kayıt

simyacı

  1. 1
    1. nesil usta sözlük yazarı.
  2. 2
    kimyanın olmadığı zamanlarda insan ömrünü daha da uzatabilme adına ortaya çıkmış bilim dalını icra eden kişidir. aslında simyager olması gerekmektedir...
  3. 3
    Öyle sade, öyle tatlı, öyle akıcı bir kitap ki bu Simyacı, okurken insan zamanı nötrlüyor sanki. Paulo Coelho her kitabında ilahi bir içerikle devam eder yoluna zaten, burada da kişinin kişisel menkıbesine ulaşabilmesi için tanrının ona bıraktığı ipuçlarını takip etmeli, o hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz mesajı veriyor sanki. Sen yolunu kararlılıkla sürdürürsen seni hiçbir şey ondan ayıramaz.... Çobanımız da rüyasının peşine düşerek bir maceraya, kaderine belki de atılır burada. Okumamak bence delilik, herkes yumulmalı bu kitaba.
  4. 4
    okunası bir paulo coelho kitabıdır.
  5. 5
    benim gibi çok çabuk dikkati dağıldığı için kitap okuyamamaktan muzdarip bir bireye bile kendini bitirtebilmiş bir klasik.
  6. 6
    girişi (oscar wilde'den alıntı) ve sonu güzel, gerisi beş para etmez. ama çok okunmuştur 25 sene international bestseller kaldı. 25'inci yıl özel kitabı çıktı, çok güzel kapak yapmışlar ama inkilizçe
  7. 7
    finalinde "ha sittir!" dediğiniz kitap.
  8. 8
    Paulo cohelho kitabı.

    -- spoiler --

    Ve sen bir şeyi istediğinde, tüm evren sana yardım etmek için harekete geçer.

    -- spoiler --
  9. 9
    İçinde geçen birkaç cümle dışında şişirilmiş, balon bir kitap.
  10. 10
    Yeni aldığım ve kapağına hasta olduğum kitap.
  11. 11
    derinden etkilendiğim kitaplardan biri. okumayan okumalı. menkîbesini bilmeli. kesinlikle çok hoş.
  12. 12
    "kimse bilinmezden korkmamalı, çünkü herkes istediği ve ihtiyaç duyduğu şeyi ele geçirebilir. ister hayatımız, ister ekin tarlalarımız olsun, sahip olduğumuz şeyleri yitirmekten korkarız. ama hayat hikâyemiz ile dünya tarihinin aynı el tarafından yazılmış olduğunu anladığımız zaman, bunu anlar anlamaz, bu korku uçup gider."
  13. 13
    (bkz: paulo coelho)
  14. 14

    paulo coelho'nun romanı. anlatımı oldukça soft olup aman aman bir edebi uslup söz konusu değildir. ama içinde barındırdığı mesajlar oldukça şukeladır. bence büyüme çağında olan bütün çocuklara okutulmalı. bunun bende özel kapaklı ciltli miltli çok güzel bir versiyonu vardı. sevgili olma ihtimalim olan bir hatuna hediye etmiştim içine karanfil koyup. yazık oldu kitaba.
  15. 15
    paulo coelho'nun fazla optimist bakış açısıyla yazdığı kitap. Coelho, kitabı yazarken reel hayattan kopmuş herhalde yoksa bu kadar pozitif bir kitap yazamaz diye düşünüyorum.

    Onun dışında anlatımı ve akıcılığı gayet güzel bir kitap.
  16. 16
    Belki de bize o çocuğun cesareti lazım.
  17. 17
    paulo coelho'nun yazmış olduğu macera kitabı. Bu kitabı okuduktan sonra büyük bir yolculuğa çıkmak isteyeceksiniz.
  18. 18
    çoğunluğun lise döneminde benim ise 30 yaşında okuduğum kitap.
    çok güzeldi. güzel dumur ediyor.
  19. 19
    paulo coelho'nun yazmış olduğu ölmeden önce okunması gereken kitaplarda yer bulmuş bir romandır. ben ortaokuldayken herkes okurdu fakat ben üniversite okurken bu romanı okumayı tercih ettim. hem kendime okudum hem de latilokumuma okudum. niye daha önce okumamışım demedim açıkçası.

    "insan her zaman aynı insanları görürse, onları yaşamının bir parçası saymaya başlar. iyi, ama bu kişiler de bu nedenle yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar. bizi görmek istedikleri gibi değilsek hoşnut olmazlar, canları sıkılır. çünkü, efendim, herkes bizim nasıl yaşamamız gerektiğini elifi elifine bildiğine inanır.
    ne var ki, hiç kimse kendisinin kendi hayatını nasıl yaşaması gerektiğini kesinlikle bilmez."
  20. 20
    insanın niyetine göre şekillenen bir sebep-sonuç etkileşimini anlatan roman. matrix'teki causality gibi. bazı insanlar bu kitabın kaderciliği aşıladığını söylüyor lakin öyle değil. hatta yazgıyı kitabın bir yerinde eleştiriyordu. kitaptaki "mektup" meselesi, şems-i tebrizi'nin şu sözü ile daha iyi anlaşılabilir:

    "Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergâh bellidir.
    Ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.
    Öyleyse, ne hayatın hâkimisin, ne de hayat karşısında çaresiz."

    yani, "iste ve gör" mantığı işliyor bu kitabın evreninde. çoban bir karar veriyor ve evren onu değişik bir maceraya sokuyor, attığı her adım arzuladığı şeye bir adım daha yaklaştırıyor.

    bunun haricinde simyacıda değinilen diğer önemli konu farkındalıktır:

    "Sorun şu ki, her gün yeni bir yere gittiklerinin farkına varmıyorlar. Otlakların değiştiğini, mevsimlerin birbirlerine benzemediğini anlamıyorlar. Çünkü yiyecek ve sudan başka bir kaygıları yok."

    Farkındalığı olmayan, sadece günlük yaşayan avam güzelce tabir edilmiş. simya ile aşırı ilgilenen, santiago'nun yol arkadaşı olan ingiliz şahıs da, kitapların her şeyin cevabını içermediğini farkeder mesela...
  21. 21
    bu kitapta geçen bir hikayeyi o zamanlar benden yaşça baya büyük olan ve dedikodunun dibine vuran kadınların arasında anlatmaya çalışma gafletinde bulunmuştum. ne hikayeyi doğru dürüst anlatabilmiş ne de vermek istediğim mesajı doğru dürüst verebilmiştim. hatırlayınca utandığım anlardan biridir. bir daha da samimi dostlarım dışında kitaplardan öğrendiğim hikayeleri anlatmamaya karar vermişimdir.
    bunun dışında harika kitaptır. kesinlikle tavsiye ederim.
  22. 22
    Karşılığı: alşimist olan, kelime.
  23. 23
    Paulo coleho'nun bir kitabı. Okuyup da beğendiğim kitaplardandı. Belki de o yüzden aklıma önce simya yapmak değil de bu geldi.
  24. 24
    "seni seviyorum, çünkü bir düş gördüm, sonra bir krala rastladım, billuriye sattım, çölü geçtim, kabileler savaşa tutuştular ve bir simyacının oturduğu yeri öğrenmek için bir kuyunun yanına geldim. seni seviyorum, çünkü bütün evren sana ulaşmam için işbirliği yaptı."
  25. 25
    Henüz okumadığım, can yayınların 25. yıl özel baskısını görünce, iyi ki de henüz okumamışım dediğim eser. Sipariş listesine eklendi.
    • ben beğenmedim :( balon :(
    • Okuduktan sonra ben de fikrimi beyan ederim.