kayıt

ne dediler

  1. 1
    *

    günün anlam ve özetini anlatan konuşmalar üzerine açtığım başlık.

    "bakın. benim. bir anda, görüntüye bir baktım, ortada erdoğan diyor. meğer dakikalardır oradaymış. bakın, birincisinde okçular vakfındaki konuşmasını vermeyeceğiz dediniz, verdiniz. ikincisinde, ben konuşuyorum burada, niye ekrana, 35 televizyon onu veriyor zaten. üçüncüsünde bana habersiz, tekrar hemen acilen beni kesip ona bağlıyorsunuz.

    ben bir daha sizin kanalınıza gelmeyeceğim. türkiye bu faşist düzenden kurtulacak. 35 televizyonda erdoğan konuşuyor. onun karşısında 2 sene önce rakip olmuş birisiyim ben. ben gururumla kimseyi oynatmam. kendi kendinize devam edin arkadaşlar. bu saygısızlıktır. türkiye bunu hak etmiyor. erdoğan'ın babasının malı değildir türkiye cumhuriyeti. ben erdoğan'dan korkmuyorum. sözlerimi söyleyeceğim arenalar her yer vardır. sokaklar vardır. böyle bir şey olmaz. konuşsun 35 televizyonda 1 tanesinde de ben konuşayım. ne diye benim sözümü kesiyorsunuz.

    böyle bir şey olmaz. bu doğru değil. erdoğan, erdoğan bu memleketin kurucusu değil, sahibi değil. yani, çağırıyorsanız buraya birisini, onu konuşturacaksınız. size söylemiyorum, patronlarınıza söylüyorum. o zaman çağırmayın kardeşim. ben yalakalık yapamam. kimseye yalakalık yapamam.

    ben sadece ak parti'ye değil, cumhuriyet halk partisi'ne de demokrasi mücadelesi vermiş birisiyim. türkiye'nin bir demokrasi mücadelesine ihtiyacı vardır. saygısızca buluyorum. 16 milyon insan oy vermiş bana, o insanlara saygısızlık yapıyorsunuz.

    iyi yayınlar diliyorum.

    teşekkür ederim arkadaşlar."

    muharram ince
  2. 2
    “Bizim anayasamız kadınlara göre değil. Ayrıca bizim toplumumuz, bir kadına oy verebilecek olgunlukta değil. Çünkü anayasamızda devlet başkanı güçlü ikidara sahip. Kadın bizim ülkeyi yönetemez, yönetemeyecek. Biz Litvanya değiliz. Orada Grybauskaite geldi, gülümsedi, oturdu ve gitti. Hiçbir sorumluluğu yok, çünkü orası parlamenter cumhuriyet. Bizim devlet başkanımız bir adam olacak, bundan eminim.”

    Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko
  3. 3
    "Bu kadar dipten, bir şekilde bulunduğum yere gelmek benim için hayalini bile kurabildiğim bir şey değildi. Sanırım kendi hayallerimi bitirdiğim için artık insanların hayallerini kovalıyorum. Geçenlerde arkadaşlarıma espri olarak, “İleride bir parti kuracağım. Partinin adı da Rahat Parti olacak” dedim. Sloganım da, “Ben yırttım, şimdi sıra sizde” olur herhalde."

    acun ılıcalı
  4. 4
    "Şu anda vergiler içerisinde en çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz. Acaba ne derler diye de düşünmüyoruz. Çünkü biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. İstiyoruz ki onların sigara fiyatlarını arttıralım. Belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz. Ama kaçmıyorlar nedense. Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz."

    recep tayyip erdoğan
  5. 5
    "Tayyip Erdoğan iktidardan giderse Kemalistler kendilerini büyük bir belanın tam göbeğinde bulurlar. Apışıp kalırlar. Başlarında bir önder de yoktur, üçüncü sınıf kasaba politikacıları vardır.
    Ne yapacaklar? Kemalist bir program mı uygulayacaklar?
    Yani başı örtülü kızları üniversiteden kovacaklar, çarşafları yırtacaklar, sakalları yolacaklar, devlet dairelerini de başı örtülülerden temizleyecekler, başka?
    Devlete, özellikle yargıya kendi adamlarını yerleştirecekler, başka?
    Emperyalizme mi karşı çıkacaklar? Tayyip Erdoğan "kralını" yapıyor.
    Yoksa Amerikan politikasına boyun mu eğecekler? Nerede kaldı Kemalizm?"

    engin ardıç

    yazık...
  6. 6
    "Trump'ın beyni olsaydı, yüzde 99'u alaycı olsa bile, dışarı çıkıp insanları birleştirmek için bir şeyler söylerdi. Ama insanları bir araya getirmeyi umursamıyor. Şimdi bile. İşte böyle dengesizleşti. Her şey onunla ilgili. Her şey ona kişisel olarak ne fayda sağlıyor bunu düşünüyor. Asla büyük resimle ilgilenmiyor."

    gregg popovich
  7. 7
    "bizden zarar gelmez."

    antalya'nın serik ilçesindeki merkez mahallesinde karantina süresinin 1 hafta uzatılması üzerine merkez mahallesi sakinleri
  8. 8
    "Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan'ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başaçıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum. Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz."

    Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos
  9. 9
    "Ayasofya'dan çan sesi değil Allah'ın izni ile ezan sesi yükselecektir."

    devlet bahçeli
  10. 10
    İçimizde inşa edecek ve yıkacak o kadar çok şey var ki; yalnızlıktan hiç şikayet etmeyelim.
  11. 11
    “Türkiye’de ve dünyada belli bir güruhun, örgütlü olarak, kendilerine meslek edindikleri yalan, iftira, yapıştırma, karalama, yalanları birbirine yapıştırıp yalan kurguları ve senaryoları üretme son zamanların modası, alışkanlığı halini almış ve bir sektör olarak karşımızdadır. Bu pervasız örgütler bir menfaat yumağı olarak ta holdingleşmişlerdir. Gasp, şantaj, zimmet, dolandırıcılıktan sicili bulunan daha da vahimi aynı zamanda vatan satan, hain örgütün gönüllü militanı bu müptezeller, çeşitli farklı, siyasi, içtimai cenahların muzurlukta birleştikleri global bir çetedirler. Amaçları meşru seçilmiş iktidarları gayrimeşru yöntemlerle, darbelerle devirip, kendi menfaat imparatorluklarını Dünya Siyonizm’iyle işbirliği yaparak kurmaktır."

    aile saltanatıyla gündeme gelen türkiye wushu federasyonu
  12. 12
    "20 yaşındayım 20 yıldır bu anı bekledim..."

    (bkz: adana demirsporlu bir taraftar) *
  13. 13
    “Üniversite sınavına 1980’de girdim, o zaman tek sınavdı, 18 tercih sınavdan önce yazılıyordu, bir tanesine denk gelirse puanınız kazanmış oluyordunuz. Çok saçmaydı her şey, şimdi de saçma. Bu ülke eğitim konusunu bir türlü halledemedi. Gençler; şansınız, yolunuz açık olsun.”

    (bkz: cem davran)