kayıt

pokemon eti yenir mi

  1. 1
    *

    pokemon eti yemek hususunda icazet alma amacıyla yöneltilmiş bir sorudur.

    kısaca açıklamaya çalışalım. şöyle ki;

    sözlüğümüzden de tanıdığınız bazı alimlerin konu hakkında ihitlafa düştükleri noktalar mevcuttur.

    imam kubar'a göre her ne şartla olursa olsun yenmesi caiz değildir. ancak ölüm kalım durumunda yiyecek başka bir şey bulunamıyorsa hayatta kalmak amacıyla yenmesinde bir mahsur yoktur.

    diğer bazı alimler ise ( anexeiss, teodosic gibi) yenmesinde bir mahsur olmadığını belirtmişlerdir.

    anexeiss'e göre yenecek olan pokemonun evcil olmaması, avlanması gerekirken ( konu ile ilgili makalesinde, evcil pokemonların size deriiin bir aşk ile bağlı olmalarından dolayı bu sevgiye ihanet edilmesinin yanlış olduğundan bahsetmişlerdir.) ; teodosic'e sorarsanız her türlüsü yenebilir. ızgarası güzel olur. eti biraz sert olur iyice terbiye etmek gerekir der.

    hatta bu eserinin sonlarına doğru teodosic işi daha da ileri götürerek, pokemonun her türlüsü yenebilir ve hatta çok yoklukta kaldınızsa sikilebilir bile der.

    benim şahsi kanaatim ise, etinin gayet lezzetli olduğu, özellikle denizde yaşayanlarının tercih edilmesi gerektiği yönündedir. (bkz: denizden babam çıksa yerim)

    pokemon sikmek ile ilgili ise konu hakkında çok derun bilgi sahibi olan teodosic efendi hazretlerine danışınız sevgili okurlar.

    bugünkü dersimizin de bu vesileyle sonuna gelmiş bulunuyoruz.

    bira, sigara ve tuzlu fıstık adına hayırlı günler dilerim.

  2. 2
    pokemon türüne göre değişiklik gösterir.

    şimdi mesela ateş grubu pokemonlar kendinden ızgaralı ve mangallıdır. yenir.

    su grubu pokemonlar ton balığı kıvamında olup buğulamaları güzeldir.

    fekat en yenmeyecek, yani caiz olmayan pokemonlar psişik pokemonlardır. hem günaha girersiniz hemde çarpılma riskiniz vardır.

    bu kategoriye bi kaç örnek: Alakazam, Deoxys , Latios, Mewtwo...

    sizde kendi pokemonunuzu yemeden önce bir uzmanına sorun derim. zira henüz keşfedilmemiş bi sürü tür vardır.

    iyi forumlar...
  3. 3
    pikachu hariç diğerlerininki yenilebilir. zira bilindiği üzere pikachu japon domuzudur ve dinen haramdır.
  4. 4
    cübbeli hocamız hocanın görüşlerine göre haramdır. i.imgur.com/... (bkz: woww haram )
  5. 5
    üzerine saatlerce beyin fırtınası yapılabilecek bir konudur.

    evet; pokemonun her türlüsünün yenilebildiğine dair bir bakış açım var. yenilmekle kalmayarak sikilebileceğinin de arkasındayım arkadaşlar. günümüzde insanların hayvanlara tecavüz etmekte tereddüt etmediği bir gerçektir. peki neden tereddüt edilmiyor ? çünkü insanlar partner bulmak konusunda ciddi problemler yaşıyor.

    dinimiz ile bağdaştığı, yani caiz olup olmamasıyla ilgili sonuca varabilmek için kendimize teyemmüm abdestini örnek almalıyız. teyemmüm nedir ? su yoksa tercih edilecek olan abdest yöntemidir. ee bir müslüman hayatında kadın yoksa ne yapmalıdır ? cevap basit; pokemon sikmelidir.

    pokemon allah-u teala tarafından yaratılan bir hayvan olduğunu biliyoruz sevgili din kardeşlerim. bir danayı, bir ineği, bir tavuğu ızgarada cızbız yapabiliyoruz da pokemonu neden yapamayalım ? dinimizde sadece domuz haramdır, pokemon yenilebilir. pokemon hayvandır sadece milyonlarca yıl içerisinde mutasyona uğrayıp farklı özellikler göstermektedir.

    peki pokemon nasıl yenmelidir ?

    FESLEĞEN AROMALI LİMONDA MARİNE EDİLMİŞ pikachu'yu özellikle tavsiye ederim.

    Pokemonu severim hem de her çeşidini. Çiğ, ızgara, çorba, yağda, hiç farketmez. Tüm pokemon cinslerini severek yerim de pikachu ve Izgarada pişmiş CharmAnder her zaman ilk tercihim olur. Son bir yıldır ise squirtle'a sarmış durumdayım. Bu tarifi yaparken, özellikle squirtle'ı pikachu ile yapmak istedim. Fakat bir sefer de pokemon halinden alacağım bir pikachu ile yapacağım. Bakalım nasıl olacak. İlk bakışta yine ?ııyyy? diyenler olacaktır ama, bu pokemon çiğ değil pişmiş. Hem de limonda pişmiş. Ben tadına doyamadım. Yerken ev sahibi ve diğer arkadaşlardan utanmasam kaseyi önüme alıp ekmekle dibini sıyıracak kadar çok beğendim. Evde yapınca da arkadaşımın kıskacından almak biraz zor oldu doğrusu. Zaten bir pikachu düşkünü olan 14 yaşındaki prenses gülsüm hanım bile ayıla bayıla yedi. Ben pokemonun derisini ve kokusunu sevdiğimden çıkarma gereği duymadım. Fakat siz rahatsız olurum diyorsanız derisini çıkarın. Zaten, limonda bekledikten sonra zar gibi sıyrılıyor üzerinden. Eğer denemeyi düşünenler olur ise tarife herhangi bir ekleme yapmamalarını ve tüm yapım aşamlarına uymalarını tavsiye ederim.
  6. 6
    tabi ki yenebilir. biz her kurbanda tauros keseriz.
  7. 7
    pikaçu hariç hepsi yenilebilir diye cevapladığım soru. çünkü o çok tatlııı...
  8. 8
    teodosic hocam, peki pokemon nasıl sikilmelidir? onu da izah edebilir misiniz?
  9. 9
    çift tırnaklı pokemonlar dini usullere göre kesilirse sıkıntı çıkmayabilir. su pokemonlarının da canlıyken ele geçirilmiş olması gerekmektedir.
  10. 10
    i.imgur.com/...

    (bkz: pikachu çevirme)
  11. 11
    i.imgur.com/...

    (bkz: charmander dürüm)
  12. 12
    i.imgur.com/...

    (bkz: aşçı charizard)
    (bkz: charizard'ın güveçte fasulye pişirmesi)
  13. 13
    caiz olup olmadığı konusunda diyanete başvurulması gereken durum.
  14. 14
    imgim.com/...

    (bkz: squirtle buğulama)
  15. 15
    pokemon eti yenmez.

    peygamber efendimize (sallallahulaleyhüsvesellem ) ait bir menkıbe de şöyle bir olay vuku bulduğu sahih hadisçiler tarafından nakledilmiştir.

    Hazreti Ali (radyallahulanh ) ile çölde dolaşırken alemlerin efendisinin karşısına ilginç bir mahlukat çıktı. "daş yok mu lan" diye aranırken bu mahlukat dile geldi.
    dedi ki " beni hayırlı bir kurban olsun diye gönderdiler. şüphesiz ki etimden dilediğinizce faydalanmanızda hayırlar vardır"
    hazreti Ali ( radyatorulanh) oradan bulduğu bir huş ağacı kütüğüyle bu mahlukatın kafasına vurdu. mahlukatın pekmezi aktı, ziyan oldu.
    efendimiz "neden böyle bir şey yaptın ya Ali" dedi.
    Hazreti Ali heybetli kaşlarını kaldırmadan şunu zikretti. " dün akşam gördüm ben bu mahlukatı. bize haram kılınan domuz ile çiftleşiyor ve şehvet çığlıkları atıyordu"
    efendimiz ( salla allah salla ) Ali'nin omzunu sıvazlayıp şöyle dedi.
    "iyi yaptın müdür."

    sonuç olarak bu mahlukatın eti yenmez, postu serilmez, gübresi kullanılmaz, filmi seyredilmez.
    dinen caiz değildir.
  16. 16
    sözlükteki canileri bir bir ortaya çıkartan başlıktır. ulan insafsızlar pokemonlar dosttur lan.

    daha dün ibrahim peygamberin alevine su taşıyan skörtılları, çanakkalede düşman denizaltılarını alevleriyle döven charizardları nasıl unuttunuz.

    eğitici pokemon kardeştir, pokemon yiyen kalleştir.
  17. 17
    (bkz: tabi lan manyak mısın)
  18. 18
    (bkz: samsun'da şehre inen pokemon taşlandı)
  19. 19
    kesinlikle yenir şeklinde cevaplanası hede.

    rakı severler bilir. yeşillik olsun diye balbasaur, oddish, gloom falan yenir.

    bir tek Psyduck yenmez. onunla rakı masasında enfes sohbetler yaparsınız.
  20. 20
    geviş getiren pokemonların yenilmesi mekruh değildir.
  21. 21
    Yenilebilir olmalıdır. Her karlıdan çıkan pokemonlar israf olmamalı.

    Edit: ah bi de düzgün yazabilsem.
  22. 22
    ülke ülke değişir.

    misal çin'de ekans amerika'da tauros afrika'daki ilkel kabilelerde pikachu yenirken biz'de karadeniz'de golden magicart yeniyor. sorun yok yani.
  23. 23
    Yenir eti biraz sert olur kasli olusumlar çünkü bunlar ancak biraz gec pişer bu sebepten mutevellit. Benim onerim 1. Nesil pokemonlari deneyin daha taze olur. Üzerine biraz kekik feslegen biberiye oh mis oldu. Bu arada pikacunun kul bastisi olmaz.
  24. 24
    yenilebilir ama hepsinin değil mesela pikacu eti yemek sağlıklı değil çok elektrik gezdirdiği için eti çok ekşi oluyormuş. bir de psyduck vb psişik pokemonların eti dinimizce caiz değil. vücüdu uyuşturmak haram çünkü.
  25. 25
    türcülüğe ve katliama dur de! pokemonun da diğer canlılardan farkı yok! bugün bir değişime ortak ol, vejetaryenliği seç!