kayıt

post travmatik stres bozukluğu

  1. 1
    *

    Genelde zorlu askerlikten sonra meydana gelir. Başa gelen çekilir misali... Askerdeki travmalar unutulmadığı için sürekli acı verir ve insanda araz bırakır.
  2. 2
    bu rahatsızlık kişinin ekstrem bir travmatik olaya maruz kalmasının ardından oluşan uzun dönemli bir problemdir ( örneğin cinsel saldırı veya başka türde şiddet içere suç, işkence, doğal veya insan eliyle gerçekleşmiş olan felaketler. ) kişinin stres yaratan bu durumlara tepkisi ; kkorku, aciz kalma duygusu veya dehşettir. yoğun korku ve travmayla ilişkilendirilen uyarandan kaçınmanın ötesinde tipik semptom, travmatik olayı ısrarcı şekilde tekrar tekrar yaşamak ( örneğin travmaya dair anıların sürekli akla gelmesi veya rahatsızlık veren rüyalar ) ve tepkisizlik, yavaş tepki verme veya duygusuzluktur.
    post-travmatik stres bozukluğu uyum bozukluğundan ayrılmalıdır. uyum bozukluğu tanısı, radikal bir strese verilen tepki ise eğer post-travmatik stres bozukluğu tanı kriterlerinin tamamını uymuyorsa ya da post travmatik stres bozukluğu semptom paterninin oluşması sözkonusu olmasına rağmen stres yaratan durumun radikal olmadığı durumlarda konulur.
  3. 3
    insanın hayatını kökünden değiştirebilecek bir bozukluktur. genelde insanların psikolojileri iyice zayıfladığı ve yaşın iyice geçtiği dönemde vurur.