kayıt

sokak köpeği

  1. 1
    bir dönem toplatılması gündeme gelmiş sokaklarda yaşayan köpekler. mevcut uygulama, belediye veterinerliklerinin kısırlaştırıp, aşılayıp küpe takması şeklinde devam ediyor. saldırgan olanları barınaklara istif ediyorlar.
  2. 2
    gece olduğu zaman toplanarak çete mantığı ile hareket ederler.
  3. 3
    medeni ülkelerde yeri olmayan bir kavramdır. acilen toplatılmaları gerekir.
  4. 4
    kaldırımlara sıçan, terbiyesiz, eğitimsiz, cahil köpeklerdir. ulan sizin yüzünüzden yolda seksek oynuyoruz amk.
  5. 5
    insanların sahipli köpeklerini de kaldırımlara sıçtırtıp temizlemedikleri düşünülür ise * eğitimsiz, cahil köpekler olarak yaftalanmaya henüz müsait olmayan canlılardır. ayrıca nereye sıçacaklar ? bakıldığı zaman büyük çoğunluk civarda daha önce yapılmış kaka kokusu arar, genelde çimler ya da kuytu köşeler bu bakımdan zengindir ve kargoyu oraya boşaltır.

    tabi ortalığa da yapmazlar demek değil bu, yaparlar yapmasına da dediğim gibi sokak köpeği ya da sahipli köpek ayrımı olmadan her köpek yapıyor ve şu kadar zamandır köpeğinin bokunu temizleyen çok fazla insana denk gelmedim. en nezih muhitte bile temizlemeyenler temizleyenlerden fazladır arkadaş.
  6. 6
    sokaklardaki dostlarımızdır; tek istekleri bir lokma yemek, su ve hafifçe okşanmaktır. "cins" arkadaşlarına göre şanssız doğanlardır. keşke hepsinin sıcak bir yuvası olsa. elimde olsa hepsini alırım; o kadar güzeller ki. sitenin kapısındaki evlatlarım kırçılımla, dingilime selam olsun! size sokak köpeği deyip iteleyenlere, eziyet edenlere, sizleri hor görenlere ise lanet!

    hayvanları sevmeyen insan, her türlü pisliği beklerim senden!
  7. 7
    durmadan dakikalarca hareketlerini izlediğim, kafalarını yere yatırıp üçgenimsi gözleriyle insanların günlük hayattaki telaşlı tavırlarına anlam vermeye çalışan bu canlılara uzaktan sevgiyle bakmak bile onlara yetecektir...

    hayvanları sevin. bambaşka bir duygudur.

  8. 8
    kimsesiz, anne ve babası belli olmayan, sürüler halinde dolaşmazsa zararsız bir hayvan
  9. 9
    çete olduğu zaman takıldıkları mahalleden geçmenizde size zor anlar yaşatırlar. unutulmamalıdır ki en saldırgan görünenine bile şefkatle, iyilikle yaklaştığınızda sevgi yumağı olacaktır. yanınızda yiyecek bir şeyler varsa onlara verin bakın ondan sonra sizi nasıl koruyacaklardır.
  10. 10
    itin, uğursuzun önde gidenidir.
  11. 11
    İndigo'nun yeni albümü.
  12. 12
    ağzının tadını bilir.

    twitter.com/...
  13. 13
    devletin üzerinde durması gerekiyor bence. uygun barınaklar inşa etmeli, alınmayanlar da takip edilmeli. sonra ya bir bir deri bi kemik kalmış, çöpten bulabilirse yemek yiyen köpekler kalıyor. ayrıca çete olup saldırırlarsa yandık. :/ evet, bundan korkuyorum.

    aynı durum atlar için de geçerli. ya bu atlar başıboş dolanıyorlar. sonra birileri gelip alıyor, bakımını falan hiç yapmıyor. hayvan eziyet çekiyor. yaşlanınca veya işine gelmediğinde atıyor.