kayıt

yabancı dil

  1. 1
    türkiye'de türkçe olmayan dillerdir.
    bana çok yabancılardır...
    en çok bana yabancılardır...
  2. 2
    öğrenmekte zorluk çekilen dil türü.

    onu siktir et amk. harbi harbi nasıl öğrenicez lan.

    iyi günler, diskovır ben muyittin nasıl yardımcı olabilirim? diyenimiz de yok. olsa da para istiyorlar arkadaş.
  3. 3
    öğrenmesi zor olmayan kullanmadıkça unutulan. şöyle ki yabancı dil dediğimiz olayda matematik, biyoloji gibi bir hede.. nasıl ki bunları öğrendikten sonra hayat içinde sürekli kullanmadığın zaman unutuluyorsa yabancı dilde böyle bi bok.
  4. 4
    öğrenilmesi çocukluk yıllarında başlaması gereken, ana dil harici bütün dillere verilen isimdir.

    önemli olan özel ilgi ve alaka. eğer bahsedilen yabancı dil ingilizce ise zor olmayan dildir. ancak bir japonca ve çince öğrenmek için kafadan bir 10 yıl verin.
  5. 5
    öğrenilen dili hayata katarak öğrenilebilecek olandır.

    dil ancak o dilde şarkılar dinleyerek, televizyon kanalları izleyerek, o dilin kültürünü kavrayarak öğrenilebilir. yoksa gramer kuralları ezberlemek hiçbir işe yaramıyor. zaten gramer ezberlemek için de kasmamak gerek. önemli olan mükemmel konuşmak değil.

    biz de zaten bir yabancı "sen geliyorsun?" deyince "cümleyi yanlış kurdun cahil." demiyoruz. hatta sempatik bile geliyor kulağa.

    bu yüzden gramer ezberlemek yerine tv kanalları izlemek, film izlemek, müzik dinlemek, gerekirse telefonun dilini yabancı dile çevirmek dil öğrenmenin güzel bir yolu.
  6. 6
    yurtdışına çıktığınızda aslında ne kadar kasıntı bir şekilde öğrendiğinizi farkedeceğiniz özelliktir.

    günümüzde yabancı dili olmayana kız vermiyorlar.

    şahsi fikrim: yabancı dili olmayanı derhal sabun yapılmak üzere fırınlara sevk etmek gerek.
  7. 7
    Çocukken eğitim alınmadığından bir çoğumuzun yatkınlığı olmayan şey. İngilizceyi bile zar zor öğrendik. Şimdi de Rusça merakı başladı. Ama çok zor anasını ya. Sosyal medyadaki alfabeyle el yazısı alfabe arası uçurum var filan fişman. Ama öğrenilip otelde pratiği yapılacak. Kıçım iki kanat valla.

    Ayrıca (bkz: dil dile değmeden dil öğrenilmez )
  8. 8
    dilin kültürün taşıyıcısı, hatta bazen üreticisi olduğunu fark ettirendir. bir yabancı dili ileri seviyede öğrenebilmek için yabancı kültürü içselleştirmek, o dilde düşünmek gerekir.
  9. 9
    Türkiye'de herkesin konuşamayıp ama nedense diplomasında yazan dildir.
  10. 10
    biz türk milletinin bir türlü beceremediği şey. lakin bana kalırsa sebebi öyle farklı dil ailesinden olmamız, gramer yapıları falan değil. bence ana sebep bizim millet olarak birbirimizi aşağı çekiyor oluşumuz. hangi ders/konu olursa olsun en ufak bir acemilikte yerin dibine sokuyoruz afedersiniz taşak geçiyoruz birbirimizle. ben ortaokulda lisede İngilizce derslerini hatırlıyorum da yahu yok ya birimiz bir hata yapmasın, teklesin falan bitti. başka dersler için de böyle. derse ilgi göstermek, interaktif bir ders işlemek mümkün olmuyordu. çalışmak, goygoy harici bir şeyden sohbet etmek dalga konusu/ineklik sınıfına giriyor lügatımızda.

    geçenlerde İngilizce okuma ve konuşma dersinde hoca alternatif tıptan, sanattan ya da vandalizmden yaklaşık 5 dk lık bir sohbet yapmak istedi bizlerle. yahu biz 15 senedir bu konuların hiçbiri hakkında 5 dk'lık türkçe sohbet etmedik ki bir de yabancı dilde anlatalım meramımızı.
  11. 11
    ingilizce'yi kesinlikle internetten kendi kendinize öğrenmeye çalışmayın. ingilizce'yi en iyi şekilde öğrenmenin yolu kurs almaktan geçer. yıllardır üniversite hazırlıkta gördüğüm ve öncesinde internetten kendi imkanlarım ile öğrendiğim ingilizce'yle yetiniyordum, bir yerden sonra oldukça yetersiz olduğunu gördüm. sonrasında türk amerikan derneği yabancı dil kursu bakırköy şubesinden aldığım kurstan sonra ingilizce'yi gerçek anlamda ana dilim gibi öğrenince, işlerim fazlasıyla kolaylaştı. bu yüzden herkese iyi bir ingilizce kursu veya eğitimi öneriyorum.

    www.tadbakirkoy.com/...
  12. 12
    bazı özel okullarda ingilizce 4'e kadar uzayan dersleri oluyor. takım elbiseyle iş mülakatı vs yapılıyor artık bu derslerde. biraz da şov.

    bu sabah kız arkadaşımın ingilizce 4 dersi vardı. ben domuz gibi yatarken kalkıp derse katıldı. bi ara uyanıp seslerini dinledim. a2 ingilizce a1 türkçe konuşan adam mürsel gibi sesler duydum içerden. sözde ingilizce 4 görüyor sözde hazırlığı toefl'dan tam puan alarak geçmiş fakat yemin ederim mürsel gibi konuşuyor. i want to kiss you diyecek birazdan mürsel gibi bir o eksik. hocasıyla bayramlar hakkında konuştular. ben hariç hocam ben ailemle değilim maalesef bayramda gibi sohbetler dönüyor. ingilizce tabii. benim hatırladığım expect ile except'İn karıştırıldığı, mürselvari aksanlarfalan fakat bunların hiçbirinin yaşanmadığı sadece benim sabah rüyası gördüğüm iddia ediliyor. hatta bu muhabbetler italyanca dersinde geçmiş ama onları da ben anlamazmışım. haftaya aynı saatte uyanmazsam şerefsizim...
    • İşte şimdi sıçtınızzz kakabüsss dkfkfk