kayıt

kilo vermek

  1. 26
    öz güveni arttırır.
  2. 27
    hep yazıyorum bi daha ekleyeyim.

    aşırı doz kahve ve çikolata ile olabilecek olandır.
    • Bitter mi ?
    • fark etmez. ama unutmuşum sigara da olacak
    • Sigara var 12 yıldır onda sıkıntı yok yalnız ben sadece sütlü fıstıklı çikolata yerim sorun olur mu ?
    • kahveyle çikolatayı aynı anda tüketince enerji depoluyosun sigara da tok tutuyo aşırı doz olan kahve olursa sıkıntı olmaz bence. ben düz sütlü milka yiyodum
    • tövbeler olsun spor yapmıyorum ahdhsh
  3. 28
    Sağlıklı beslenme ve düzenli seks ile olur.
  4. 29
    Sürekli "yaaa gene mi zayıfladın", "neden bu kadar zayıfsın", "aaa kemiklerin görünüyor", "bundan da ye şundan da ye,ye ye ye" "az kilo al", "yüzün çökmüş", "çalı süpürgesi" vb. sözlerine sabretmektir.
  5. 30
    çabaladigim olay yapacagim duba gibi girmeyecegim yaza.daha dogrusu yaz geldi fakat yaz okulum bitene kadar işte
  6. 31
    Zor çok zor. Sağlam irade gerektiriyor. E bende de o olmayınca ara sıra çözümü döner bıçağıyle fazla kilolu olan yerlerimi kesmekte buluyorum. Döner bıçağı bulursam yapıcam sanırım yetti artık.
  7. 32
    8 yaşımdan 15 yaşıma kadar düzenli ve özverili bir şekilde sporla uğraştım. hayatımı allak bullak edeceğini henüz o yıllarda bilmediğim sinsi bir rahatsızlık yüzünden lise birinci sınıfta bıraktım sporu. süreç, alkol problemi, yeme bozuklukları, stres ve sayısını hatırlayamadığım kadar çeşit ilaçla devam etti. bu süreçte tam 35 kilo aldım. normalde 60 kilo iken, kendime geldiğimde (hastalığı atlattığımda) 95 kilo buldum kendimi. kilo konusuna takılıp tekrar depresyon batağına düşmek istemedim. kendimi buna alışmamaya zorladım sadece. evet 169 boya göre kilolu idim fakat bu da diğer kötü dönemler gibi bir süreçti ve geçecekti bu konuya böyle bakmaya çalıştım hep. dene, başarısız ol.. dene başarısız ol... dene başarısız ol, umutsuzluğa kapıl, daha çok ye daha çok umutsuzluğa kapıl... sağlıklıydım mutluydum ve sadece bu döngünün hayatımı ele geçirmesine izin vermedim. son 4 ayda; yemediğim her abur cuburu , aksamları yatmaya üç dört saat kala yemediğim her şeyi kendime kar sayarak 25 kilo verdim. şuanki kilomdan memnunum fakat sorarsanız 95 kiloda daha sıkı idim. şuan çok hızlı vermekten yüzüm çöktü ve kollarımda sarkmalar meydana geldi. çözümün yememek değil spor olduğunu düşünüyorum eğer konu sağlıktan ziyade görsellikse.
  8. 33
    1 yıl kadar önce hafif yüz felci geçirdim. doktorum dayadı kortizonu davul gibi şiştim amk. bok yoluna kilo aldık. kiloyu şu an sorun olarak görmüyorum çünkü çok fazla kilo almadım. bakalım ne olacak ilerde.
  9. 34
    son birkaç hafta içinde tüm yöntemleri yalanladığım şeydi. benim pro kilo verme şeklim kahve sigaraydı son zamanlarda doğru dürüst sigara içmiyorum kilo alırım sanıyoken vermeye başladım. göbeğim bile küçülüyo sözlük.

    işin komik tarafı sigara doğru dürüst içmiyorum alkol alıyorum yemeği gömüyorum ama ilginç bi şekilde veriyorum.

    hayat baya tuhaf
  10. 35
    Sonucunda hayatımı baştan yazacağımı, insanların bana karşı değişeceğini, artık hayalet olmayacağımı düşünmüştüm hep. Yaklaşık 2 yıl önce 15 kilo kadar verdim. Evet çok mutlu oldum, tepkiler motive etti ama ben yine aynı bendim. Maalesef değişmedim. İstedim ama olmadı. Yine Kimse Hayatıma dahil olmaya çalışmadı. Sadece kıyafet kumaşı küçüldü biraz. Tartıda görülen sayı azaldı. kimse için özel olmadım. Hep filmlerdeki gibi çirkin kız zayıflar makyaj yapar ve insanları şaşırtır, birilerini peşinden koşturur sevilir ya. Öyle olurum sandım yalan yok. Ne salaklık be. Ne çocukluk ama..

    Zaten o yıl da problemli geçmişti. Verdiğim gibi birkaç ay öyle kalıp daha sonra 7-8 kilo alarak sahalara döndüm. İşin kötüsü her şey hala aynı seyrindeydi. Ve ben yine bendim. Sadece daha fazla dalga konusu oldum.
  11. 36
    sınav haftası yapılandır. iki kilo vermişim 66 kiloydum 64 kiloya düşmüşüm. umut sarıkaya karikatüründeki gibi,
    işte bunlar hep sinirsel, hep stres.
  12. 37
    1.5 ay önce ciddi bir istikrarla başladım 2 haftada 4 kilo falan verdim. Bir ay sonunda 6 kilo vermiştim. Ağustosun son haftası aksattım bi gün gittim. Sonra bi memlekete gidip geldim. Bütün motivasyonumu kaybetmişim daha gidemiyorum.
  13. 38
    onu izlemeye başladığımdan beri 4 kg vererek başardığımdır. resmen korona kilolarımdan kurtuldum. bu yaz sahilleri alev alacak.
  14. 39
    1 ayda 9 kg ile yatarak başardığım şeydir. sağlıklı beslenme harbiden fark ettiriyormuş...
  15. 40
    Arkadaşlar ben de verdim. Hepimiz zayıfladıysak karantina sürecinde kilo aldık diye yakınanlar kim?
    • 41
      Zorlu bir süreç gibi gözükse de işin matematiğini çözmek ve irade ile halledilebilen olay.
      İçinizdeki hesaplayan adamı çıkarın. Kalori hesabı yapmaya başlayın. Bi' noktadan sonra muhakkak kilo vereceksiniz.
    • 42
      sabır istryen bir iş. bir de benim gibi dayanamayıp abur cubur yiyorsanız daha da sabırlı.
    • 43
      1 ayda verdiğim 12 kilo sayesinde öğrendiğim disiplin işi.
    • 44
      irade ile alakalıdır. bugüne kadar bozduğum tüm diyetler için kendimden özür diliyorum.
      bugün tartıya çıktım ve evde bir bayram havası esti. korkuyordum resmen ama müthiş bir şekilde küçülmüşüm. kendimi sevdim kolumu falan öptüm resmen sdkf istediğim kiloya ulaşmama çok az kaldı. ha gayret turtiş yapabilirsin.gelişmeler için bilgilendiririm tekrar xd.

      edit:ay şunu yapın bunu yemeyin falan demicem herkesin diyeti kendine fakat az yiyin.
    • 45
      Kuzenimin düğünü için kilo vermiştim, düğün korona sebebiyle sembolik, sadece altınımızı takın konulu, olacağı için tekrar almaya başladım. Bir sonraki düğüne yine zayıflarım artık..
      • Ben de arkadaşımın nişanı için iki hafta ekmek yememiş sonuç olarak istediğim pantolona girip gecenin sonunda da baklavasını yemiştim ahaha
    • 46
      Hafiflemek. vücudun ağırlığı azalmak, zayıflamak.
    • 47
      şu karantina günlerinde, 2 günün sonunda 1 kilo verdiğimi farketmemle tekrar başladığım şey.

      galiba bu sefer 14 günde bitecek hedefim xd
    • 48
      şimdi bu iş normalde bir bilim işi ama siz bunu okuyan şişkoların ve şişko olmayanların hakkında bilgi sahibi olması gereken bir takım şeyler de yok değil. öncelikle kilo almak nedir ve nasıl olur onu bir anlayalım.

      bunun için şunu öğrenmek gerekiyor: yapılan her işin bir ücreti vardır ve evrenin ücreti de enerjidir. bu dursun bi kenarda değineceğim birazdan. gerçi az biraz fizik biyoloji bilseydiniz şimdiden de anlardınız da siz anca youtube'da lol videoları izleyin amk şişkoları ya.

      bilim insanları demiş ki, vücuda giren besinlerin (evet besin; öğün, yemek ya da yiyecek değil) bir enerji değerleri var, bunun da adını koyalım. adına da kcal demişler. yani kilokalori. şimdi sana bilmediğin bir sır vereceğim, ömrün boyunca yediğin o çikolataların bisküvilerin falan ambalajlarını çöpe atıyorsun ya, atma al onu eline ve sağına soluna bak. bir excel tablosuna benzer bir şey göreceksin. o tabloda protein, yağ, karbonhidrat ve kalori değerlerinin yazıyor olması gerekiyor. onun karşısında yazan sayı neyse o, o besinin (genelde 100 gramlık) enerji değeridir.

      şimdi sen amansız bir pisboğaz olarak yedin yuttun tüm şekerleri, çikolataları, bisküvileri ya da hamburgerleri, pizzaları, lahmacunları ve dürümleri. ne oldu? ebenin amı oldu kalk git tartıya bak ne oldu amk şişkosu ya. ne olacak, sen vücuduna gereğinden fazla kalori soktuğun için vücut da savunma mekanizmasını devreye soktu ve dedi ki "ulan galiba bizim yavşak besili öküz buldu ıssız ormanlarda akıyo bu gece maşallah" ve bunun sonucunda senin fazladan aldığın kalorileri ne yaptı? bil bakalım ne yaptı? yağ yaptı amk yağ. o işerken pipini göstermeyen bir plüton tabakası var ya, hah onu yaptı işte. peki çözüm nedir ulu bls? dur bekle anlatacağım canım şişkom sakin ol az.

      şimdi burada kalori denen olaya biraz eğilmek gerekiyor. ne dedik, kalori bir enerji birimidir ve vücuda giren besinlerin enerji değerlerini gösterir. peki niye böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar bu bilimciler, ne işe yarıyor bu sayılar? senin ölmemene yarıyor, sen kıtlıktan çıkmış gibi her şeyi yediğin için senin için pek bir anlam ifade etmiyor ama bazı insanlar var sayın şişko, sağlıklı beslenmeye çalışıyorlar ve o ambalaj üzerindeki değerler yardımcı oluyor; bir nevi rehber niteliği taşıyor bu sağlıklı yaşamaya çalışan insanlara. tabii sen ne bileceksin, göm karamları göm sütlü çikolataları sonra oturup genetik yeağğ de. he amk bi senin genetiğin fok balığı gibi 7 milyar insanda tövbe ya.

      öncelikle gidip bmr denen zımbırtına bakman gerekiyor. şimdi sen ona da üşenirsin yeni sekme aç bmr yaz bul falan diye, nefes almak dışında bir işe yaramıyorsun ki zaten. al bak buradan buna baktıktan sonra sağda gördüysen BMR = xxx Calories/day diye bir ifade var. bu ne demek? bu şu demek, sen farkında olmasan da senin organlarının ihtiyaç duyduğu bir enerji var. kalbinin, böbreklerinin, ciğerlerinin çalışabilmesi için bu organların enerjiye ihtiyacı var. orada görülen bmr değeri de senin vücut organlarının düzgün çalışabilmesi için alman gereken minimum kalori değeri. bunu yağ dolu beyninden geçirip iyi idrak edebildiysen, iznin de varsa bir savı çürütmek istiyorum. "yeağğ ben hiç yemek yemesem 3-5 gün zayıflarım". olm sen mal mısın? beynin basmıyor mu senin? böyle bir şey olabilir mi? dalgami geciyorsun canim? (link: : cf.kizlarsoruyor.com/...) eğer hiçbir şey yemezsen zayıflamazsın, sadece vücudun tuttuğu suyu atarsın (buna da değinicem), tartıda zayıfladım sanarsın ama 2 gün sonra yine o kiloya gelirsin. evet 2 günlük bir mutluluk olabilir ama 2 gün boyunca da iç organlarının anasını sikersin, o yüzden yok öyle bir şey. yiyeceksin. bak yiyeceksin dedim dürüm söylüyor ya olm sen harbi iflah olmazsın sal siktir et yağında boğul amk.

      neyse gel buraya, bmr'ımızı gördük, öğrendik. ne yapıyoruz bu bilgiyle? bmr değerimizin altında kalan bir diyet yapmıyoruz. yani atıyorum sen şimdi %30 yağ oranına sahip bir yağ tulumu olduğundan senin bmr'ın 2000 kcal falandır şimdi. 2000 kalorinin aşağısına inmiyoruz. tamaam, buraya kadar sıkıntı yok. da hala anlatmadın kilo vermenin sırrını? ona da şimdi geçiyorum.

      bmr'ın altında kalmayacak şekilde bir beslenme planı oluşturma arayışlarına girdik, bir de baktık ki karbonhidrat, protein, yağ, mikro, makro falan bir ton iş var bunlar nedir? sen şimdi siktir et neyin ne olduğunu, senin bilmen gereken şeyler şu: günlük aldığın kalori miktarının %40'ı protein, %40'ı karbonhidrat, %20'si de yağdan gelecek. bu makroları tutturarak günlük alman gereken kaloriyi alacaksın. peki ne kadar kalori alacağım? pardon unutmuşum senin tembel bir şişko olduğunu, arayıp araştırman gerektiğini. olm bmr'ın kaçsa üstüne 300-400 kalori daha alabilirsin işte, bmr'ın altına düşme çok da üstüne çıkma. hatta sen ne yap biliyor musun, bmr'ını 2'ye böl, bmr'ınla o sonucu topla ve o kaloriyi geçmeyecek şekilde bir beslenme planı oluştur. yani 2000 kaloriyse senin bmr'ın, 2000/2=1000. 2000+1000=3000 kaloriyi geçmeyecek şekilde bir diyet yap. 2000 kalori olur, 2500 olur, 2700 olur o aralarda takıl yani. of yoruldum yazarken amk şişkosuna dert anlatacağız diye ya.

      şimdi tüm bunları da yaptın, geriye ne kaldı? geriye götünü kaldırmak kaldı. beslenmeyle, sıkı bir diyetle de kilo verebilirsin ama o götünü kaldırmadan olmaz o iş. çünkü sırf beslenmeyle kilo vermek? hah, sen de güldün di mi? her gün dünyaları yiyen senin gibi bir şişko sence bunu yapabilir mi? kandırmayalım ikimizi de. peki ne yapacağız? hareket edeceksin canım kardeşim. bol bol hareket.

      neden hareket etmek zorundayım? nedeni de taaa yazının en başında yazdığım vücudun parası enerjidir de ondan. sen yedin yedin yedin depoladın yağları, şimdi de onları eritmemiz gerekiyor ya hani. sen kendini yordukça vücut o enerjiyi karşılayacak para birimi arıyor. kısa vadede karbonhidratları kullanıyor falan ama sen boşver şimdi onları o ayrı bir konu. ama eninde sonunda o yağlarını yavaş yavaş alıp harcadığın efora karşılık yakmaya başlıyor. peki ben amansız bir şişkoyum ne şınav çekebiliyorum ne mekik çekebiliyorum ne yapmam gerekiyor? kalk siktir git yürü sokakta amk, koş, zıpla, yuvarlan ne yapıyorsan yap bana ne. tek bilmen gereken şey hareket etmen gerektiği. şimdi bunlar normalde senin gibi bir şişkoya söylenmez ama daha normal bir vücut yapısına sahipsen, yani 5-10 kilo fazlam var falan diyorsan hiit kardiyo nedir ne değildir bir araştır. anlatırdım ama yoruldum amk ya.

      özet olarak ne yapıyoruz?
      - bmr'ını hesapla
      - bmr'ının altında kalmayacak şekilde %40'ı protein %40'ı karbonhidrat %20'si yağ olacak şekilde kalorilerini tamamla
      - hopla zıpla yuvarlan ya da yapabiliyorsan home workout gibi videolar izleyip onları yap.

      hadi ikile şimdi, giderken de şunu unutma. bu kiloları üç beş günde anlamadığın gibi üç beş günde de veremezsin. en son ne zaman zayıf olduğunu düşün, hatırlayamazsın. o yüzden bunu "kilo vereyim de sonra yine yumulurum bok püsür şeylere" kafasıyla yaparsan başını alırsın bu süreçten. bunu yaşam tarzın haline getirmeye bak, ama illa da "en kısa ne zamanda sonuç görürüm" diyorsan eğer bu dediklerimi yaparsan 6 ayda gözle görülür bir sonuç görürsün. çok değil lan, nisan ayındayız bak, ekim'de yılansın diyorum sana. ki, temmuz/ağustos gibi de bayağı bir gelişim kaydedersin. güveniyorum sana. ciao. keep tight yourself fellas
    • 49
      Allahım artık nasip et.. ne kilo verebiliyorum ne de alıyorum son 3 aydır değişmeyen bir kilom var. :(
    • 50
      geçen sene 5 kilo fazlam var diye dünyayı dar ediyodum kendime. şimdi 15 kilo fazlam var ve dünya umrumda değil. Yani bunlara çok da takılmamak lazım