kayıt

turan

  1. 1
    izmir ilinin bayındır ilçesine bağlı bir köydür.
  2. 2
    ziya gökalp'in bir şiiri:
    "vatan ne türkiye'dir türklere, ne türkistan
    vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: turan"
  3. 3
    balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı bir köydür.
  4. 4
    birleşmiş tek türk devleti, türklerin yaşadığı yurt. ari'lerin yurdunun (iran) karşıtı.
  5. 5
    (bkz: turan taktiği)
  6. 6
    bir erkek ismi.
  7. 7
    (bkz: turan tankı)
  8. 8
    Er ya da geç kurulacak olan devlet ya da birlik. bir özlem ki sorma...
  9. 9
    Eskiden bütün Türk ülkelerine verilen addır. Türkler'in öz yurdu anlamına kullanılmıştır.
  10. 10
    eski türk demekmiş.
  11. 11
    tur atan demektir..
  12. 12
    bahadır dinçarslan'ın yorumuna göre:

    Turan, Rum'un işlettiği meyhanede Ermeni'nin şarkı söylediği, Kürt'ün kebap servis ettiği, Rus kızının raksettiği, Türk'ün içtiği yerdir.
  13. 13
    Dünya gözüyle göremeyeceğimi düşündüğüm hayalim
  14. 14
    "vatan ne türkiye'dir türklere, ne türkistan
    vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: turan"

    ziya gökalp
  15. 15
    türkiye'nin bölünmesini istemeyip bir yandan da birden fazla türk devletinin varlığıyla övünen milliyetçilerin imdadına yetişen bir şey. başkaca bir olayı yok.
  16. 16
    Er kişi adı. Bir de hayali bir ülke. (bkz: asla kurulamayacak olan)

    Hayal, evet, çünkü kimse tahtından feragat etmez öylece ve bile isteye. Bilmemkaç türk ülkesinin cumhurbaşkanı koltuğundan öylece kalkıp birilerine devretmez ülke yönetimini. Vermezlerse zorla alırız moruq, devrim yabacaz moruq'cuları da şöyle alalım. Sınır ihlaline bu kadar meraklı olanlar önce kendi sınırlarındaki sorunları hatırlayıp milletle empati yapmalı.

    Kimin turan birliğine katılacağını düşünüyorsunuz sevgili bozkurtçular, ya da size bunu düşündüren nedir bilmiyorum ama, acısıyla ve dilleriyle dalga geçtiğiniz, daha azeriler ve onlar arasındaki farkı algılayamadığınız azerbaycan türklerinin turan dediğiniz o birliğe katılmayacağı kesin. Kinini unutmaz onlar, ülkelerinde düşman barındırmazlar, kuralları katıdır, saygıya önem verir, adetlerine sahip çıkarlar.

    Ve ya yine aynı şekilde dilleriyle dalga geçtiğiniz kazaklar mı katılacak turan'a?

    BÜYÜK BİR KESİM tarafından Yüz karası diye tabir edilen güney türkleri mi katılacak?

    Başkırtlar, kumıklar, nohçlar?

    Belki yüzyıllar önce tek bir yumruktunuz ama şimdi değil, sınırlar çoğu ortak noktayı da yıkıp geçti çünkü. Geriye o malum büyük kesimin dalga geçtiği ortak öztürkçe kaldı işte. Koca bir dil dalga konusu oldu ve dalga geçtiğiniz; hor gördüğünüz insanların sizinle birleşeceğini mi sanıyorsunuz?

    Bu ne deniz, bu ne dalga?

    Bu dediğiniz tüm slav halklarının tekrar aynı bayrak altında toplanmasının aynadaki yansıması. Ama ayna kırık.

    Bu imkansız.

    Kendi yarasını dikmeli önce insan, sonra başkalarının yarasına üflemeli. Önce kendi kalkmalı, sonra başkalarının elinden tutabilir.

    Ve zamanında uzatılmayan eller sonradan uzandığında kesile de bilir. Bu yüzden herkes önünden yemeli, arkadaşlar. Dünya içinde dünya olmaz. Ülke içinde ülke de.

    +10 ülkeyi aynı bayrak altında bu yüzyılda birleştirebileceğine inanan kişi, unicornların varlığına da inanıyordur allah affetsin.

    kafası basmayan ama eksiye basmak için heves edenler için özet; eski sevgililerinizi gidip yeni sevgililerinden isteyebilir misiniz? İsterseniz cevap ne olur? Evet, doğru bildin. Hadi iyi günler.
  17. 17
    saçmalık. işin kötü yanı birçok insan bu salak fikirler yerine ciddi çözümlere yonelse sorunları daha rahat çözeceğiz.

    ne lazım. ekonomik bağımsızlık. nasil yapacaz? sanayi yapacaz, tarımı duzeltecez. gidip uzaktaki kirgizlardan, azerilerden medet ummayacağız. ufff toplansak acayip sikeriz haa demeyeceğiz. hüseyin nihal sözlerine bakıp gaza gelmeyeceğiz.

    ben tek başıma tarımı nasil düzelteyim, sanayi nasıl yapayim diyeceksin. haklisin. yapamazsın. çözüm ne? analitik düşünmeyi öğreneceksin önce, bunu çocuğuna çevrendekine aşılayacaksın. öğreteceksin demiyorum. aşılayacaksın. kimseye bir sey açıklamadan hayat tarzınla göstereceksin mantığın ne guzel bisey olduğunu. bir nesilde olmayacak maalesef. ama bir çocuğa kafayi kullanmayi öğret, zaten bir daha birakmasi zor.

    bu is imkan meselesi de degil artık. isim geregi çocuklara algoritma ve programlama ogreten robotlar yapıyorum. bu robotlari kullanan, proje yapan hocalar var. bunu kullanan en basarili adamar ankarada istanbulda değil. nigdede. adam sadece bizim robotla da calismiyor. hepsinden edinmiş, hangi robot hangi kart neyde iyiyse ona göre kullanıyor. microsoft yarismasinda dunya şampiyonu oldu adam. nigdeden gitti. daha 2 hafta once tubitakta sokak hayvanlari icin tasmayla birinci oldu öğrencisi. yani imkan falan biraz yalan, analitik düşünmeyi bedavaya ogretirsin.

    hulasasi turan gibi safsatalarla vakit kaybetmeyin. gercek cozumlerle uğraşın. sen once odani topla dunyayi sonra degistirirsin.
  18. 18
    AB tarzı bir yapılanmayla pek ala mümkün olan ideal. Şu anki konjonktürde ise namümkün maalesef, yakın gelecekte de bu konjonktürün değişmesi bu yönetimlerle imkansız gibi bir şey.
  19. 19
    İslamiyet öncesi Türk toplumlarında günümüz uzlaşmacılığından uzak bir şekilde kuvvete dayanarak oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu yüzden türk türkü sürmüş kendine katmış veya ortadan kaldırmaya çalışmıştır. Temelinde hükmetmet yatar.
  20. 20
    Yaşasın ırkımın turan ülküsü..

    (bkz: sad)
    • 21
      tüm türk coğrafyasının birleşip tek bir türk devleti olma hayali.
    • 22
      vatan ne türkiye'dir türklere, ne türkistan
      vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: turan

      www.exkutupsozluk.com/...