kayıt

ateizm

  1. 75
    Allah tanımazlık manasında bir tür inançsızlık demekmiş.
  2. 74
    bu fikirle tam 13 yıl yaşadım. ömrümün en aptalca zamanları olsa gerek, düşündükçe tüylerim ürperiyor.
  3. 73
    #1760326

    buradaki giri'm sanki yanlış anlaşıldı. Ateizmi tüm inanç bazlı felsefi akımlardan ayıran en temel özellik metafiziği ve tanrı'yı kesin bir dille reddediyor oluşu. Sonradan Her akım gibi kendisine hücum edildikçe garip garip açılamalara yer verip türlü türlü kollara ayrılmış olması beni ilgilendirmez. Anti-teizm soslu ateizm savunusu yapmak ateizmi aklamaz. İşte burada ateizmin tanrı'yı doğrudan reddedişi bilimsel değildir diyorum. Ortada insanlık tarihine dayanan muazzam bir Hipotez var ve sen elinde hiçbir delil olmadan yanlışlıyorsun. O yüzden diyorum ya, bilime en uygun akım agnostisizm. Ama onun da çuvalladığı nokta gelecek adına da bilinmezci oluşu. Bu da newton fiziğini aştığımız dünyada çok determinist kaçıyor.
    • Popper'in Yanlışlanabilir İlkesi: Bilimsel bir iddia yanlışlanabilir. Yanlışlanamıyorsa bilimsel değildir.
  4. 72
    'non-prophet organization.'
  5. 71
    Çetin bir felsefe.
  6. 70
    Kendimi bildim bileli benimsediğim görüş. Kendimi bildim bileli diyorum, cunku "ben ateistim" dedigim yaslar, ergenlik doneminde basladi, yani lise 1'deydim. Ondan oncesinde de, goremedigimiz bir varligin bizi surekli izliyor olusu, hep bana uydurma geliyordu. Aslinda ateizmi arastirmam tamamen rassaldi. Edebiyat hocamdan odunc aldigim dawkins kitabini (yanilmiyorsam kor saatciydi) okumamla oldu. Daha sonra kuran meali, sumer mitleri falan derken.. sonunu tahmin edersiniz ki bu sacmaliklari biraktim. Bir de o donemde bilen vardir belki "garajimdaki ejder" isminde bir Facebook sayfasi vardi. Orada icerik hazirlamisligim var. Daha sonra karikateist falan cikti ama biraz ofansif oldugu icin takip etmeyi biraktim.
  7. 69
    teizm afyon çekmenin tek yasal yoludur. hatta toplum ve devlet tarafından buna teşvik bile edilirsiniz. oysa hakikat her zaman için gerçek olmayan da saklıdır. dinler bu hakiketleri görmemeniz için gözünüze perde çeker. 20. yüzyılda insanın karşısına bu kadar çok hakikat sıralanmışken, insanın hakikatten kaçması hayatını heba etmesi demektir.

    ben bir ateistim. benim bir dine ihtiyacım yok. kendi irademin üzerinde hiç bir iradeyi üzerime giyemem. sayın tanrı şayet varsa bile lütfen bana yardım etmesin. dünyada bu kadar açlıkla, zulümle boğuşan mazlum varken o yüce gücünü benim gündelik sorunlarım için kullanması bana utanç verir.

    açık konuşmak gerekirse benim de naçiz ruhumun dine ihtiyacı olduğu zamanlar oluyor. bu ihtiyacımı sanatla karşılıyorum. sanat çok tanrılı dinlerin en güzelidir.
  8. 68
    bu başlık altında teist dostlarıma seslenmek istiyorum. belirtmem gerekir ki ne ateizm hakkında ne de inandığınız dinler hakkında çok da doğru fikirlere sahip değilsiniz.

    din kitapları size hiç bir zaman fen bilimleriyle ilgili ispatlar sunmak için inmemiştir. din kitapları çok güzel ahlaki şiirlerdir. tanrı kitaplarında size yeterince dua ederseniz filiz'in bu dünya'da sizinle sevişeceğini de vaad etmemiştir. veya yeterince dua ederseniz yakalandığınız hastalıklardan kurtulacağınızı da vaad etmez allah.

    1) yukarıda da dediğim gibi, din kitapları sizin evrensel ahlaki kurallara uymanız ve kovulduğunuzu iddia ettiğiniz cenneten sonra bu dünyayı cehenneme çevirmemeniz için ahlaki öğütler verir.

    2) arapça etimolojik kökeni ''kaide, kural'' demek olan kaderi belirlemiştir. kader sizin sandığınız gibi alın yazınız demek değildir. kader allahın gezegenin işleyişi bakımından koyduğu yasaların adıdır. anlıyacağınız, filiz'le sevişmek için tanrı dahli beklemek anlamsızdır. siz filiz'in gönlünü evrensel belirlenmiş kriterlere uygun yaparsanız samanlık sevişenindir. veya hastalığınızın tedavisi için gerekli imkanlarınız varsa iyileşirsiniz. ama allahın koyduğu emir ve yasaklara uyarsanız, öteki dünya'da ödülleriniz boldur.
    anlayacağınız üzre, hayyamın'da dediği gibi, dinde her şey veresiyedir.

    tanım: mensuplarının kesinlikle kedi kesmediği ''izm' dir'' ''izmler öldüüü beeaayyv'' gibi sığ ve ahlak dışı önermelere karşı günümüzde en hızla yayılan ''izm' dir'' ve kesinlikle insanlığın kurtuluşu olan ''izm'dir''
  9. 67
    biraz efe aydal izleyin dinleyin aydınlanacaksınız
  10. 66
    "anti" anlamını taşıyan "a" harfi ile "dini/felsefi bir inanç taşıyan kişi" anlamına gelen "teist" sözcüğünün birleşiminden oluşan; anti-teist kişiye verilen isim.
  11. 65
    bu aralar batı avrupa'da popüler olan ve dünyaya da yavaş yavaş yayılan moda. ateistlere saygı duyuyorum çünkü hristiyanım ya da müslümanım diyerek yalan söylemek yerine açıkça kimliklerini söylüyorlar, ancak moda akımları gelip geçicidir arkadaşlar. kendinizi fazla kaptırmayın.
  12. 64
    bahsettiğin şey kısır döngü, sadece bakış açısı değişikliği. ''tanrılık iddiası'' olarak betimlersen pekala teist'de ''tanrı'nın var olmadığı iddiası'' olarak betimler.

    wittgenstein'cilik oynayabilirsiniz fakat, olgusu bu dünya'yı kapsamayan, algı dünyası aşan bir kavram hakkında getireceğiniz her yargı bir inanç olarak kalacaktır.

    sadece inanç. bu yüzdendir ki 2-5 yy. hristiyan doktrinlerinde inanmadan anlayamazsın sloganları yükselir.
  13. 63
    Müslümanlıktan ateizme geçişin ilk evresi ''kur'an yeter'' demekle başlar. bir insan hadisleri reddediyorsa bilin ki gelecekte azılı bir ateist olacaktır.
  14. 62
    Çoğunuz "inanç" değil demişsiniz.
    Fakat bir şeyin var olmadığını kabul etmek. Bir inançtır.
  15. 61
    bir inanç değildir.

    birçok nedenden bir birey inanmamayı tercih edilebilir. inancını sorgulamamış, eleştirmekten aciz bireyler ateistleri öcü olarak görmeye meyillidir.

    çok da şeapmamak lazım
  16. 60
    Etrafımdaki İnanan çoğunluğun Ayşe hür derecesinde takılıp kaldığı inanış.

    Körü körüne inananlardan daha çok dini bilgisi olan ateistlere hasret kaldık. Ateizm dine saydırmak değildir.

    (bkz: gerçek ateizm bu değil )
  17. 59
    niyetim muhalif olmak değil ancak aklıma takılan bir soru var

    yokluğun inancı olur mu?

    en güzel ateist 3 büyük kitabı okuyup yorumlamış insandır diğerleri çöp
    • imzayı nereye atıyoruz :)
    • tamamdır :D
    • taam iyi güzel ama bu kitapların büyük olduğu nerden malum?
    • sayfaları fazla. büyük derken nicelik kastediliyor
    • o zaman en büyük kitap kapital yada atatürk'ün bütün eserleri de deriz
  18. 58
    Derinlemesine felsefe yapamayan, kestirme akılla çalışan zihinlerin solucan deliğidir. Girince bir yere varamıyorsun ama bu delikten.
  19. 57
    Son dönemde ortaokul 'undan tut lisede ki ergenler arasında revaçta olan bir inanç
  20. 56
    Tanrı tanımazlık. Günümüzde giderek yaygınlaşan inanış.
  21. 55
    Ateizm kelimesi Yunanca da "Tanrı" anlamına gelen "Theos"tan türemiştir. Bu kelimeden de "Tanrı inancına sahip olmak" ya da "Tanrı'ya inanmak" anlamına gelen theism anlayışı ortaya çıkmıştır. Ateizm kelimesi de İngilizce "theism" kelimesinin başına "a" ön takısının eklenmiş hali olup Türkçe’de "tanrı tanımazlık" anlamına gelmektedir.
  22. 54
    kurumsallaşması için birileri tarafından dünya genelinde ciddi Faaliyetler gerçekleştirilien tanrı tanımama durumu.
    Eğer bu faaliyetler başarılı olup da kurumsallaşmış bir ateizm gerçeği ile karşı karşıya kalınırsa modern çağın katolik kilisesini göreceğimizi düşünüyorum. Ancak ciddi sermaye gücü ile desteklenen bu kiliseye karşı bir protest hareket ortaya çıkar mı o meçhul.
  23. 53
    i.hizliresim.com/...

    tekbir.
  24. 52
    Bir satanizm değildir.
  25. 51
    www.youtube.com/...