kayıt

canım kardeşim

  1. 22
    tarık akan o dönemlerde yılmaz güney'den çok etkilenmiş ve ertem eğilmez'den bir drama(sosyal içerikli) filminde başrol oynamayı rica etmiş. üstat o tarz filmleri çekmeyi pek istemiyormuş. sonrasında tarık akan tatlı dillim filminin çekimleri sırasında ertem eğilmez'i ikna etmek için kendisini kışkırtmayı tercih etmiş. '' hep çok iyi sinemacı, çok iyi yönetmen olduğunu söylüyorsun ama hiç ödül almadın'' demiş. eğilmez de istesem alırım ancak o tarz filmler çekmek istemiyorum demiş. lakin üstat bundan alınmış. sonrasında akan'ı ofisine çağırmış ve '' öyle bir film çekeceğim ki bir çok ödül kazanacak. sen de baş rolü olacaksın'' demiş.

    sonunda iki taraf da muradına ermiş.

    ustalara saygı kuşağında bugün.
  2. 23
    1973 çıkışlı bir ertem eğilmez filmi. tarık akan halit akçatepe başrollerde.
    çoğu kişide hüzünlü bir gülümseme bırakan diyalog bırakayım buraya

    - sen sahiden ölünce bilyalar ne olacak?
    + ne biliyim ben
    - bana versene
    + iyi ya ölünce abimden alırsın
    - yaşa ulan!
  3. 24
    "kabahat senin -demeye de dilim varmıyor ama-
    kabahatin çoğu senin canım kardeşim..."

    (bkz: dünyanın en tuhaf mahluku)
  4. 25
    Moğol beyi
    damdan düşen bey
    (bkz: damdan düşen lgbti bey )
    zeusun torunu

    Canım kardeşlerim kazanacak, kudurun
  5. 26
    tutup tutmayacağını soran halit akçatepe'ye, ertem eğilmez'in "gösterime girdiğinde sinemada sadece sen, ben ve tarık olacağımızı bilsem bile ben bu filmi çekeceğim" dediği film.

    tarık akan'ın yakışıklı -pij- erkeği, halit akçatepe'nin troll -pij- erkeği oynamadığı, metin akpınar'ın zeki'si olmadan oynadığı, kemal sunal'ın ilk kez hakiki "şaban" olduğu, adile ablanın "adile ana" olmaya adım attığı, kan ve idrarın para ettiği, eşeğin ucuza gittiği, kadın-erkek aşkının olmadığı bir film. sırf bu maddelerle bile ilklerin filmi.

    kahraman'ların sonu değişsin, ertem'ler 46 yıl sonra bile cesaretiyle gururlandırabilsin, sadık'lar kusursuz senaryolar yazabilsin diye 21 yıldır savaşan lösev'e destek olun.

    www.youtube.com/...