kayıt

hotel california

  1. 1
    eagles grubunun efsane şarkısı.

    www.youtube.com/...
  2. 2
    hikayesi de en az kendisi kadar etkileyici olan harika şarkı.

    --! alıntı !--

    1969 yazında hikayenin kahramanı olan adam uzun bir seyahate çıkar ve yolu california'dan geçerken dinlenmek için hotel california'yı bulur.ufak sevimli bir oteldir. sıcak bir havası vardır. bir odaya yerleşir. oteldeki ikinci gününde odasının hemen yanındaki odada kalan kızla tanışır. arkadaş olurlar. birlikte gezmeye başlarlar. çok fazla zaman geçmeden birbirlerine aşık olurlar. ve tatili hotel california'da birlikte geçirmeye karar verirler. çok severler birbirlerini. bütün bir yaz hep beraberdirler. otelin sıcak insanları , sevimliliği sadeliği onları çok etkilemiştir. unutamayacakları bir yaz yaşarlar.

    yazın bitiminde bir karar vermek zorundalardır ayrılık için. ve "eğer 1 sene sonra birbirimizi unutmaz ve yine bu kadar çok sevecek olursak, gelecek yazın ilk gününde (tanıştıkları günü kastederek) otel california'da buluşacağız." diye sözleşirler. o zamana kadar birbirlerini hiç aramayacaklardır.

    tam 1 sene geçmiştir. adam sözleştikleri gibi 1 sene sonra otelde buluşmak için yola çıkar. tanıştıkları ilk gündür o gün. yol uzundur bitmek bilmez adam için. ve sonunda california'ya varır. otelin oraya geldiğinde kapkara bir bina bulur. otel dün gece yanmıştır.

    sevdiği adamla buluşmak için 1 gün önceden otele gelen kız gece çıkan yangında ölür. adam otele gelirken sevdiği kızla bir ömür yaşamayı, birlikte olmayı düşünürken onu bir ömür kaybeder.

    --! alıntı !--

    grubun üyeleri hikayeyi duyduğunda çok etkilenir ve bunun için bir şeyler yazmaya karar verirler ve bu şarkı ortaya çıkar.
  3. 3
    (bkz: such a lovely place)

    allah bu saça e lavli pıleysten razı olsun.
  4. 4
    Hikayesini veya temasını tam çözemediğim eagles şarkısı.
  5. 5
    Bob marley'in de seslendirdiği şarkı. Bob abimiz, o coşkun ruhuyla, bir kıvılcım gibi kızıla çalıyor. Müziğiyle, sözcükleri nakış işler gibi işliyor zihnimize.

    -Düzenlendi-
  6. 6
    bir arkadaşımın tamamen yanlış anlayıp "adam otele aşık olmuş birde utanmadan şarkı yazmış" şeklinde utanmadan geyiğini yaptığı şarkı.lükse bakar mısın hem yanlış anlıyor hem dalga geçiyor.

    onun dışında sıradan bir eagles şarkısı çünkü adamların çoğu şarkısı güzel.
  7. 7
    şarkıyı dinleyip de hikayeyi bilmeyenler varsa dışlanması gerekendir. huzurla acıyı aynı anda hissetmeye sebep olur.
  8. 8
    yürüyerek işe gidiyorsanız ve yolda müzik dinlemeyi seviyorsanız son ses açılıp dinlenmesi gereken şahane şarkı.. insanın içini biraz burkar ama huzur da verir. glenn frey'i de anmadan geçmeyelim.

    www.youtube.com/...
  9. 9
    harika bir introsu vardır. hikayesi de çok acıklıdır. iyi ki var böyle şarkılar
  10. 10
    Welcome to the hotel california
    Such a lovely face, such a lovely place
  11. 11
    Hotel Californiya'ya hoş geldiniz (aslında gelmediniz), burası bir satanist yeridir ve buradan asla çıkış yoktur.

    such a lovely face, such a lovely place (bu replik zaten her şeyi sarkastik bir şekilde anlatıyor.)

  12. 12
    bob marley'in söylemediği şarkıdır.

    majek fashek 'tir o.
  13. 13
    Türkiye'de eline gitar kapan her türk gencinin klasik bir kızı düşürme metodlarından birisidir bu şarkıyı çalmak.
  14. 14
    california'da hakikatende böyle bir hotel vardır ve bu şarkıdan sonra sahibine piyango vurmuş gibi olmuştur.
  15. 15
    Mangalı yellerken amcaoğlunun mp3 playerdan açtığı şarkıdır efendim.

    İnceyi görenler beğendi bile swh.
  16. 16
    Ergenlerin eline düşmüş olan efsane şarkı.
  17. 17
    efsanedir.
  18. 18
    1969 yazında hikayenin kahramanı olan adam uzun bir seyahate çıkar ve yolu california'dan geçerken dinlenmek için hotel california'yı bulur. ufak sevimli bir oteldir. sıcak bir havası vardır. bir odaya yerleşir. oteldeki ikinci gününde odasının hemen yanındaki odada kalan kızla tanışır. arkadaş olurlar. birlikte gezmeye başlarlar. çok fazla zaman geçmeden birbirlerine aşık olurlar. ve tatili hotel california'da birlikte geçirmeye karar verirler. çok severler birbirlerini. bütün bir yaz hep beraberdirler. otelin sıcak insanları, sevimliliği, sadeliği onları çok etkilemiştir. unutamayacakları bir yaz yaşarlar.

    yazın bitiminde bir karar vermek zorundalardır ayrılık için. ve "eğer 1 sene sonra birbirimizi unutmaz ve yine bu kadar çok sevecek olursak, gelecek yazın ilk gününde (tanıştıkları günü kastederek) otel california'da buluşacağız." diye sözleşirler. o zamana kadar birbirlerini hiç aramayacaklardır.

    tam 1 sene geçmiştir. adam sözleştikleri gibi 1 sene sonra otelde buluşmak için yola çıkar. tanıştıkları ilk gündür o gün. yol uzundur, bitmek bilmez adam için. ve sonunda california'ya varır. otelin oraya geldiğinde kapkara bir bina bulur. otel dün gece yanmıştır.

    sevdiği adamla buluşmak için 1 gün önceden otele gelen kız gece çıkan yangında ölmüştür. adam sevdiği kızla bir ömür yaşamayı, birlikte olmayı düşünürken onu bir ömür kaybeder.

    www.youtube.com/...
  19. 19
    hikayesi güzel olan nadir şarkılardan biridir. kitabı yazılabilecek bir şarkı olmakla birlikte çok sevdiklerimdendir.
  20. 20
    Şarkıdan çok hikayesi meşhurdur
  21. 21
    amına kodumun şarkısının çok ayrı bir aurası var. dinlerken aynı anda mutlu edip hüzünlendirebiliyor. dileyen belasını da buluyor mevlasını da.
  22. 22
    Saç e lavliyy pıleyss...
    Saç e lavli feys...
  23. 23
    internetinizin ciğeri yetiyorsa 4k çözünürlükte canlı performansını izleyebileceğiniz zamansız parça.

    www.youtube.com/...
  24. 24
    hakkında hikayeler bulunmasına karşın, bu şarkının hâlâ gerçek bir hikayeden esinlendiği benim için tam değil. şarkının sözlerini ve kast ettiklerini bir ara araştırmam gerek. ama kulağa çok hoş gelir ya welcome to the hotel californiaaaa, such a lovely place, such a lovely face...
  25. 25
    Düğünlerin %90'ında dans müziği olarak çalmasa güzel şarkı aslında.
    Neyse ki tarkan beni çok sev'i çıkardı da biraz özler olduk.