kayıt

mls

  1. 1
    (bkz: major league soccer)
  2. 2
    gelecek sene efsane bir yıl olacak lig.

    pbs.twimg.com/...
  3. 3
    yeni sezonu 6 Mart 2016'da başlayacak olan lig.
  4. 4
    arada bir maç özetlerini görüyorum da, her maç dolu tribünlere oynanıyor. hepsi de büyük ve gerçekten güzel statlar. buraya kadar çok şaşıracak bir şey yok. nüfus var, para var, statlar doluyor dersiniz. fakat işin şlgşnç yanı şu ki futbol (soccer) abd'de en popüler sporlar sıralamasında 5. ve hatta 6. kalıyor. son yıllarda popülerliği artmış ama önünde amerikan futbolu, beyzbol, buz hokeyi, basketbol var. hatta nascar yarışları da futboldan daha fazla ilgi çekiyor olabilir. adamlar bizim ayılıp bayıldığımız, onunla yatıp onunla kalktığımız futbola kız futbolu diyor. ama statlar doluyor. amerikan futbolunda, beyzbolda, buz hokeyinde, nba'de, nascar'da nasıl doluyorsa bunda da doluyor. spor seyirciliği kültürü oluşmuş. sinemaya gitmek gibi bir şey olmuş maça gitmek. şu filmlerdeki "akşamki maça 2 biletim var." olayı gerçek galiba. başka türlü dolmaz çünkü o tribünler. çoğu kişi için sıradan bir aktivite maça gitmek.
  5. 5
    şu ana kadar 22 sezon oynanan ve 14 farklı takımın şampiyon olduğu lig.
  6. 6
    avrupa liglerinin aksine, mart ya da nisan aylarında başlayıp kış mevsiminde sona eren lig.

    lig modusu biraz karışık. play-off sistemi mevcut. doğu konferansı takımları, batı takımlarıyla da oynuyor ama ayrı puan cetvelinde yer alıyorlar filan.

    maçların çoğu gollü geçmesine rağmen, gollerin çoğunun defans ve kaleci hatalarından olması nedeniyle pek üst düzey top oynandığı söylenemez. ayrıca hala avrupalı yıldızların emekliliklerine yakın ''takıldıkları'' lig imajından kurtulabilmiş değil.

    yine de, amerika gibi bir ülkede futbolun zilyon adet rakibi olmasına rağmen bizim ligden kat be kat daha fazla seyirciyi stadlara çekebilmekteler.

    23 yılda los angeles galaxy 5; dc united ise 4 şampiyonlukla en başarılı takımlar.
  7. 7
    hala ponpon kızlar filan var. devre araları 15 dakikadan fazla sürüyor filan. yine de bir zamanların top üst direğin üstüne dışarı gidince gol sanan seyircilerin olduğu dönemleri çoktan aştılar.

    takım isimlerinin çoğu hala bir tuhaf ama taraftar grupları oturmuş durumda.

    haftanın önemli maçlarını s sport 2 yayınlıyor.
  8. 8
    2018 yili sampiyonu Atlanta United'tir.