kayıt

histeri

  1. 7
    (bkz: Bertha Pappenheim )
  2. 6
    Acı veren psikolojik bir bozukluk. İlerleyen seviyelerde gerçekliği doğru idrak edemeyen(bu çeşitli sebeplerle olabilir, duyu yoksunluğu gibi) birey, anlayabildiği kadarı üzerine kurgular yapar ve öyle hareket eder. Kendi kurma bir gerçeklik algısına sahip olur.
  3. 5
    Çok fazla acı vereceği için hastanın yüzleşemediği travma hafızasının fiziksel hastalıklara “dönüşebileceğini” ilk ortaya atan isim Freud’tu.

    Yani histeri kavramı freud yardımıyla hayatımıza girdi.

    Bir sabah uyandığınızda belden aşağınız tutmuyorsa ve bunun tıbbi hiçbir açıklaması yoksa bunun histeri olduğu söylenebilir.
  4. 4
    1996'da sahnelendiğinde tüm okul bu tiyatro oyununa girmiştik. Zaman zaman aklıma gelir ve hala sahnelerinin bir kısmını hatırlarım.
  5. 3
    acı veren, duygu yüklü bir düşüncenin baskı altına alınması sonucu kötürümlük ya da duyum bozukluğu gibi bedensel belirtilere çevrildiği sinirsel hastalıktır.
    (bkz: histerik kişilik bozukluğu)
  6. 2
    genellikle benliği olgunlaşmamış olanlarda, çatışmalardan kaynaklanan, bastırılmış, denetlenmiş, engellenmiş, ertelenmiş duygu ve düşüncelerin bedensel ya da ruhsal belirtilerle açığa çıkan bir nevrozdur.
  7. 1
    laura lippman kitabı.

    okumadım daha. okuduktan sonra özet geçerim.