kayıt

intihar etmek

  1. 1
    bir cinnetin her şeyi halledebileceği eylem.

    kesin ölümle sonuçlanına bu isim verilir. tam olmayan;

    (bkz: intihara teşebbüs etmek)
  2. 2
    ölümle sonuçlanan eylemdir. insanın olayla başa çıkamamasından dolayı buna bağlı depresyon sonucu intihar gerçekleşir. psikolojik bir bozulma meydana gelmeden intihara teşebbüs edilmez.
  3. 3
    hayatını hale yola koyamamış, çözüm sürecinde hiç bir şey yapamamış, çoğunlukla borç batağında kalan insanların sorunların kesin çözümü olarak gördükleri canlarına kıyma eylemi.

    keşke hiç olmasa, keşke sadece teşebbüste kalsa.
  4. 4
    bazı şeylerin çözümü gibi. tam bilemiyorum.

    son 4 gündür düşünüyorum. millet pazartesi günleri diyete, spora felan başlıyor ben ise intihar etmeyi planlıyorum. ilk ikisi evet yarram teşebbüs olarak kaldı. sonuçta ölmedim değil mi? o yüzden okumazsınız ya da yazmazsınız ama şekül şükül olsun diye bkz'ını vereyim;

    (bkz: intihara teşebbüs etmek)

    ilki planlanmamıştı bi bıçak basit bir çözüm gibi görünüyordu, değilmiş. denemeyin. ikincisi ise yüksek hızda giden (kaç bastı bilmiyorum ama) bir aracın önüne aniden atlamaktı. bu ilkine göre hiç ama hiç hesapta olmayan bir şeydi. tamamen spontane gelişti. maalesef bi sik olmadı. şaka yapmıyorum amk. burnum dahi kanamadı, diyeyim sen anla. yalnız aracın ön camı, çarpışmanın etkisiyle pert oldu. avradını siktimin dünyasında çekilecek bir kaç dert ve osbir daha varmış.

    neyse siz müslümanlar nasıl diyorsunuz, allah'ın hakkı üçtür, heh, sanırım öyle bir hal benimkisi. benimkisi demişken kavanoza koyup sergilenmesini vasiyetime yazacağım. rahmetli (!) eyi sikiciydi, desinler. belki rasputin değildik ama bizim de çok çükümüze baktılar be kardeş, derim. bilemiyorum, gidince göreceğiz.

    neyse şu an plan aşamasında. bi kaç olayın daha gelmesini bekliyorum başıma. başına...şinanayınaynay şinanayı nay nay nay şinanay.
  5. 5
    ülkemde ilgi çekmek adına yapılandır.

    bir kız tanıdık vardı, önce bir kutu ilaç içerdi, sonra intihar ettim diye mesaj atardı. madem ölme niyetindesin neden haberdar ediyorsun değil mi?

    ergenlik işte.

    bir de intihar kurtuluş değildir. bazen kaçıp kurtulmak ister gönül, katılırım. ama zafer kaçanların değildir. teslimiyete hayır.
  6. 6
    eğer tutunmak için bir sebep yoksa kalmanın anlamı yoktur.
  7. 7
    teşebbüssten sonra pişmanlık duyularak salya sümük içinde kurtuluş çaresi aranmıyorsa tebrikler ölüme bir adım daha yaklaştınız.

    genellikle bir anlık gaz ile hareket edip sonunda kurtulma yolları aranır.

    sadistliğin ve depresifliğin doruklarında ise daha etkili çözümler işe yarıyor.

    mesela insan bilinci açık olacak şekilde intihar girişimlerinde bulunursa birkaç saniye içinde ölümden vazgeçebilir. kendini boğmaya çalışmak, ilaç içmek, damar kesmek gibi.

    en etkilisi yüksek yerden bir an önce atlamak veya silah kullanmak.
  8. 8
    amaçsızlığını taçlandırmak .
  9. 9
    akılda beliren bir anlık kıvılcımın peşine takılıp yaşanacak muhtemel yılları sonsuz azap ya da yok oluşla değiştirmektir.
  10. 10
    "sen beni kovmuyorsun, ben istifa ediyorum" deme yöntemidir.

  11. 11
    (bkz: dikkat çekmeye çalışmak )
  12. 12
    kafaya matkap dayayıp da edileni vardır. bir filmde gerçekleşmiştir.

    not : bu entri spoyler sekuruti sistemleriyle korunmaktadır.
  13. 13
    (bkz: allah var mı bi bakıp gelicem)
  14. 14
    alınan her nefesin değersiz olduğunun anlandığı andır,çözümsüzlüğün uğraşmaya değer olmadığının farkına varıp daha da karmaşıklaştırılmak gibi.

    bu yolu seçenleri yadırgayamıyorum hatta saygı duymuyorum desem yalan olur. hayat devam ettiği sürece türlü türlü kararlar almak zorundayız ve bu karar intihar etmekse; verdiğin bu kararın son kararın olacağının garantisi malum sonrası karanlık.

    birçok kararla/değişkenle/girdi/çıktı ile uğraşmak yerine çarpıya basıp çıkmak gibi birşey hayattan. geçmişte yapılan işlemlerin kalanlar için kaydedilmesi ya da kaydedilmemesi ise meçhul.kimine göre ise gereksiz.

    kimileri için basit bir tercihtir; tüm nöronlarını ele geçirir aniden. kimileri için ise tüm olasılıkları düşündükten, değerlendirdikten sonra alınmış bir karardır sanki aralarında fark varmış gibi.

    bazen çileli bir ömür yaşamaya tercih edilen yaşamama özgürlüğüdür. bazen çileli yaşamana sebep verenlere empati yaptırabilme seçeneğidir.

    gelecekten korkmanın verdiği çaresizliktir, geleceğin dünden karanlık olduğunun anlaşılmasıdır, geleceğin hiç birşey getirmeyeceğinin farkındalığının oluşmasıdır, çıplak gözlerinle gördüğün/göremediğin dünyanın ütopya olmama ihtimalini sindirememektir, akıttığın her ter damlasının, uykusuz bekleyişlerinin, çırpınışlarının senden daha fazla insana getirisi olduğu gerçeğini sindirememendir.

    toplumu reddetmektir, toplumun kabul edemediği bir eylemin icrasında bulunarak. değer yargısı dediğimiz kavramı yıpratmaya çalışmaktır, yıkılamayacağını bilerek.

    cesur olduğunu düşünüp binlerce kez haykıramadığın yakarışları duyurmaktır gazetelerin üçüncü sayfasından, yerel haber sitelerinin son dakika sekmesinden. ama en etkileyicisi siktir çekmektir;tüm insanlığa, sana verilen görevlere, beklentilere, vadedilenlere, sevdiklerine/sevmediklerine, aldığın/ alacağın tüm nefeslere...

    uzun yazmaya gerek duymamaktır bazen, kısaca özetlemektir tüm hayatı.
  15. 15
    kimisi için yaşanılacak her şeyi gözden çıkarmak, kimisi için de kurtuluş ve çözümdür.

    kararlılık temel şarttır çünkü intihar etmek kadar kötü bir şey varsa o da intihar ederken son adımı atmanın sonrasında gelen pişmanlık hissiyatıdır ki o noktadan sonra geri dönüş yoktur.
  16. 16
    (bkz: alo ayça ben intihar ettim biliyo musuuun )

    ha bir de şu binanın çatı katından atlama olayını çözebilmiş değlim. yani ne bileyim illa çadırın kurulduğu bölgeye niye atlıyor ki ?

    git binanın geriye kalan 3 bölgesinden birine, atla kurtul. çok saçma.

    insanlar intiharı bile kullanıyor.

    ölüm bunlardan korksun.
  17. 17
    -- ervah-ı ezelde --

    dünyayı sevenler veli değildir,
    canı terk edenler deli değildir,
    insanoğlu gamdan hali değildir,
    her birini bir efkara yazmışlar.

    -- ervah-ı ezelde --
  18. 18
    birçok insanın "abi hayatı daha uçta yaşarım intihar etmek ne yea" diye çemkirdiği olay.
  19. 19
    yaşamın anlamını, varoluşun amacını kavrayamamış yahut henüz bulamamış birçok insanın seçtiği yoldur. Çareymiş gibi görünse de çaresizliğin bizzat eyleme dökülmüş halidir esasında.

    bu yaşıma kadar fiilen gerçekleştirmiş olmasam da teşebbüs etmişliğim vardır. bu teşebbüslerim de hep düşüncede kaldı, hiçbir şekilde faaliyete geçirmedim. ciddi biçimde düşündüğüm dönemlerde ''hof çok sıkıldım yaşamak istemiyorum'', ''ay ben onsuz yaşayamam''... modunda değildim. ergenlik yıllarımın sonlarıydı. derslerim pek iyi sayılmazdı, ailevi sorunlarım vardı, en önemlisi de kendime bir yaşama amacı edinememiştim. kim olduğumu çözememiştim. elbet bir gün ölecektik. ve sonrası boşluk... insan bir amaç edinmeden yaşayamıyor. kimi iyi bir meslek sahibi olmak istiyor, kimisi çoluk çocuğa karışmak... bunlar gerçekten istediğimiz şeyler mi? peki elde ettiğimizde sonuç ne olacak?

    şimdi fark ettim de o gün intihar etseymişim kaybettiğim hiçbir şey olmayacakmış. İstediğim bölümü kazandım belki, iyi bir ailem var, arkadaşlarım, çevrem falan... ama hala amacı kavrayabilmiş değilim. niye yaşıyoruz? bunca çaba niye? sonucunda ne olacak? böyle yaşamak en vahim olanı. müslüman adamın ahiret inancı vardır ibadet eder, kimisi sonunu merak eder yaşar. amacı olmayan hiçbir şekilde yaşayamıyor. anlam bulamıyor.

    kesinlikle saygı duyulması gerekilen bir eylemdir. yaşamak istemezsen ölürsün. bu kadar basit.

  20. 20
    bir yandan günah olduğunu düşünsem de diğer yandan tanrı'nın sunduğu koşulları kaldıramayan, bunlarla yaşamı işkenceye dönen insanların yapmasını mantıklı bulduğum eylem.

    tanrı herkese taşıyabileceği kadar dert verirmiş. bunca intihar varken buna inanmak bana göre imkansız.
  21. 21
    milyonlarca insanın hayatlarının en az bir 'döneminde' düşündüğü ama büyük çoğunluğun cesaret edemeyip ya da yaşanacak şeylerin ağır basıp gerçekleştirmediği olay.
  22. 22
    Olması gerekendir. İnsan yaratıldıktan sonra temizdir, hayatını sürdürdükçe kirlenir.
  23. 23
    o kadar kolay değildir.
  24. 24
    Hemen hemen her insanın hayatında en az bir kere de olsa düşündüğü ölüm biçimidir. Aslına bakılırsa çok düşündüm, ama yöntemler arasında seçim yapamadım sanırım. Nasıl öleceğini bilmemektense kendi sonunu hazırlamak en güzelidir.
  25. 25
    bilinmeyene gitme çabası.

    pamuk tıkıldıktan seni nelerin beklediğini biliyormusun da loser takılıp böyle bir iş yapıyorsun! hiç anlam veremediğim bir hadisedir. zaman zaman düşündüm(düşünmeyen yoktur) ama asla çözümün bu olmadığını defalarca anladım. burada bulunmayı ben seçmedim, buradan yok olmakta benim vereceğim bir karar değil.

    bir de belli aralıklarla yüzeysel bilek kesikleri atan, sikimsonik bir kaç ilacı içip böğüren ya da tehlikeli ilaçları tuvalete döküp kutularını vs. etrafa saçan tiplerinde amcıklarını sikiyim. en yakınındakilerden tut, hastanede sana hizmet vermek zorunda olan ve perişan ettiğin herkes de siksin.