kayıt

selahattin demirtaş

  1. 151
    türkiye cumhuriyeti'nin içişleri bakanının canlı yayında "terörist" olduğunu söylediği ama 2 yıla yakın süredir tutuklu yargılanmasına rağmen henüz hüküm giymeyen hdpli.

    akp ve avanesi tüm gücüyle saldırıyor ama selahattin demirtaş'ın hala suçu bulunamıyor. açıklanamayan suçlarla 2 yıldır cezaevinde.

    ak gezenler, bozkurtçuklar, islamcılar, yeni milliyetçiler, perinçekçiler.. alayı saldırıyor ama demirtaş hala ayakta ve hala suçsuz yere yattığı cezaevinden barış dolu mesajlar veriyor.

    kurucusu oldukları tiyatroda mağduru oynayanlar selahattin demirtaş'ın masumiyetine gözünü yumuyor.
  2. 152
    hala hüküm giymemesine sasirdigim apo ovucu, hendekperest, cakma baris guvercini.

    Ulkeye bak amk. Herkesin yaptigi bir sekilde unutuluyor. Hey gidi koca dunya.
  3. 153
    kendisi pkk'ya müzahir davranışlar sergilediği için değil, halkının öz çocukları otobüs duraklarında katledildiği zaman tek kelime etmediği için, başında olduğu partinin milletvekilleri katillerin taziyesine gittiğinde "demek ki ben size hiçbir şey öğretememişim, bir değerim yokmuş bu organizasyonda" deyip istifa etmediği için, eli palalı eroinmanların saldırdığı insanlara "darbeci" dediği için yargılanmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

    o, bu ülkeyi sevmemektedir. bir ülkeyi sevmek, o ülkenin insanlarına her kim olurlarsa olsunlar daha fazla hürriyet, daha fazla değer kazandırmakla olur. hürriyete, insanların iyi hayatlar yaşaması fikrine karşıt olmaktan daha ağır bir suç olabilir mi ?
  4. 154
    türkiye'nin önemli bir bölümünün suç arayıp bulamadığı, türkiye siyasetinin son dönemdeki en büyük lideri ve fikir önderi.

    selahattin demirtaş'ın elini kolunu bağlayıp mahalleyi yakıp kül edenler küllerin üzerine çıkıp "neden söndüremedi kiğğ" diye eleştiriyor. çok tuhaf insanlar yahu.
  5. 155
    4 yıl 8 ay hapis cezası alan terörist.
  6. 156
    çok yakın bir zamanda cezaevinden çıkacak ve özgürlüğüne kavuşacaktır. 2 yıldan uzun süren keyfi ve hukuksuz yargılama aihm'den dönmüştür.

    sadece sayın selahattin demirtaş değil tutuklu tüm hdpli vekiller/eski vekiller derhal serbest bırakılmalıdır. öyle yok hem ayranım dökülmesin hem.. ayran döküldü haciii.
  7. 157
    Bazı kekolar şunu atlıyor. Aihm kararinda "sılho'yu neden tutukladıniz? Bu adam masum" demiyor. Tutuklanmasi için gerekçeler doğru ancak bu uzun süreli tutuklama için bir sebep yok diyor.

    Türkiye'de bu uzun süreli tutukluluk yargının sorunlarından birisi. 2 yıl da uzun bir süre. Yargı kararını çoktan vermeliydi.
  8. 158
    reisimizin öttürdüğü terörist sevici bu saatten sonra özgürlüğü anca rüyasın da görür.
  9. 159
    salarsanız hayat kadını evladısınız.
    orul orul hem de...
  10. 160
    1) bu adam terörist vs. tamam da, o zaman delilleri sun,yargıla,içeri tık, "hukuk devleti" ol.

    2)islamcılar allah'a inanıp paraya taparlar.
  11. 161
    her ne kadar adaletten yana olsam da, başkaları tarafından kışkırtılarak bana silah doğrultan silahlı grubu temsil eden birinin çıkmasını istemem. evet, içeride oluşunun çok da adalet çerçevesinde olduğunu söylemek mümkün değil ama teröristleri temsil eden bir kişiden bahsediyoruz be olm. sonları ermeniler gibi olacak bir grubu aynı yola götürüyor resmen.
  12. 162
    başkan çıkacak, siz de kuduracaksınız. zaman her şeyi daha net gösterecektir.
  13. 163
    az önce cetılıyla bir kez daha halkına ulaşmış hdp lideridir.

    ''erkek aklını” veya “erkek zihniyetini” konuşalım bu hafta. birkaç twitle geçiştirilecek bir konu değil elbette. bu nedenle, önerdiğim kitapları okuyarak işe başlayın bence sevgili erkekler. ayrıca herkes, bu konuda yapılmış çalışmaları birbirine hemen şu anda önersin lütfen.

    sizinle eşit olduğuna inandığınız bir kadın var mı? yani yaptığınız her şeyi yapma hakkına sahip bir kadın? anne, eş, kız kardeş, sevgili? yok artık! “benim yaptıklarımı yaparsa bacaklarını kırarım” mı dediniz içinizden? demişseniz kusura bakmayın, o sizin içinizin pisliği.

    kadınların büyük çoğunluğu, erkeklerin yaptığı kötülükleri asla yapmazlar. savaş kararı almak, işkence ve katliam yapmak, yolsuzluk yapmak, doğayı katletmek, tecavüz etmek vs. bunlar binlerce yıldır, erkek aklının tekelindeki kötülüklerin sadece bir kaçı.

    kadınlarla eşit olmak neden önemlidir? kadınlar gülünüz, çiçeğiniz oldukları için mi? bunu aklınızdan bile geçirmeyin! kadınlarla eşit olmak, her türlü sömürü, zulüm, zorbalık iktidarını yeryüzünden silmek için olmazsa olmazdır. “ne alakası ve şimdi” diyen oldu mu?

    doğrudan alakası var kardeşim. yeryüzündeki en büyük iktidar gücünün (imparator, devlet, koca, baba, patron) bile üretildiği ilk yer kadın bedeni ve kadın varlığıdır. hem de her gün her saniye, kadın sömürüsü üzerinden kendini yeniden üretir bu erkek aklı.

    daha doğar doğmaz iktidar olmak, güçlü olmak, ezmek öğretilir erkeklere. hayat boyu da devam eder bu. kadınlara ise boyun eğmek, hizmet etmek düşer. zalimliğe doğru giden yolda staj alanıdır erkeğin etrafındaki kadınlar. onları ezerek öğrenir iktidar olmayı, zorbalığı.

    sonra “işi” büyütür ve eline geçen ilk fırsatta dünyanın geri kalanına uygular öğrendiklerini. dünyanın en tehlikeli şeyi “erkek” olduğu için, biz de kendimizi korumanın tek yolu olarak “erkek” olmayı seçeriz. böylece zulüm ve zorbalık çarkının parçası haline geliveririz.

    işte özgürlük ve eşitlik için mücadele eden kadınlar bize başka bir yol öneriyorlar. “eşit olalım. erkek gibi değil, insan gibi düşünmeyi öğrenin” diyorlar. “bunun için de cesur olmanız lazım. sahte erkeklik duygularını bir kenara bırakıp eşit insanlar olmalısınız” diyorlar.

    sadece kendileri için değil, bütün insanlık için kalıcı ve gerçek bir adalet öneriyorlar. “ezilen sınıflar, kimlikler, uluslar, cinsiyetler, inançlar kadın özgürlüğünü ve eşitliğini öncelemezlerse hiçbir baskıcı iktidar odağını alt edemezler” diyorlar.

    dünyanın en büyük sömürge ulusu olan kadınlar isyan etmişse erkekliğin sonu yakındır. kendini zulümle donatmış erkeklik zihniyetini öldürmekten korkmayın. o ölünce geriye tüm saflığıyla insan kalır, merak etmeyin.

    erkeklik bir güç değil yüktür. bu yükten kurtulmadan asla onurlu, eşit, özgür bir yaşamınız olamayacak. acı, ama gerçek.

    lütfen bu konuya çok daha fazla kafa yorun. okuyun, araştırın, gözlemleyin, tartışın ve değişin. zihniyetiniz değiştikçe kendinizi daha mutlu, daha dirençli, güvende ve umutlu hissedeceksiniz. daha çok sevecek, daha çok sevileceksiniz.

    evet sevgili erkekler. duygularınıza, ilişkinize saygı mı duymak istiyorsunuz? o halde içinizdeki erkeği öldürün. haftaya pazartesi akşamı yine görüşmek üzere hoşça kalın. “görüşmek” diyorum, çünkü ben de sizin twitlerinizi görüyorum :)
  14. 164
    teroristtir. icerdedir. sobasiyla konusan said kurdi gibi bir zavallidir.
  15. 165
    Akp'nin terörist yaftası ve yanaşması kürtler tarafından sesi kesilen demokrat.
  16. 166
    milyonlarca insanın canı gönülden sevdiği lider. yüreği yeter.
  17. 167
    Teröristtir, aksini iddia edenler için iki ihtimal var buraya yazmayacağım.
  18. 168
    metin kemal kahraman'ın, ''umutsuzluk yanarken'' şiirini muhteşem bir şekilde besteledikleri hdp lideridir;

    bazen soğuk oluyor burası

    üşüme sırası

    bana gelince

    birer birer yakıyorum boş kelimeleri

    en çok da

    umutsuzluk yanarken

    ısıtıyor yüreğimi

    daha iyi olacak

    daha güzel

    sen de yak gemileri

    daha güzel yak.
  19. 169
    başımızın tacıdır.
  20. 170
    qandırılan adam tarafından qandırılanlardan.

    Çözüm süreci boyunca az beraber yürüyüp, beraber ıslanmamışlardı.
  21. 171
    edebiyatçı, ressam, müzisyen ve hdp lideridir. bianet haber sitesine verdiği mülakattan bazı bölümleri paylaşıyorum;

    2015 genel seçimlerinde muğla mitinginizde, “ahmet kaya'yı gizli gizli dinlediğiniz gibi selahattin demirtaş'ı da dinlediğinizi biliyoruz” gibi bir pankart vardı. sizce de, size hem çok kızıp hem de gizlice izliyorlar mı?

    bana kızanların beni izlediklerini sanmıyorum. izleselerdi kızmazlardı. kızanlar, beni tam izlemeden önyargı sahibi olanlardır. onlara saygı duyuyorum. herkes beni izlemek veya sevmek zorunda değil. ama oy vermeyi düşünmeyen milyonların izleyip sevdiğini biliyorum. kimi gizli (platonik :)) kimi açıktan sevip izliyor halen

    avrupa birliği süreci gibi konular yeniden demokratikleşmeye neden olabilir mi?

    girdiği kabın şeklini almakta zorlanmayan pragmatizim esaslı ve omurgasız bir siyasetin nereye evrileceğini kestirmek zor. ama herkesin daha ağır baskılara hazırlıklı olmasında yarar var.

    cezaevinde olmasaydınız şu anda politik anlamda nerede olurdunuz?

    kehanette bulunmak gibi bir niyetim yok ama nerede mücadele varsa orada olurdum. şimdilik zindanlarda mücadele var ve buradayım

    başta kendi çocuklarınız olmak üzere, türkiyeli çocuklar için nasıl bir ülke hayal ediyorsunuz?

    hayal etmiyorum sadece, bunun için mücadele de ediyorum. her insanın, doğanın bir parçası olarak eşit, özgür, barış içinde yaşadığı bir yeryüzü için mücadele ediyorum.
  22. 172
    mangal gibi bir yürek.
  23. 173
    nazım hikmet bir şiirinde der ki,

    ''kardeşlerim
    bakmayın sarı saçlı olduğuma
    ben asyalıyım
    bakmayın mavi gözlü olduğuma
    ben afrikalıyım''

    siz de bakmayın selo'nun kürt olduğuna, o da bizim kadar hepimiz kadar türktür. biz türkler de bin yıldır iç içe geçmişliğimizle biraz kürdüzdür.
    siz selo'nun bem beyaz bir oğlan olduğuna da bakmayın, hepimizin kadar kara tenlidir.
    ve iktidar farkında olmadan ve tabii ki hiç istemeden yepyeni bir mandella efsanesi yetiştirmektedir.
  24. 174
    seçimlerde neredeyse son ana kadar qanqası aqp'ye çalışmış kişi.
  25. 175
    kendisinin hatırı olmasa seçim gecesi saat 10'da ağlayarak televizyonu kapatacak tipler akp'ye çalıştığını iddia ediyorlar. ahaha.
    • Bunlar eğitilmez.