kayıt

31 mayıs 2013 gezi parkına polis saldırısı

  1. 1
    gezi parkına avm yapılmasına karşı çıkan ve 4 gündür nöbet tutan eylemcilere karşı polisin faşistçe yaptığı saldırıdır. çok sayıda yaralı vardır.

    www.radikal.com.tr/...
  2. 2
    (#65653)
  3. 3
    enteresan durumlara sahne olan saldırıdır. olayların nasıl ilerlediğini canlı canlı izlemek için;

    www.paylas.com/...
  4. 4
    destek ve yardım için herkes elinden geleni yapıyor;


    Bu aksam Cihangir de nöbetçi eczane Erdem ecz. 02122517271
    Paylaşalım lütfen !

    Taksim Meydanına ambulans alınmıyor! Taksim'e gelen gönüllü hekim Ozan Toraman. Cep numarası 05309235120

    Sinan Mutlu (@sinanmutlu):
    Taksimdeyim. Yanımda astım ilaçları var. Lütfen RT! İhtiyacı olanlar bana ulaşsın. 5364216238

    TKP beyoğlu örgütü bürosu geçici revir olarak kullanılıyor ihtiyacı olanlar duysun yayalım

    istanbul LGBTT Dayanışma Derneği
    Yaralılarınızı küçük parmakkapı yakını ipek sokakta (taksim meydandan ilk sol sonra ilk sağ) tmmob'a taşıyın burada gönüllü sağlık ekibimiz var içeride çok yaralımız var

    Flavio
    Tunel tarafinda internet vs ihtiyaci olan varsa flavio ya gelebilir. Elimizden gelen yardima haziriz. Rus konsoloslugunun karsisi.

    Beyoğlu Yeşil Ev 24 saat açık olacak.Gazdan etkilenip nefes almak,çay molası vermek isteyenler ve her türlü ihtiyacı olanlar için.

    Beyoğlu Hayal Kahvesi wireless şifrelerini kaldırdı.

    Uluslararası Af Örgütü ofisi Galatasaray'da ilaç ve avukat var ihtiyacı olan herkese kapımız açık 212 361 6217

    Taksim de yardim alabileceginiz yerler Yesilev, LGBT, Mor Cati

    GÖZALTILAR için GÖNÜLLÜ AVUKATLAR

    05365188859
    05555608690
    05307652070
    05064431259
    05332064247
    05324050923
    05072227282
    05323057639

    Haçiko Derneği'nin çağrısıdır:
    Taksim'de bulunan yaralı ya da baygın sokak hayvanlarının ulaşım ve tedavi masraflarını karşılayacağız.
    05466264601 - 05335482560 - 0532749636

    Gönüllü VETERİNERLER 05466264601 05335482560 05327496360 isimlerini bilmiyorum!!

    biber gazı etkisini azaltmak için 1 bardak süt ve 1 bardak su karıştırın.gaza maruz kaldığınızda gözünüzü ve kirpiklerinizi yıkayın. ağızınızı ameliyat maskesi yada tülbentle kapatın maskenin burun bölgesine viks pomat sürün.her ikisi de etkisini ve acısını %70 azaltacaktır..
  5. 5
    Olaylar tam da gülse birsel'in yazdigi gibi gelisti,gelisiyor. buyrun:

    gecce.com/...
  6. 6
    Direk seçilmiş özel bir şahsa ait özel güvenlik şirketi tarafından üretilmiş robot. Bilgisayarına yüklenen bilgi: hakkını demokratik yollardan arayan masum insanların tümü çapulcudur.Görevi: Görüntüne giren yerde biber gazı ve su sıkarak yok et. Görüntüsü: Gaz maskeli, tek tip üniformalı, kalkanlı, joplu, silahlı ve sürüler halinde dolaştırılır.
  7. 7
    www.youtube.com/...
  8. 8
    cuntacı sevici 28 şubat sevici ölü sevici arkadaşların ayrıcalıklarını kaybetmesi sonucu müslümanların ve kürtlerin özgürlüğüne kavuşması sonucu yurtdışındaki güçlerle iş birliği yaparak ülkeyi felakete götürme isteğiyle 20 gün kıçlarını yırtıp sonunda yalnız kalıp devletin tokatı yemesiyle vukuu bulan olaydır....
  9. 9
    darbelerin sebeplerini bilmeyen, ülkenin yakın tarihini televizyon ne kadar anlattıysa o kadar bilen, televizyon kafalı bölücü destekçilerini üzmüştür. neyse ne diyeyim inş cnm ya
  10. 10
    vandeta özentisi ergenlerin şuursuzluğu sonucunda y.dışından ve bazı yerel sermaye güçlerinin desteği ile aklı sıra darbeye ortam sağlamaya çalışan yemeyince yaa bari ekonomiyi batıralımda RTE gitsin diyen kafanın ürünüdür.kanun önünde hesap vereceklerdir.
  11. 11
    yıllarca bölgeyi bilmeyen askerlerin gönderildiği güney doğuyu izledik, hep isyan ettik bölgeyi bilen tecrübeli askerler gitsin diye öyle değil mi?

    şimdi de nasıl müdahale edileceğini bilmeyen, gaz fişeğini doğru düzgün kullanmasını bilmeyen, tomayla sıkılan suyun tazyiğini ayarlayamayan polisleri izliyoruz istanbulda. eğitim şart diye boşuna söylemedik! kara tahta şart değil, sen sadece öğret! böylelikle yanlışlıkla ( asla bilerek olduğuna inanamam) 14 yaşındaki çocuğun kafasına fişek isabet etmez!


    tanım: kaza kurşunu ile yaralanan çocukların olduğu saldırıdır.
  12. 12
    doktora yapan cahilleri ortaya çıkarmıştır. buna rağmen yiğit bulut destekli sallamasyon dışında elle tutulur bir şey yok. sonra bunlar akademisyen filan oluyor. sonra 81 ile 81 üniversite. neyse ben de rusya'da atom yüksek mühendisiyim aslen, cool story bro

    (bkz: bir gün bir gün bir intihalci sözlüğe de gelmiş kimse yok)
  13. 13
    hayallerini 80 öncesi olduğu gibi tüm ülkeyi aç bırakmaya göre şiar edinip sonra atom mühendisi olmaya çalılşan insanların önyargılarını parçalayamadığını göstermiştir.birader millet nasa'da atom parçalıyor siz şu RTE kompleksinizi yenemediniz...
  14. 14
    80 öncesi ekonomik gelişmeleri chp'ye mal eden doktoralı cahilleri ortaya çıkarmış direniştir. petrol krizi, ithal ikameci üretimin sonu, keynesyen refah devletinin çöküşü, neoliberalizmin yükselişi desem kafasında hiçbir şey yanmayacak adamlar bu ülkede doktora yapıp lisans mezunundan ayar yiyorsa vah o ülkenin haline. yalan kötü bir şeydir bu arada.
  15. 15
    hala önyargılarından kurtulamayan insnaların demediği şeyleri demiş gibi yaparak faşist bunlar diye ağlayan insnaların bikaç tane ekonomi kavramıyla beni dumura uğratmış saldırıdır.ama illaki cevap istiyorsa cevap verebilirim evet ekonomik olayların sebbei chp değildir ama chp hiç iktidar olamamasına rağmen devletin 23den beri gerek yüksek bürokrasi gerek de askeri vesayetle beraber türkiye'de ayrıcalıklı konumunu devam ettirmek için gerek kürt sorunu gerekde dindar kitlenin üzerinde uyguladığı faşizm türkiyede dolaylı olarak ekonomini geriye gitmesine sebep olmakla beraber demokratikleşme çalışmalarının önünde hep engeldir ama burada sorunu sadece kurumsal kimliği ile chpye yıkmak acımasızlık olur sorun chp'nin tabanıdır.chp tabanı gettolarından çıkmadığı müddetce sorun olmaya devam edecektir.
  16. 16
    80 öncesi ekonomik gelişmeleri sol iktidarlara yıkmaya çalışan akılsızları ortaya çıkarmıştır. bak birader o çok sevdiğiniz menderes var ya. türkiye'yi iki ekonomik krize soktu hani, hani türk burjuva devriminin önünde kale gibi durdu. hani bizi şu basit hammadde ihraç edip nihai mal ithal eden, tarım ürünü ihrac edip sanayi malı ithal eden ikinci sınıf ülke konumuna sokan menderes'ten bahsediyorum. evet şahsen chp'li değilim. chp'nin 1923 ve 1938 arasında yapmış olduğu devletçi tavır bir kere kesinlikle on numara ekonomik bir harekettir. sermaye faktörünün kıt olduğu bir ülkede yapılabilecek en iyi şey devletin piyasada aktif rol oynamasıdır. asıl adnan menderes ile başlayan kırılmayı chp'nin üstüne yıkmak büyük ahmaklıktır. peki neden ithal ikameci üretim dedim, neden petrol krizi dedim, neden keynesyen refah devletinin çöküşü dedim, çünkü bunlar 1970 lerin sonunda bizimde içinde bulunduğumuz dünya ekonomik sisteminin 30 yıllık yani 1940 lardan bu yana temel yapı taşıydı. o zaman başta akp de olsa chp de olsa zdp de olsa 1980 darbesi yaşanmak zorundaydı çünkü sistem çökmüştü yürümüyordu. büyük bir petrol krizi, ardından firmaların kar oranlarının düşmesi, türkiye'nin hacı murat gibi ithal ikameci sanayiye yönelip ar ge gelişimi sağlayamaması bu yolda sonunu hazırladı ancak bunlar bizzatihi chp nin suçu değildi. bu suç menderes ten bu yana tüm hükümetlerindir ama yılanın başı menderes'tir. velhasıl ı kelam 1980 neoliberal dönüşümü türkiye ekonomisi için kaçınılmazdır. mevcut ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın olduğu yerde de darbe kaçınılmazdır. darbelerin arkasındaki sebepleri iyi bilmek gerek. öpt kib by.
  17. 17
    öncelikle sol iktidar kavramına dayanacak olursak chp'ye sol demenin absürtlüğüne girmeye gerek bile olmadığını söyleyebilirim.bu bir ikincisi menderes'in özal'ın ve RTE'nin politikalarını arkasında yatan gerçeği devletci daha da ziyade sosyalizimsi politikalarla örtmeye çalışan bir zihniyetin varlığı düşündürücüdür.gerek menders'in başlattığı liberal ve özalla devam eden neo-liberal politikalar zenginleşme ve kalkınmacı anlayışa dayanır evet ucuz tarım politikaları ihraç edip sanayi malı ithali çağın gerçeğiydi eğer bu ülkede darbeler olmayıp mendersin politikaları kesintisiz devam etseydi bugün türkiye çok daha farklı olurdu bu ülkeye tv 80de geldi eğer 60da gelseydi sen daha zengin bir ülke olurdun tüketime olmadan üretmeyi hayal etmek saçmadır ama aklı fikri fabrika kurup üretim adı altında halkı orada tütün sardırmaya yeten devletçi zihniyet bugün olduğu gibi yerel sermyenin kuyruğuna sarılmaktadır. yanaklarını mıncırdım byee....
  18. 18
    google'dan doktora yapanları ortaya çıkaran direniştir. bak birader iyi güzel diyorsun da, senin dediğin o kalkınmacılık var ya hani menderes dönemindeki, cık canım o işte mümkün değil, neden mümkün değil biliyor musun çünkü ımf deki abilerin sana diyor ki ilk önce burjuva devrimini yapacaksın sonra benle ticaret yapacaksın. kapiş tatlım. heh senin adnan menderes dediğin adam kim. bir adet aristokrat. yani kim yani toprak soylunun ta kendisi ve dünya tarihi 1789 fransız burjuva devrimi ile başlayıp, ingiltere burjuva devrimi olan sanayi devrimi ile devam ediyor. kısaca bütün ülkelerde burjuvazi toprak soylu sınıfa devrim yapıyor avrupa da. bir tek nerede yok türkiye'de, hem de ne zamana kadar, tam da 1960 a kadar. velhasıl ı kelam dünyada tarım ile kalkınma hamleleri 1700 lerin sonunda son bulmaya başlarken, sen doktoralı ekonomist bana menderes in kalkınma hamlesi yaptığını söylersen ben sana ağzımla değil kıçımla gülerim. he gelelim devletçiliğe, devletçilik bugün klasik liberal iktisat okulu hariç her liberal okulun içinde olan temel bir olgudur. devletçiliğin sosyalizmle tek alakası piyasaya müdahale etme yönündendir ki bu olmalıdır çünkü bugün dünyada saf kapitalist ülke yok, en safı amerika bile her krizde piyasaya müdahale ediyor. yani dünyada uygulanan sistem içinde devletçiliğin olduğu karma ekonomik sistemin ta kendisidir. saf kapitalizm, saf komünizm gibi hayaldir, ütopyadır. yok sen devlet müdahalesini sosyalizmle karıştırıyorsan o zaman duble doktora yap. gel ondan sonra lisans mezunu olan benle aşık at. tekrar öpt kib by.
  19. 19
    sonunda doktoralıları yola getiren direniştir. sağ muhafazakar ekonomik politikaların bizzatihi liberal bir ekonomide geçerli olduğunu, sosyalist bir iktisat mezunu olarak savunurum. bu kesinlikle doğru mudur doğrudur. menderes'i savunmam çünkü menderes dönemi yapılanlar kalkınma çizgimizi bir daha yukarı çıkmamak üzere dibe vurdurmuştur. sonuç olarak ülkemizde sağ muhafazakar ekonomik politikaların başarılı olma sebebi, liberal ekonomiye parti olarak daha yatkın olmalarındandır. mesela bir noktadan bakınca, atatürk dönemi açılan fabrikalar, kurulan devlet kurumları ta o dönemde satılmak üzere sözlenilmiştir ancak atatürk'ün ömrü yetmemiştir. bugün ise chpliler çıkıp bu kurumların satılmasını eleştirir çünkü kendileri saf devletçiler, devletçilik ülkenin hiçbir kurumunu satmamak değildir günümüzde modern şekliyle devleti iyice küçültüp gerekirse piyasaya zor zamanlarda mourinho misali dokunuşlar yapmaktır. sonuç olarak liberal bir sistemde sağ muhafazakar ekonomik politikalar doğrudur. hatta liberal bir bakış açısıyla bakarsam akp, ülke ekonomisini sıcak paraya muhtaç etmesi dışında başarılı bir partidir ancak sadece ekonomik açında bunu söylerim.
  20. 20
    inşaat sektörünün büyüme oranlarına bir katkı daha yapmak isteyen hükemetin oyununu bozmak isteyen direnişçilere yapılan saldırıdır. daha fazla para daha fazla avm daha fazla daha fazla diye diye ülkenin amına koydunuz! çok mu lazım oraya bir topçu kışlası adı altında avm? çevre düzenlemesi yapacaksan ağaçları kesmeden adam akıllı yapsaydın! bahanelerin ardına sığınılmasın kimin ne yapmak istediği biliniyor? bana bu insanların düşüncelerini savunanlar medya yasağına mantıklı bir açıklama getirsin! polis şiddetine açıklama getirsin! yapılan her türlü haksızlığa yolsuzluğa açıklama getirsin!
  21. 21
    gezi parkı ile ilgili olaylara polisin yaptığı müdahalelerdir. bir kere en başta başlık ofsayt. iyi kötü bir türkiye cumhuriyeti var ve polisin yeri belli az buçuk. polis saldırı yapmaz müdahale eder. orantısızdır ama müdahaledir, saldırı değildir.

    asıl olaya gelecek olursak, mesele elbette oradaki 3, 5 ya da kaç ağaç varsa mesele sadece ağaç mesele değildir. hükümetin bazı alanlardaki yasakçı tavrı vs. farklı etkenlerden bahsediliyor haklı olarak.
    toplumun tepkisini ortaya koyması güzel fakat polisten bu kadar çabuk vazgeçmesi olağan değil. çok hızlı gaza gelen bir toplum var. empati kurmaktan yoksun ve kötülük sadece kendisine dokunduğunda sesini çıkaran bir toplum. yani hayatının büyük bölümünü "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" felsefesi ile geçiren bu kesim, bugün toplumun her kesiminin yeterince destek vermemesinden yakınıyor. işte şu iller katıldı ve ya şunlar katılmadı şeklinde.
    çok önemli değil ama bir köşeye not düşmüş olmak için yazdım bunları. çünkü devleti bu kadar üstün gören bir toplumun bu kadar hızlı ayaklanması sıradan br olay değil.
  22. 22
    polisimizin elleri dert görmesin denilecek müdaheledir eski türkiye'nin artıkları ayrıcalık beklemesin boşuna...
  23. 23
    türk tarihinde bugün; biber gazından dolayı etkilenen orta yaşlı-gözü yaşlı bir ev hanımının, farklı görüşlerin çatıştığı ortamda kalan çaresiz bir köpeğin, işinin ehli olan bir devlet çalışanına yapılan haksızlığın ve henüz yeni atanmış polisin verilen emri uygulamada ikileme girdiği vicdan mücadelesinin ilk günüdür, pilot bölümüdür.

    her defasında kontrolsüz haykırışlar aslında iyi niyetimizden kaynaklanır. çünkü arayış içindeyiz ve özümüz kesinlikle bu değil.

    tarihte bugün veya birkaç gün öncesi, bir başkaldırıya şahit olundu bu topraklarda.
    her kafanın iyi veya kötü tanımladığı, diğer avrupa ülkelerinin de manşetinde olan sokaklardaki karşı durdurulamaz güçlü etki; ahir zaman alameti olarak da görülebilir.
    yaşadığımız hayatın neden-sonuç ilişkisini iki yönlü düşünerek, yıpratıcı durumların arka yüzünde saklı kalan inanç duygusunu fark eden ve nefsine hakim olmayı başarabilen bir toplum olduğumuz sürece 'geçici görevimizi' hakk'ıyla yerine getirmiş olacağız.

    dibine kadar bozulmuş psikolojiyle çırpınışların nereye kadar ulaşacağı düşünülmeksizin memlekette il il birlik sağlanacağının sinyalleri verilmişti isyan ve mizah beraber sotelenerek.

    ve eylemde bulun(a)mayan vatandaşın sabaha kadar süren çatışmaları izlerken huzursuz olmasıydı bugün.
    bugün bir itiraz, yüksek sesle konuşmak vardı. sadece ağaca, parka, iktidara, ota, boka, çöpe, tayyip'e değildi bütün bu olanlar.



    ...
    www.youtube.com/...
  24. 24
    1980 askeri darbesi ve ardından Özal'lı yılların, çiller-ağar ikilisinin el birliğiyle solu adeta demir bir ökçeyle ezmesi ve bunun sonucu olarak yetiştirilen apolitik gençliğin uyanışını sağlayan saldırıdır. neticesinde ülke çapına yayılan büyük bir isyan, başkaldırı görülmüştür. biber gazlarını, tomaları, orantısız şiddeti, sıkılan kurşunları, bile isteye öldürülen gençleri her birimiz hatırlıyoruz. iktidarın hala hesaplaşmaya çalıştığı, içten içe hala korktuğu bir direniştir gezi ve öyle kalacaktır.
  25. 25
    üstünden 7 yıl geçendir.

    gezi olaylarının, sert polis müdahalesi sonucu çatışmalara dönüşmesi bugün itibariyle olmuştu.

    o zamanlara ait en sevdiğim görüntü; gümüşsuyu askeri hastanesi personelinin, ara sokakta sıkışan TOMA'yı manevra yapmak için 2 metre bile içeri sokmayıp, üstüne eylemcilere maske dağıtmasıydı.

    aynısı bugün yaşanır mı? evet elbette yaşanır, ama onu yapan subayı saniyede ihraç ederler.