kayıt

mecburiyet

  1. 7
    stefan zweig'in kIsa bir hikayesi. isvicreye gitmis huzurla yasayan bir ressamIn savasta olan memleketine askere cagIrIlmasI ve bunun uzerinden girilen gitmeli mi kalmalI mI ikilemini cok guzel bir sekilde ele alIyor.

    guzel yani ben begendim. surpriz sonlu geldi bir de bana. tadI damagImda kaldI cok kIsa oldugundan.
  2. 6
    sike sike yapacagimiz lanet olasica seylerin geneli.
  3. 5
    enteresan bir his. insanı yanlış kararlar vermeye ittiğini düşünüyorum.
    misal her zaman yapmak istediğim bir şey vardı. Şu an o şeyi mecburi olarak yapmam gerekiyor. Ama nedense artık hiç yapmak istemiyorum. Bunun psikolojide açıklaması nedir acaba?
  4. 4
    okul hayatımın tek kelimelik özeti
  5. 3
    hayat.
  6. 2
    yolda grubunun mai albümünden bir şarkı..

    giderler...
  7. 1
    t: istemediğin bir şeyi baskı altında yapmak.

    neden bilmiyorum ama bu aralar ne yaşasam hepsi mecburiyetten. kendi cizgimi çizmek istiyordum. ona göre planlar yaptım. planıma doğru attığım her adımda önüme bir "hatır" koydular. geri adım atmaya mecbur kaldım. hayatımın geri kalanına bakıyorum. mecburiyetten okul, mecburiyetten arkadaş, aile, dertler, sıkıntılar. bu durumlara karşı kendimi kasmaktan başka bir şey yapmamış oluşum da mecburiyetten. yani diyeceğim şu: " hiçbir şey yolunda gitmiyor. yolunda gitmeyen şeylere yeni yollar çiziyoruz, o yol da bok oluyor." "keşke düşünme yetimi kaybetmiş olsaydım " diyorum çoğu zaman. bir gün bir şeyler başarabilirim umuduyla yaşadığım şu hayatta keşke düşünemez durumda olsaydım.