belanı versin. Neyse 3 hafta sonra hoca bir derste size belgesel izleteceğim dedi. Tabi olaydan 3 hafta geçmiş benim umutlar tükenmiş cidden belgesel izleteceğini sanarak akıllı tahtaya usb yi bağladım. Açtım bir baktım sınav görüntüleri. Millet nasıl utanıyor ama. Benimle birlikte 3 4 kız daha kopya çekmemiş onları da çağırdı ve bizi överek tüm sınıfı azarladı. Erkekleri temsil eden tek kişi ben olduğumdan bir gururluydum ama içimden ne dürüstlüğü be zekanla kurtardım diyordum. Akıllı tahtadan e okulu açtı. Sözlüklere 100 100 yapıştırdı. Sınav notumuza +50 diğerlerine - 50 vereceğini söyledi. Öf be hatırlayınca bir hoş oldum.

    Okumayanlar için özet: 160 ıq len
    • entry-nick uyumu
  6. 6
    geçen dönem farmakoloji sınavının finalinde hiç umudum olmadan oturuyordum amfide ortalarda bir yerlerde. vizem çok düşüktü dersten de pek bir şey anlamadığım için geçme umudum yoktu o yüzden çok rahattım tüm sınıf da stresli stresli bekliyordu asistanlar geldi onlar da çok gergindi emir yağdırıp duruyorlardı ben yine sakin sakin takılıyordum. arkamda bir sürü insan olmasına rağmen ve önlerin de tamamen dolu olmasına rağmen birden bana sen kalk dedi neden dedim çok sakinsin şüphelendim dedi aq malı güldüm sadece her yer dolu nereye oturcam dedim hoca kürsüsünün yanına sandalye çekti buraya otur gel dedi. sonra stres yapmaya başladım o an sınava girmemeyi de düşündüm ama bunun seneyesi de var asistana kızdım diye asıl ders hocasını kızdırmamak gerek falan diye düşünerek gittim. en önde bir kere bile sınava girmemişken kürsünün orda sınava girmek benim için şovdu neyse sınav başladı sonra ders hocası geldi amfide boş yer olmasına rağmen benim neden orda olduğumu ve sandalyede sınava girdiğimi sordu asistana. asistan da mantıklı cevap veremedi haliyle. sonuç olarak proftan azar yiyen asistan oldu ben de hoca gittikten sonra kağıdımı verdim beklediğimden yüksek aldım ama geçmeme yetmedi not.seneye tekrar alcam mecburen.o asistan da bir daha sınavlara getirtilmedi yada ben karşılaşmadım.
  7. 7
    Lise son zamanları... Son deneme sınavları oluyor okulda. O zamana kadar yapılan tüm denemelerde çuvallamışım. Üniversiteyi kazanamayacağım oldukça ortada. Fakat mesele sınavı kazanmak ya da kazanamamak değil o sıralar. Evden aldığım tehdit.

    "Eğer bu denemede de sıçarsan basketbol takımından çıkacaksın!"

    "Yahu ne çıkması. İl birinciliğini almışız. Gruplar için başka bir şehre gidecez. İkinci kaptanım. Hem ben ileride nba'da oynayacam" diyemedim tabi haliyle.

    Neyse. Deneme günü geldi çattı. Sınavda deli gibi soru okuyorum. Basketbol takımından çıkmamam lazım çünkü. Okuyorum, uğraşıyorum ama soruları çözebilmek için bunlar yetmiyormuş. Daha öncesinde çalışmış olmak lazımmış. Herkes zaten sınavdaki soruları ciddiyetle okuyormuş, çalışan yapabiliyormuş. Ben ne bileyim usta. Daha önceki denemelerden on dakikada çıktığım için düşük alıyorum sanıyordum. Öyle değilmiş. Okuyorum ama yok. Yapamıyorum. O ara karnıma bir ağrı saplandı. Sanırım denemede sıçmadan önce reel olarak tuvalete sıçmak istedi vücut. Hocadan izin istedim tuvalete gidecem. Denemenin bitmesine yirmi dakika filan var. Sınıftan çıktım.

    O da ne? Sınavın cevap anahtarını panoya asmışlar. Hem de sınav bitmeden. Bir saniye düşünmeden hemen cepledim. Tuvalete bile gitmeden sınıfa çıktım. En arkadaki sırama yerleştim. Çıkardım cebimden cevap anahtarını. Kodluyorum yarınlar yokmuş gibi. Sınav bitti eve gittim. Aileme artistlik yapıyorum. "beni takımdan almak mı? Hahaha" modundayım.

    Aradan üç dört gün geçti. Deneme sonuçları açıklandı. Eksi iki yüz küsur puan almışım. Bak sıfır filan degil. Eksi iki yüz...

    Meğer panodaki cevap anahtarı geçen haftanın cevap anahtarı imiş. Ve onu da geçtim ben zaten yanlış grubun cevap anahtarını çalmışım. Yani panoda bu son girdiğim denemenin cevap anahtarları olsa bile yanlış grubu aldığım için yine eksi bilmem kaç alacakmışım zaten.

    Neyse. Ailem acıdı salaklığıma, gruplara gittim takımla beraber fakat nba'da oynayamadım. Üniversiteyi de kazandım.
  8. 8
    Lisede arkadaşa kopya verirken hocayla göz göze gelince ağzımın oynamasına bahane olsun diye parmak hesabı yapmaya başlamıştım. Sınavın İngilizce sınavı olması dışında sorun yok...