kayıt

yandaş medya

  1. 1
    Türkiye'de hükümeti savunan medyaya verilen isimdir.
  2. 2
    genel olarak medyası olan her ülkede bulunduğunu düşündüğü medyadır.

    kapitalist düzende para her şeyi bozar, medya bunlardan biridir, doğaldır bu. her şey para kazanma odaklıdır çünkü, medya da öyledir, emeğin kendisi öyledir. bu durumda insanlara haber ulaştırmak, bilgilendirmek değil, amaç para kazanmaktır. para ise parası olanda bulunur. bu durumda parası olana yandaş olmak gerekmektedir. basit bir mantık.
  3. 3
    sendikacılıkta sarı sendika neyse, kime ne amaçla hizmet ediyorsa medyanın o işlevi yerine getiren bölümüdür. medya kurumları arasında çoğunluğu ele geçirmesi, halkın tarafsız, doğru ve ahlaki habere ulaşması önünde eskiden kati engel olabilse de iletişim yöntem ve araçlarının çeşitlendiği ve iletişimin kolaylaştığı günümüzde sadece bilgiye ulaşımı zorlaştırır.
  4. 4
    insanların, katılmadıkları görüşler üzerinden haber yapan medyaya yakıştırdığı şey.
    diğer bir yakıştırma da candaş medya.
    demek ki neymiş bizim gibi düşünmeyene ya yandaş diyoruz ya candaş. (bunu şekillendiren de ideolojilerimiz tabii ki.) herkes en doğru düşünceyi kendisininki sanınca böyle şeyler çıkıyor ortaya işte.
  5. 5
    son örneği ntv'den. haber yaptığını sanmak bu olsa gerek

    www.youtube.com/...
  6. 6
    gazeteci olmanın özüne yakışmayan tavırlarda bulunup hükümetin istemediği haberleri yayınlamayan , ya da sadece yayınlanmasını istediği kadarını yayınlayan , vicdanını bir kenara bırakmış , meslek onurunu hiçse saymış medya grubudur.
  7. 7
    pbs.twimg.com/...
  8. 8
    bugünlerde öcalan seviciliği için hdp'yi suçlayanlar. bir dönem öcalan için methiyeler düzenleyenlerdi.

    pbs.twimg.com/...
  9. 9
    bir dönem doğruları konuşmuştur.
  10. 10
    izmir zam: pbs.twimg.com/...

    istanbul tarife değişikliği: pbs.twimg.com/...
  11. 11
    yandaş medyayı televizyondan takip etmeyeli epey olmuştu. 2 gündür atv ana haber izliyorum.

    rte gizli gizli hatay'a gidip -bence gitmemiş bile olabilir- hiçbir şekilde operasyon noktasıyla alakası olmayan bir yerde, yaklaşık 500 koruması ve yüzlerce asker ile korunan bir jandarma birliğinde bazı komutanlarla kısa bir görüşme yapmış ve haberin başlığı:

    "başkomutan cephede!"

    bir muhabire bağlandılar lafı uzattı da uzattı. 11 kelimede anlatacağı şey oldu sana 50 kelime. sonra başka bir habere geçtiler. sonra hop tekrar "başkomutan cephede!"

    aynı haberi "yeni bir gelişme var" yalanıyla 2 defa sundular. bu yazı toplamda 7-8 dakika ekranda göründü. mardin'deki çiftçi de izlerken ağladı. "helal olsun" dedi. yine zehirlendi.

    tiksiniyorum lan sizden.
  12. 12
    8 temmuz 2018 çorlu tren kazası sonrası yine kendini gösteriyor.

    cumhurbaşkanının istediği seviyede olayları aktarıyorlar. sorgu yok, soru yok, gerçek bilgi yok, gerçek neden yok, gerçek sorumlu hiç yok. bir sığıra kalem kağıt versen, eline kamera versen işini daha dürüst yapar.

    para kazanmanın binlerce şerefli yolu var. hayat da o kadar mükemmel bir şey değil. genelde istediklerimizi elde edemeyiz ve para da buna çare olamayabilir. baktınız olmuyor biraz büzüğünüzü sıkıp asgari ücretle bir fabrikada çalışırsınız. ne olacak lan? sahiden ne kaybedeceksiniz?
  13. 13
    Medyanın yüzde doksanıdır. Uzunca bir süredir tarafsız olan medya kuruluşu rahat etmiyor biliyorsunuz. Neyse konu bu değil.

    Konu, yandaş medyanın koronavirüs yavşaklığı.

    Az önce cnn türk'teki kadın iç çekerek "evet Yunanistan'da durum pek iyi gözükmüyor" dedi. Bir baktım toplam vaka 2245 ölüm 116. Yani Türkiye'nin % 5'i falan. Ama aynı kanalda her gün "ay ne süper mücadele ediyoruz ay sulandım" diyorlar. Sabah akşam.

    Profesörler de makam mevki para için bunların kayığına biniyor. Dünyada 7. Olmuşuz vaka sayısında. Götünün kılları ağarmış prof çıkıp "evet salgın yavaşlıyor görüyoruz" diyor utanmadan.

    Bütün gün diğer ülkeleri bokluyorlar. Lan oğlum. Bana ne Lüksemburg'dan? Yemişim isviçre'yi. Tabii ki kimse ölmesin olay o değil. Ama bizi anlatın bizi.
  14. 14
    bir süredir vur dumana gel imana kafası yaşayan medyadır...
  15. 15
    Bir bakanın bile istifasını veremeyen medyadır. Sadece Ahaber değil NTV CNN Habertürk hepsi yandaş.

    Yarın bir gün ABD gibi bir seçim olursa sonuçlar 5 gün gelmez.