kayıt

bronşit

  1. 1
    Bronşların (akciğerlerdeki geniş hava kanalları) iltihaplanması demek olan bronşit hastalığının viral ya da bakteriyel nedeni olabilir. Nezle ya da gripten sorumlu bir virüs üst solunum yollarına yayılırsa buna viral bronşit denir; bakteriyel bronşit ise, bir başka enfeksiyonun bağışıklık sistemini zayıflatması ile bedende oluşan ikincil, fırsatçı bir enfeksiyondur. Belirtileri içinde, bronşitten birkaç gün önce başlayan burun akması, önce kuru, sonra balgamlı, geçmeyen öksürük, solunum zorluğu, hırıltılı solunum ve hafif ateş vardır. Viral bronşitte balgam şeffaf; bakteriyel bronşitte sarı-yeşil arasıdır. Hastalık genellikle üç-dört gün içinde hafifler, ancak kış boyunca, bedende direnç oluşuncaya dek hastalık birkaç kez üsteleyebilir.
    Çocuğunuzun ateşini parasetamol ile düşürebilirsiniz hiçbir zaman aspirin kullanmayın. Ona öksürük kesici bir ilaç kesinlikle vermeyin çünkü balgamın akciğerlerden atılması gerekir. Öksürmesini sağlamak için odasını nemli tutun ve balgam çıkarmasına yardımcı olacak sıvılar içirin. Çocuğunuzu dizinize yatırıp sırtına hafifçe vurarak öksürmesini sağlayabilirsiniz.
    Çocuğunuzun ateşi 39°C?nin üstüne çıkarsa, balgam renkliyse, ve hızlı hızlı soluk alıyorsa hekimi arayın. Belirtilere göre tanı konacaktır. Eğer enfeksiyon bakteriyel ise hekim antibiyotik verebilir; bazen de yalnızca bronş kanallarını açıcı bir ilaç yeterli olur.
  2. 2
    akciğer hava kanalı kanseri bir tür.
  3. 3
    Kış aylarında haftalarca süren inatçı kuru öksürükler bulunur. İnsanı deli eder gece uyutmaz Bronşitin evde karışımı ile tedavi olmak mümkün boğazı yumuşatıcı karışım
    www.webbilgiler.com/... (bkz: )