kayıt

popülariteye ön yargılı bakmak

  1. 1
    *

    (bkz: nerede çokluk orada bokluk) diye bir atasözü olan millet olarak, az bile yaptığımızdır.
  2. 2
    popüler bi harekettir.
  3. 3
    (bkz: herkes yapıyorsa vardır bir bildikleri) de denir.
  4. 4
    Nadiren yanıltır.

    (bkz: bestseller kitaplara burun kıvırmak)
  5. 5
    Kesinlikle sürekli olarak yaptığım.
    Zaten ömrüm boyunca bir şeylerin popüler olduğunu hep modası geçtikten sonra öğrenmişimdir. Eksikliğini de hissetmedim açıkçası popüler kültürün.

    Şimdi sağda solda popüler bir şey görünce de genellikle vasat olduğu düşüncesine kapılıyorum. Bugüne kadar vasat olduğunu düşündüğüm ve sonradan 'halt etmişim, ben kimim ki' dediğim tek şey "kürk mantolu madonna" oldu.
  6. 6
    sevilen işin, parça ya da her neysr popüler hale gelmesi değil dayatılması sinir bozucudur. alacağınız varsa alasınız gelmez, izleyeceğiniz varsa da erteletir durur bana göre.
  7. 7
    temelinde, ben farklıyım diğerleri gibi değilim düşüncesinin en rahat söylenebildiği konudur. ama kabul ediyorum hiç sekmedi popülerite beynimi yormadan keyif aldığım bir şey
  8. 8
    gayet doğal bir eylemdir. popüler olan bulunduğu yere gelmek için içeriğinden ziyade başka yollara sapmıştır, mecburen bu böyle oluyor. Yani hem popüler hem de bu yollara sapmamış bir eser ciddi anlamda istisnadır. hepsini zan altında bırakmak istemem ama bu özellikle zamanın ilerlemesi ile daha çok artmış olabilir. üretilen içeriği insanlara ulaştırmak için sektörler oluştuğu andan itibaren, resmen her şeyin içi boşaldı. buna karşı duran içeriği dolu bir sürü eser bilinmiyor. bilinmesi için gerekenlerle mücadele ederken zaten tükenip gidiyorlar.
  9. 9
    (bkz: bu yakışıklı da kim)

    Orijinal metin "bu yakışıklıda kim" olacaktı ama yazım yanlışı yapmaya elim varmıyor.
    Neyse konumuza dönelim. Sırf popüler diye izlemediğim filmler, okumadığım kitaplar, dinlemediğim şarkılar oldu, oluyor. Sırf popüler diye sevmediğim kişiler de mevcut. Bir şeylerin sürekli gözüme sokulmasından hoşlanmadığım için böyle bir hal içindeyim sanırım.
    Örneğin star wars, örneğin tutunamayanlar, örneğin justin bieber...
    Meslek gereği hiçbir kitabı okumamak için direnme gibi bir lüksüm yok. Tutunamayanlar'ı da bir gün tıpış tıpış okuyacağım. Ayrıca film hastasıyım. Star wars dahil popüler birçok filmi sırf izleyecek film bulamadığım için mecburiyetten izlemişimdir. Lakin itiraf etmeliyim ki birçoğunda da neden daha önce izlemedim pişmanlığı yaşadım. Star wars hariç.

    -cvp
  10. 10
    yatığım şey. o kadar saçma şey gördük ki ister istemez bunu yapıyorum. çoğu kez mizahını bile döndürüyorum. bana hak ediyorlarmış gibi geliyor.
  11. 11
    su içmeyelim o zaman dedirtendir. ille de ön yargıdan kurtulamıyorum diyorsanız en azından filtrelerinizi özelleştirmeyi deneyin. oralardan ağınıza takılacaklar hayatınıza ekstra keyifler katabilirler. arkadaşlar kendinizi kısıtlamayın, kendinizi kısıtlamayın diye söylenerek ölmemi sağlayacaksınız yakında.
  12. 12
    artık popülariteye ön yargılı bakmak da popüler olduğu için çelişkiler silsilesi.
    • bu da iyimiş ama sadece söylemde olabilir. özellikle sosyal medyada ne varsa popüler içerikte akıyor. ne olursa oradan duyuyoruz. mesela gündemi takip edebileceğim popüler olmayan bir mekan var mı? ben bulamadım.