kayıt

askerlik

  1. 89
    bitti geldim.
    selamun aleyküm, ben de bittim.
    • Allah kurtarsın kardeş
    • hayırlı olsun.
    • tşk.
  2. 88
    Daha az önce edevlet üzerinden gitmem gerektiğini öğrendiğim durumdur. Vatan borcu tabi elbet gidilecek tabi de beni istediklerine acaba ne kadar eminler?
  3. 87
    1996 yılında Ardahan'da gerçekleştirdiğim vatani görev.
  4. 86
    Mayıs ayında görüşmek üzere... Admin entry atmıyorum diye silme hesabı. Görüşmek üzere.
    • güzel günleri yarınlara, şafak saymayı torunlara bırakıyoruz.
      hayırlı tezkereler.
    • Teşekkürler...
  5. 85
    askerlik ten kaçan şeytan ünlüler linç edilsin.
  6. 84
    aklıma düşüp düşüp duran hede. yıllardır erteletiyorum, okuldur, şudur, budur falan. ama sıkıldım artık, bir şey yapmamak için başka bir şey yapmak zorunda olmak sıktı artık. aptallar gibi sınavlara giriyorum, ders çalışmaya çalışıyorum, bunlar bana göre değil, bu ben değilim. inanmamam ama şeytan diyor ki yırt at her şeyi, üzerini parçala, hafifle, git ve fiziksel yorgunluk ve acıyla dolu bir sene geçirip gel. sonra da buna tatil, hayatıma verdiğim kısa bir araydı, de. sırf katlanabilmek için... neden tercih edilen bir şey değil ki bu? ben asker doğmadım kardeşim! savaşı sikeyim, silahları ve mermileri sikeyim,botları ve palaskaları sikeyim, her gün tıraş olmaktan tahriş olmuş yüzleri sikeyim, emir almak için can atanlardan olursam beni de sikin. ama gidersem, ki gideceğim, o zaman kafamı uçuracağım. en büyük protestom olacak. tabii kimin haberi olacaksa...
  7. 83
    180 gün ya da 360 her neyse. sizi düzgün bir şekilde bekleyen bir kız arkadaşınız var ise geldiğiniz gibi alın bir tek taş hazırlıklara başlayın evlilik.

    askerlik bir erkeğin bir kızın kalitesini ölçebileceği en büyük deney ve tek hakkı var.

    ben zamanında bu hakkımı kullanmıstım kalite testi başarısız oldu tabi.
  8. 82
    kesinlikle ama kesinlikle süregelen bir ilişki yani sevgililik durumu varken hatta ve hatta söz, nişan ve belki biraz abartı gibi gelecek ama evlilik varken bile gidilmemesi gereken vatan görevi. daha doğrusu şöyle söylemek daha doğru, ilişkiniz yokken gidin. varsa da bitirin öyle gidin. bitiremiyorsanız bir hal çaresini bulup öyle gidin. çünkü aldatılma ihtimali yüzdenin büyük dilimini kapsar. doğru ve dürüstleri tenzih ederim ancak çoğunluk anlamında gelinen nokta ne yazık ki bu.

    #1575050
  9. 81
    ocak ayında askerlik kağıdım gelicekmiş. dershanemi bırakıp askere mi gitsem napsam. amk yks'sine çalışmaktan bıktım
  10. 80
    bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde zorunlu olarak uygulanır, hatta güney kore gibi hızlı bir şekilde level atlamış ülkelerde bile halen zorunlu askerlik mevcuttur, sanıyorum iki seneydi güney korede zorunlu askerlik. bizde hali hazırda eğitim düzeyi lisansaltı olanlar için 12 ay, lisans ve lisansüstü olanlar için 6 ay şeklinde uygulanır. öyle yada böyle size ve hayatınıza illaki bir şeyler katacak veya eksiltecek deneyimlerle yapar bitirirsiniz.
  11. 79
    zorluklara karşı dirayet göstermek, sabretmek, disipline olmak gibi nitelikleri kazanmak ve en önemlisi Sivil hayatın kıymetini bilmek için her türk erkeğinin mutlaka yapması gerekendir.

    Elbette olması gereken ordunun bütünüyle profesyonelleşmesi ama böyle bir vazifemiz varken türk olup da askerlikten kaçanları hiç tasvip etmiyorum, hatta bedelli olarak yapan insanı da vasıfsız olarak görürüm. Zira bu tecrübeden mahrum kalmak akıl kârı değildir, kişinin aklını götünün hizmetine verdiğine Delalettir ve rahatına düşkün adamın bu vatana herhangi bir şey katması pek mümkün değildir.
  12. 78
    siyasi hak ve ödevler içinde yer alır.
  13. 77
    erkek değilim ama erkek olsaydım kesinlikle gitmezdim. vatan borcu diyerek 18 ay boyunca bedenini senden izinsiz kullanıyorlar. oldu olacak kadınlar da yemek yapsın, çocuk baksın. hangi çağda yaşıyoruz.
    • 12 ama senin güzel hatrına 18 olsun
  14. 76
    vatana hizmettir ve vatana hizmetin de bir bedeli olmaz. vatansizligini 'yia boyle hizmet mi olur' diyerek gizleyen hainler goruyorum sagda solda. hem de agizlari kopuk saça saça vatan evlatlarina saldiran. allah izin verirse subatta ben de gidecegim...hem de bu vatansiz piclere inat.
  15. 75
    Yaşı tutmadığı için bedelli yapamayan ve bedelli yapanlara salakça konuşan bir güruh var.

    Amına koduğumun evlatları vatana sadece askerlik borcu var zannediyorlar. Öyleyse siktir git 20 yaşında askere. Üniversite okuyacağım diye derdin ne? Borçsa git 12 ay er olarak yap. Üniversiteyi bitirip 12 ay asteğmen olarak yapıp para almak dertleri. Vatan borcunu bunlar alacak olarak düşünüyor.

    Bu konuda saçma sapan konuşan çok orospu çocuğu var. Uzun dönem er olarak gidip götlerinden sikilir. O zaman akılları başlarına gelir.
  16. 74
    En iyisinin amına koyuyum.
  17. 73
    Benim için kabusa dönüşmüştür. Bedelliden umudu kesince “Yapayım da aradan çıksın” diye askerliğe başladım. Şu an idlib’deyim mk. Hatta idlib’teki en kötü gözlem noktası olan cisr el şugur kentindeyim. Galiba hayatım boyunca işlediğim ve işleyeceğim günahların bedelini ödüyorum şu anda.
  18. 72
    Küçükken komando olmak isterdim. Lakin küçükken geçirdiğim rahatsızlık dolayısıyla askeri liseye gitsem de almazlar diye ailem göndermemişti. Geçen sene üniversite bitince tecil ettirmek için askerlik şubesine gidince bu rahatsızlığım yine karşıma çıktı ve askerliğe de gidemedim. Oysaki ben askeri üniformaya ve onun yeşiline aşık birisiydim. :(
  19. 71
    Siyah berem ve kayan bir yıldızımla yaptığımdır.
  20. 70
    mebs okl. ve eğt.mrk.k.liği/ankara mamak'ta asteğmen olarak yaptığım.*
  21. 69
    haziran 2019'da bitecek olan tecilimi bozdurarak iki ay sonra yapacağım zorunlu hizmet. iş bulamayınca, yüksek lisansı kazanamayınca, bedelliyi 8 ayla kaçırınca gitmekten başka çare kalmadı.
  22. 68
    i.hizliresim.com/...

    atarsa 24 hadi bakalım.
  23. 67
    bu amk askerliği ya komple profesyonelleşsin ya da herkese şart olsun. Matah bir şeymiş gibi pişkin pişkin bedelli yapanların/yapacakların vicdansız konuşmalarına gelemiyorum ben. Ama düşmüşün halinden düşmüş anlar işte sadece, misalen amcası şehit olan arkadaşım her şeye rağmen gitti yaptı askerliğini para dahi vermeden yapmama hakkı varken. Mevzusu vatan sevgisinden ziyade sadece vicdanıydı, olmayanlar anlamaz.
    • Amcası geri geldi mi bari yapınca?
    • Mesela madende ölen işçileri görüp vah zavallılar üç kuruş için yerin yüz metre altında ne şartlarda çalışıyorken ölüyorlar deyip madene inmeyi de düşünür mü arkadaşın?
  24. 66
    vatan erliği.
  25. 65
    en koyu milliyetçiyi bile kendinden soğutuyormuş ben onu gördüm.

    edit: 357 kd