kayıt

severus snape

  1. 25
    Şerefsiz, haysiyetsiz bir adam. Kendisi aşık değil saplantılı bir psikopattır. Harry'e yardım etme sebebi de iyi biri olması değil bu saplantısından dolayı, lily'nin ölümüne sebep olmasından ötürü pişmanlık duymasıdır. Zira voldemort harry'i değil de Neville'i seçmiş olsa ölümyiyen olarak, pislik bir adam olmaya devam edecekti.
  2. 24
    aşkı, kadınların piç büyücü erkek tercihine kurban gitmiş, adam gibi adam.
  3. 23
    bu adamı sevmeyen teröristtir.

    severus snape serideki en delikanlı adamdır, görev adamıdır. ne gerekiyorsa yapar, mızmızlanmaz. james potter denen it, james'in sözünden çıkmayan yancısı sirius, yanlış arkadaş kurbanı remus ve arkadaşları olmadan bir hiç olan peter gibi millete sataşıp orospu çocukluğu yapmaz. kendi halinde takılır, kendini geliştirmeye bakardı.

    lily'e olan aşkı öyle büyüktü ki bunu albus dumbledore gibi bir deha dahi kavrayamamıştı.

    harry'nin hayatını çok kez kurtarmış ve lord voldemort'un bitirilmesinde çok büyük bir rol oynamıştır.
  4. 22
    harry potter aleminin en kral karakteri. bakmayın siz kitaplarda pelerine bürünmüş kapkara yağlı saçlara sahip bir yarasa şeklinde betimlenmesine.*

    peki kadınlar? büyücü kadınlar bile mugglelarla aynı. snape'in bir ömür sevdiği kişi olmasa lily için laflar söylerdim ama arada snape var diye söylemiyorum.*
  5. 21
    dikat çekici özellikleri vardı snape'in:

    - ölüm yiyenler arasında patronus yapabilen tek kişiydi.
    - tom riddle hariç süpürgesiz uçabilen tek kişiydi.
    - seri boyunca çeşitli yollarla harry'ye mesaj göndermiş fakat bir türlü konuşamamıştı. (bkz: viktoryan çiçek dili)
    - son sözü, "annenin gözlerini almışsın." idi.
    -
    -
    -
    ...

    ama evlisin dinleyip dinleyip kafa çekerdi reis, patronusundan iliklerine kadar aşkla doluydu... seni unutmadık çılgın aşık, seni unutmadık ölüm yadigarlarının yoldaşı...

    i.hizliresim.com/...
    www.exkutupsozluk.com/...
  6. 20
    yaptığı iyilikleri diğerleri gibi milletin gözüne soka soka değil alttan alta yapan adam gibi adam.
  7. 19
    Değeri ergen bir p*ç tarafından bilinmeyen ama öldükten sonra kıymete binen adam gibi adam.
    Rest in peace canına yandığım.
  8. 18
    spoiler

    hiç unutmam o always dediği günü. lise 3'e gidiyordum ve abartmıyorum kalbim üzüntüden patlayacak gibi olmuştu. kimse görmesin diye tuvalete gidip gizlice ağlamıştım. ''neden ya neden.. severus bunları hak etmemişti'' diye isyan ediyordum bir de. ben lisedeyken fazla salaktım galiba. harry potter evreninin kurgu olduğuna inanmıyordum. İngiltere'Ye gidip Hermione ile sevgili olmayı falan hayal ediyordum. bu zekayla bu yaşa kadar iyi geldim bence.

    spoiler
  9. 17
    (bkz: cengiz atay)

    ikisini de severim o ayrı.
  10. 16
    nam-ı diger snivellus(sumsukus).

    harry ergenini hiç sevmem ama bu heriften nefret ediyorum. çocukluk arkadaşına aşık oldugu için kadının ona ait olması gerektigini duşunen bu yolda boka batmış bir pislik bu guçlu buyucu.

    harry tam da onun karanlık sanatlara yöneldigi yaşta; voldemort'un slughorn'dan hortkuluk yapımı detaylarını ögrendigi anıyı izledikten sonra kehanetini tam olarak yorumlamış, iyinin neden olması gerektigini kavramıştı. kendi hayatını da bu yolda gözden çıkaracaktı zaten yaklaşık bir sene sonra. snape pisligi ise harry'in kendini öldurttugunden 1 yaş daha buyuk oldugu zaman sırf karısı kendine kalsın diye james'i ölume yollamıştı.

    "Kenara çekil, seni aptal kız... kenara çekil şimdi."

    "Harry değil, lütfen hayır, beni al, onun yerine beni öldür-"

    "Bu son uyarım-"

    voldemort yoldaşlık'ın önemli genç cadılarından birine merhamet gösteriyor. voldemort gelecekteki en buyuk duşmanı olacagına inandıgı çocugu öldururken annesine merhamet gösteriyor. yok ya ? niye acaba?

    çocuk da james de umrunda degildi bu takıntılı manyagın. duşunsenize adam kafayı lily'le o kadar bozmuş ki kocası ve bebegi oldukten sonra kendisiyle, bir ölumyiyen'le olabilecegini duşunuyor deli. hayatından böyle erkekler geçen kadınlarla bir oturup konuşmak lazım acaba onlar ne derlerdi. 'ama o aşkı için neler feda ettiiiggg' mi yoksa 'bırak şu sapıgı ya' mı.

    ayrıca sirius gibi önemli bir yoldaşlık uyesinin olumunde sirius'un kendisi yuzde 10-20 suçlu ise, harry salagı ve bu sevgi kelebegi yarı yarıya paylaşır geri kalan dilimi. sirius'u surekli kışkırtması, cigerini bildigi harry salagına herhangi bir kaş bile yapmaması ile.

    james erişkin dönemine kadar hayatının buyuk bir bolumunu itici bir yavşak olarak geçirmiş olsa bile karanlık buyuye daha dogrusu altında yatan guce aç, gözu dönmuş takıntılı bir manyaktan çok daha tercih edilesidir en azından.

    buyu gucunun ve yoldaşlık'a yaptıgı sonraki katkılarının tartışılması tabi ki saçmadır. voldemort'a zihinbend yapan bir manyaktan bahsediyoruz; voldemort da dumbledore da bu durumun ve snape'İn ruhsal dengesizliginin farkında oldugundan satranç tahtasında bir piyon olmasa da at görevinde kullanmışlardır bu arkadaşı.

    tamamen rahmetli alan rickman'ın şahane bir sima yaratmasıyla bu kadar sevildigini duşunuyorum, always'ine sıçtıgım.

    kara buyuye ve guce olan açlıgı bir ezilmişlik anında öyle bir vurdu ki ona daha sonra ugruna hayatını feda edecegi hayattaki tek dalı lily'e bulanık dedi, böyle de aşk adamıdır harbi sever.

    7 kitapta severus'u en iyi anlatan ve en hakketigi cumleyi dumbledore söylemiştir:

    "Eğer o senin için bu kadar değerliyse," dedi Dumbeldore, "eminim Lord Voldemort onun canını, senin için bağışlayacaktır? Oğluna karşılık annesi için merhamet dileyemez misin?"

    "Ona- ona sordum-"

    "Beni iğrendiriyorsun," dedi Dumbledore
  11. 15
    Allah affetsin kadın biyoloji öğretmenimize snapchat efekti uygulamıştık aynı bu adama benzemişti o gün bügündür kadının adı snape zaten
    • 14
      -- spoiler --

      kendisine 6 kitap boyunca sövülen ancak 7. kitapta çizdiği kötü adam profilinin altında umutsuz bir aşık yattığı ortaya çıkınca insanları hıçkırıklara boğarak ağlatan, boğazın halatla düğümlendiği hissi uyandıran Harry Potter evreni karakteri.

      always...

      -- spoiler --
    • 13
      i.hizliresim.com/...
    • 12
      a d a m d ı r .

    • 11
      8. filme kadar hiçbir vasfı olmayan, tamamen annesinin fedakarlığı sayesinde ün kazanan harry'i itin götüne sokup çıkardıkça zevkten kuduruyordum a.k. sonra Sırf lily aşkından dolayı harry'i aslında sahiplenmiş olduğunu ve koruduğunu öğrendik.
    • 10
      kendisi adamdır. yani kadınlara ilgi duyuyor. kesin bilgi yayalım.
    • 9
      çok sevmişti be. patronusuna kadar sevmişti. en sevdiğini öldürdü.
    • 8
      hikayeyi bilen hemen herkesin sevdiği yağlı saçlı eski ölümyiyen. sonrasında hogwarts'da profesörlük yaptı. Hogwarts Savaşı sırasında ölmüştür.
      • öldü müüü... deme deme öldü deme. :(
      • Hogwarts savaşı sırasında gözlerini yummuş, lily'sine kavuşmuştur. Nsl xdxd
      • k.k rowling... inanılmaz.
      • hkjsadjkhsakjhfakj
    • 7
      kitabın sonuna kadar ben o mahmur yavşaklığı yüzünden kendisini severken, sonunda hepsinin rol olduğunu öğrendiğim orospu çocuğu harry potter kahramanıdır. ulan nasıl hoşuma gidiyordu harry'ye okulu dar etmesi, o pis bakışları. kimse bir bellatrix bebeğim değilmiş onu anladık.
    • 6


      aşkına sadık kalan harry potter serisi karekteri. tüm seri boyunca kendisinden nefret ettirip kitabın/filmin sonunda kendisine sevgi dolu bir hayranlık beslettiriyor. gözyaşlarmız seninle half blood prince...

      kronolojik olarak olduğu sahneler;

      www.youtube.com/...
    • 5
      her ne kadar son kitaptan sonra bunun "yaa ben en başından beri hayranıydım" diyen hayranları artsa da yerimi koruyup soğuk durduğumu söylediğim iksir profesörü, ksks profesörü, hogwarts müdürü.

      sebebi ise harry gibi gariban bir yetimin bu adamın sürekli piçliğine uğraması. ki bu adam da gariban bi adammış sonradan öğrendiğimize göre. gariban garibana bunu yaparsa diğerleri ne yapar di mi lan götoş.

      harry'e de bayılmıyorum zaten benim adamım siriustu.
    • 4
      izlerken ve okurken fazlasıyla keyif veren harry potter karakteri.
    • 3
      asasına sahip olduğum hayatımda ki en cool adamlarından birisi. idol olarak bile aldığım doğrudur.
    • 2
      harry potter serisindeki hogwarts büyücülük okulunun profesörlerinden biridir.

      ancak karanlık lord ile bir bağı olduğu düşünülmekte. kendisi asla rengini belli etmeyen ender karakterlerdendir. hangi tarafta olduğunu anlamak için 7 kitabı ya da 8 filmi izlemeniz gerekmekte.

      harry potter a özel olarak gıcıktır bu kemer burunlu adam. ancak işin aslı harry'nin annesinde gizlidir. neyse spoiler olacak daha fazla yazmayım.

      kitabın ve filmlerin en eğlenceli karakterlerindendir okuması ve izlemesi zevk verir.
    • 1
      * *
      harry potter serisindeki hogswartta kara büyü öğretmenliği yapan kişidir.