kayıt

marlo morgan

  1. 1
    1937'De lowa'da doğmuş yazardır. bir çift yürek kitabında ele aldığı avusturalya'nın yerlileri olan aborjinler ve hayatları ile bestsellere girmeyi başarmış, uzun süre inmemiştir. filminin çekilmesi planlanan bu kitabı, aborjinlerin engellemesi ile beyaz perdeye taşınamamıştır.

    bir çift yürek kitabına gelirsek, biraz daha küçükken* resim öğretmenimizin aborjinleri araştırın daha sonrasında onların yaptıkları gibi bir şeyler çizeceğiz demesi üzerine başlıyor tanışıklığımız. nerede dandik bir şey varsa kafaya takan minimalist için büyük nimet tabii bu.
    kitabın çok da realistik çizgide yazılmadığını, kurmacanın da etkisi olduğunu düşünerek okuyorum kitabı zira insanların çıplak gezmesi, birbirleri ile kilometrelerce öteden telapati kurabilmesi çok da olası gelmiyor. daha sonra bunların gerçek olduğunu, yazarın birebir yaşaması üzerine aktardığını okuyorum. işte bu esnada kitapla olan düşüncelerim bir tık değişse de, kafayı açma hissi devam ediyor. *

    kişisel gelişim okumayan, hatta bu türden nefret eden bir insan yavrusu olarak ben okuduysam, siz de bunun dayatma olduğunu düşünmeden rahatlıkla okuyabilirsiniz gibi.

    (bkz: sonsuzluğun mesajı)
    (bkz: bir çift yürek)