kayıt

askerlik

  1. 26
    bazılarını bozmaz.

    pbs.twimg.com/...
  2. 27
    selamlar
  3. 28
    o kadar garip şeyleri özlersiniz ki, bir nevi yaşadığınız hayatın ne kadar güzel olduğunu anlarsınız askerde iken. zordur, bulunduğunuz yerin önemi vardır ama yaptığınız görevin çok önemi vardır.

    halıya basmayı özlersiniz, küfür edilmeyen mekanlar olduğuna inanmak istersiniz.şehrinizin plakasını gördüğünüz zaman içiniz ürperir gariptir gerçekten.

    bunun yanı sıra en ama en güzel dostlukların olduğu yerdir.

    şafak doğan güneş dediğiniz gün içinizi hazin bir korku salar , ne yapacağım lan ben? gibi sorular sorarsınız ama mutlusunuzdur bir yandan çok gariptir birden fazla hissi aynı anda o gece yaşarsınız..
    460gün aynı anda uyanıp aynı anda yemek yeyip aynı anda yattığın ve daha fazlasını yaptığın yeri ve insanları bir sabah bırakıp gidiyorsun ve bir daha görmemek üzere.
    askerden sonra kimse kimseyi aramaz.
    ilk günler aranır, 1hafta arayla sonra 1ay arayla sonra özel geceler, günler sonra yavaş yavaş azalır telefonlar.
    doğaldır zaten herkes kendi derdindedir ve seni bir daha görmeyecektir.
    gariptir ama güzel olan çok yönü vardır.

    şunu unutmayın bulunduğunuz birlik, alay, tugay, bölük her neyse kesin en az bir tane orospu çocuğu vardır.
  4. 29
    yapmayacağım görevimsi hede.

    yok arkadaş ben vatan görevidir, kız vermezler gibi laflara kanıp, sabancı'nın, koç'un bilmem kimin mallarını korumak için, gecenin bilmem kaçında, eksi bilmem kaç derecede nöbet tutmam. hem kariyer hayatıma bir darbedir bu yok altı aymış ulan bir günümü vermem.
  5. 30
    hohasojhas.

    2019'a kadar uğraşmayacağım hede.
  6. 31
    türk milletinden olan herkese doğuştan eklenen özellik.
  7. 32
    İster kabul edin, ister etmeyin ama Türk milletinin genetik kodlarına işlenmiş olgu. Dilimiz bile askeri emirler için biçilmiş kaftan. Emir cümlelerimiz hep tek heceli. (Al, gel, vur, git, dön vs.)
  8. 33
    yakın zamana kadar yapmayacağım hede diye tanımlardım. okul bitiyo. ortalamam düşük olduğundan yüksek de yapamayacam. meğersem açıköğretim de sayılmıyomuş. yüksek yapsam bile o da günün birinde bitecek.

    iki kere bedelli çıktı yakın zamanda ikisi de barış sürecindeydi. bi daha barış süreci olmayacağına göre bi daha bedelli de çıkmayacak. bir önceki barış süreci 1993 de olmuştu.

    şehit haberleri geldiği sürece asla bedelli çıkmaz.

    tanım: bu gidişle sike sike gideceğim hede.
  9. 34
    askerliği övenlerin neredeyse hiçbiri askerlik yapmamistır, yapanların ise hemen hepsi söver.

    en azından gerizekalı olmayanlar için bu böyledir.

    yapmadım, yapmamak için elimden geleni yapacağım.
  10. 35
    anılarla yaşayan şey.
  11. 36
    aşırı derecede gitmekten korktuğum zorunlu vatandaşlık görevi.

    Ailem beni el bebek gül bebek büyüttü a.k, ulan ben kızlara bile bilek güreşinde yeniliyorum ne yapabilirim orda? silah görsem yanlışlıkla ateş alır diye mermilerini cebime doldururum. duruma göre 5 ay ya da 1 yıl asteg olabilirim ama benim için hiçbişe ifade etmiyor, erlerden bile dayak yerim. Keşke ateist olanları almasalar askere.
    • ecelime susamadım abi, gitmeyi düşünmüyorum ama gidersem mecbur namaz felan kılacağız :d
    • Vatani görev bu öyle konuşma...
    • Keşke (bkz: vicdani red) olsa.
  12. 37
    bu başlıktaki girdileri okudumda. bir utanma geldi. biri gereksiz demiş, biri para pul demiş. doğuda olan olayları kimse mi takip etmiyor. bu devleti bu devletteki insanları koruyanları hiç mi düşünmesinler. ha pardon siz elit kesimsiniz paranıza pulunuza bakacaksınız demi. gerçekten sövmemek için zor duruyorum ya. evet belli bir kesim bu durumu hurra hadi gidiyoruz gibi geliyor da. askerlik manasının altındaki yükü bir düşünsenize lan. bir düşünün gerçekten siz eviniz oturup yiyip içerken bayramınızı kutlarken yıl başında sağ solda içip içip dururken buradaki insanlar dağın başında bu ülkenin toprağı için insanların rahatı için nöbet tutuyorlar. kendi düşünceniz olabilir eyvallah. ama bir yere şeye yorum yapmak istediğinizde yorum yapacağınız şeyin ne olduğuna ne anlamlar barındırdığına bakın. yapmayacaksanız da karşılığını ödeyin. çekilin kenara.
  13. 38
    Bir ülke için elzem önem taşır fakat zorunlu olması büyük saçmalık ve insan haklarına aykırıdır.
    Mesela yurtdışında doktora yapmış en verimli döneminde çalışmalarını yapması gereken bir bilim adamına askerde ne katabilirsin.
    Bullshit butonu nerde hemen basalım.
    • işin öteki yanı, askeriye, böylelerinden kendine bir şey katmayı da düşünmüyor. adam normal şartlarda 2 ay sonra doçent olacak ama askerde olduğu için çalışmalara katılamadığı için doçentliği 1-1.5 sene ileri atıyor.
    • halbuki araştırsa etse güvenlik vs açısından uygunsa alsa böylelerini karşısına sen dese benim tesisimde çalış askerlik boyunca, mesleğinle uğraş. kritik ve önemli sektörler için diyorum. maaş yine vermesin. yatacak yer, huzurlu bir or
  14. 39
    yaklaşıyor yaklaşmakta olan.
  15. 40
    29 yaşına kadar tecil etmeyi düşündüğüm, bedelli vurursa hiç düşünmeden bedelli yapacağım kesindir.
  16. 41
    Türk milletinin her ferdinin ilk mesleğidir.
  17. 42
    Temel eğitim sürecinden sonra 10 gün izin gibisi yok.
  18. 43
    yapılmadığı sürece insanın sırtında bir yük. henüz yeni mezun olmuş olmama rağmen bu yükü hissediyorum sırtımda. eninde sonunda gideceğim. bende böyle eninde sonunda olacak şey bir an önce olsun mantığı var. o iş ertelendikçe huzursuz oluyorum. eh kpss illeti nedeniyle tecil ettirdim askerliği de. herhangi bir değişiklik olmazsa 2019 yılının kasım ayında askere alınacağım. mezun olur olmaz işimi elime almış olsaydım hiç beklemeden giderdim. veya tekrar ders çalışmak zorunda olmasaydım, mesela şubat ayında atanacağımın garantisi olsaydı veya çıkıp bana "biz seni devlet memuru yapmayacağız kardeşim. kendine yeni bir yol çiz." deselerdi yine beklemeden giderdim. hatta asteğmen olmaya çalışırdım ki para biriktirip yeni hayatıma o parayla atılayım. ama yok işte. bu belirsizlik beni bağlıyor. bırakıp gidemiyorum.
  19. 44
    Bugün yerler açıklanmış yok mu lan gelen.
    • 2 arkadaşım izmir narlıdere.
    • Sen gelmiyor musun sanki gelecektin kasımda.
  20. 45
    En zevkli kısmı şu.
    Akşam mesai bitince olay bitiyor. Bugün tek bir taneydi ve bir daha bugünü asker olarak yaşamayacağım.
    4 aralık asker olarak Geçirdiğim tek 4 aralık olacak inşallah.
    Şafak 200 bilmem kaç.
  21. 46
    milli erkeklik göstergelerimizden sadece biri.

    ben yaptım bunu. aylarca yeşil giyinip yeşil doğada yatıp kalkıyorsunuz sonra rüyalarda yeşil ekran görüyorsunuz.
    • mavi ekrandır o ama bilemedim ajsda :D
    • askeri yeşili gör görürsün maviyi .d ahaha
    • ben asker yeşilini göreli çok oldu ^^
  22. 47
    yapmanın en keyifli yolu emin olun bedellidir.bankadan çıkıp askerlik şubesinde işlemlerin sonlanmasından sonrki ruh halinin emin olun tarifi yoktur,tarifsiz bir rahatlama hissi.
    • biz de bilirdik bedelli askerlik yapmasını lakin şanssız idik çıkmadı be. 5 ay 17 gün 8 saat askerlik yaptım ben. anlar mısın bu ne demek?
  23. 48
    tabii lan manyak mısın? saat 17:00 olunca bitiyor olay. herkes de rahat askerlik yapmış zaten lan. kime sorsam ya komutan şoförü ya habercisi. ulan benim 25 tane orgeneral şoförü arkadaşım var. türkiye'de o kadar orgeneral yok amk.

    ben yazıcıydım askerde. çok rahattım. asdkas. yok lan gerçekten rahattım. mesela bütün bölük gece yarısı aptal bir neden sürünürken ben tutanak hazırlıyor, onlara sonradan katılıyordum. bi de sonradan oyuna girdiğim için takımın benden beklentisi büyük oluyordu. baya hırslanıyordum. sürüne sürüne en öne geçerdim hep. sonra tekrar yazıhaneye.
  24. 49
    herhangi bir değişiklik olmaz ise 23 ay sonra yapmaya başlayacağım hede. daha çok var anacığım.
  25. 50
    1 hafta sonra gideceğim mi bu başlık yukarı çıktı , unutmaya çalışıyorum olum , napıyosunuz ya !?