kayıt

prefrontal korteks

  1. 1
    Prefrontal korteks, frontal lobun korteksinin altında bulunur. en üst düzeydeki davranışların ve bileşenlerin bağlantılarını yapan ve onları bütünleştiren, önemli duyu ve motor sistemlerinin arasındaki geri bildirim döngülerinin ve bağlantılarının yer aldığı bir bölümdür.

    Kaynak: Wikipedia
  2. 2
    ortadoğu insanında gelişmemiş olan bölgedir.

    bu bölge amigdala kullanıyor.
  3. 3
    Beynin, Karmaşık davranışları planlaması ve kişilik ifadesi ile ilgili alanı. Kısaca insanı insan yapan bölgesi.

    Beynin yüze yakın tarafında yer almakta. bkz

    Beyin, boyundan yukarı doğru gelişen bir abimiz olduğundan doğumdan çok daha sonraları gelişiyor bu kompleks yapı. 20-25 yaş arası tamamlıyor gelişimini. Yani 25 yaşına kadar zaman zaman eti canga reklamındaki goril gibi olmamızın tek sebebi hormonlar değil... Prefontal konteks, gelişimini tamamlayınca tam olarak insan oluyoruz. Yani ergenlikteki davranış bozukluklarında henüz tam gelişmemesinin de sebebi var. Ergenleri, liselileri gönül rahatlıĝıyla bu konuda örseleyebiliriz.

    Tanımdan bir alıntı:

    "Bu bölgenin hasarı, bireyin hem kişiliği hem de davranış biçiminde ciddi bozulmalar meydana getirir. Hasarı sonucunda bireyin kişiliğinin 180 derece değişmesi söz konusudur."

    Bipolar bozuklukta da başlıca prefontal korteksin anatomik yapısı ve işlevsel ağlarında farklılıklar gözükmesi üstteki tanıma çok uyuyor.