kayıt

inegöl

  1. 1
    bursa'nın bir ilçesi. köftesi ile meşhurdur.
  2. 2
    bildiginiz kofteye benzemeyen kofteler yapan mobilyasi dunyaca bilinen bursa ilcesi.

    terminalinin oraya acik hava alanli kocaman avm yapilmis.
  3. 3
    bursada bir ilçe.
  4. 4
    lastik köfteleriyle meşhur olan güzide ilçemiz.
  5. 5
    türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden birisidir. 250 bini aşkın nüfusu bulunmaktadır. köftesi meşhurdur. ayrıca mobilya sektöründe ülke genelinde ön plana çıkmıştır. öyle ki inegöl mobilya fuarı çokça talep görmektedir. tv reklamlarında boy boy görmekteyiz.
    • En kalabalık 80. ilçeymiş. :D
    • 800-900 binlik ilçeler var ülkede.
    • AYnen öyle. Bütün köyler mahalle oldu.
  6. 6
    merkezinde hayvan gibi bir ahşaptan sandalye heykeli bulunur. tabi ki mobilya.
  7. 7
    kemal kılıçdaroğlu tarafından il olması için kanun teklifi verilen bursa ilçesi.

    olmayacaktır. zaten olmaması da evladır. zira il sayısını arttırmak, özellikle 90lı yıllarda, siyasi partilerin "oy kaygısı" ile yaptığı bir hareket idi. yalova, osmaniye bunun bariz örneğidir. öte yandan inegöl, bursa'ya yalnızca 58 km uzaklıkta...

    aa.com.tr/...
  8. 8
    ilçeden devşirme il olmaz. nüfusu yeten her ilçeyi il yapmaya kalksak ilin ne anlamı kalır. kaldı ki siyasi hesaplarla il yapılan yerlere bakıyoruz, bir iki örnek dışında hiçbir özelliği olmayan yerler.
  9. 9
    geceleri de sokakta simit satılan ilçe. sanırım bunun sebebi şu: inegöl, sanayi şehri. özellikle mobilya fabrikaları gırla. vardiya usulü çalışıldığı için, gece vardiyasındaki işçiler, bunun müşterisi oluyor. simit neden peki? onu tam bilemiyorum.

    edit: imla.
  10. 10
    Aslen inegöllüyüm. Az önce "her gün köfte mi yiyorsunuz? Ehehehehe" tarzında bir soru aldım. Keşke her gün köfte yesek yav.