kayıt

yazar temsilcisi

  1. 1
    an itibariyle uygulamaya konacak olan kutup sözlük projesidir... fikrin patenti koka'ya aittir...

    evet değerli yazarlar gerçek hayatta göremezsek de sözlük içinde demokrasinin önemine inanıyoruz... ve geleceğimizin bu sözlüklerden geçtiğini de biliyoruz...

    dolayısıyla şu ana kadar ne yönetim olarak biz yazarlarımıza bir adil olmayan tutum sergiledik ne de yazarlar olarak sizler bize karşı bunu ifade ettiniz...

    ancak yine de ileride büyük hedefleri olan bir sözlüğüz ve sözlük içi yönetimle alakalı bir soru işaretinin kalmayacağı bir makam yaratmamız gerekmekte...

    peki nedir bu yazar temsilcisi, kimlerden seçilir ve işleri nelerdir...

    yazar temsilcisi yazarların yönetim ile alakalı sıkıntılarını iletebileceği bir makamdır... bu makamdaki kişi entry ve girdi silme, çaylağa düşme gibi durumlarda ulaşılabilecek bir makam olacak, sözlük tecrübelerine göre yazarın şikayetini dinleyecek ve itiraz haklı ise yapılan yanlışın düzeltilmesine karar verecek...

    kimlerden seçilir sorusunun cevabı ise madem demokrasi diyoruz bu kişi yazarlar arasından seçilecek... adaylara belli bir süre verilip o süre sonucunda eldeki adayların oylanmasına geçilecek... oylama sonucunda 6 aylık dönemde iş yapacak yazar temsilcisi belli olacak...

    ancak görevini kötüye kullanan, yazarların sesi olmayıp yan gelip yatan kişi görev süresi bitmeden görevinden alınacaktır... görevden alma hususu da yine yazarlar tarafından kişisel olarak bana yapılan itirazlar sonucu olacak ve hakkında çok fazla şikayet bulunan temsilci yazarlarca güvenoyu sağlayamadığı takdirde görevini yenisine bırakacak...

    kutup sözlük yazarı olan her yazar bu temsilciliğe başvurabilecek ve temsilci olacak kişi sözlükte vip olarak görev alacak... ancak beklentiler şudur ki:

    *başvuru yapan yazar format hakkında fikir sahibi olmalı
    *yaş olarak da bu göreve talip olacak bir yaşta olmalı
    *online süresiyle de görevi boyunca yazarların ulaşabileceği biri olduğunu ispat etmeli...

    bunun dışında ilk seçim sonrası oluşan sorunlara göre içerikte ufak değişiklikler olabilir ancak olacak her değişme yine yazarların lehine olacaktır...
  2. 2
    kutup sözlüğün Magna Carta'sıdır. *sadece tartışmaları biraz olsun azaltmak, yönetimle ilgili işler yüzünden kırılmaların gücenmelerin önüne geçmek için düşünülmüş bir şeydir. umulur ki hayırlara vesile olur inşa-allah.

    bu arada şimdiden böyle bir makam mevki peşinde olmadığımı * . aday olmayacağımı buraya bildiririm. aman yanlış anlaşılmasın...
  3. 3
    sırf ben olmayayım diye "yaş olarak da bu göreve talip olacak bir yaşta olmalı" maddesi konulan temsilciliktir. zaten isteseniz de olmam ıbk. zaten istemezsiniz de. özel mesajda bi bana geldi sanmıştım, eğer entry silme hakkı olaydı aday olurdum.
  4. 4
    ilk bakışta oldukça akılcı ve pratik gözüken uygulama. daha iyi günlere vesile olmasını umuyor aday olmadığımı da entrymin kenarına sıkıştırıyorum.
  5. 5
    (bkz: meşrutiyet)
  6. 6
    olmaması gereken şey.

    bir hiyerarşide (istesek de istemesek de burada da var bu) 'dip'ten 'tepe'ye kadar uzanan basamakların sayısı ne kadar çoğalırsa iletişim kaybı artar, kararların/fikirlerin kişisel olarak manipüle olmasının yolu o kadar açılır.

    sonra neden gruplaşmalar var, neden bazı insanların sözü asla dinlenmiyor diye düşünün durun.

    (edit: kafam bambaşka yerlerde, abuk yazıyorum arada kusura bakmayın, cümle düşüklüğünü öldürdüm)
  7. 7
    ciddi konuşmak gerekirse hakkında "yetmez ama evet" düşüncesine sahip olduğum sistem.

    ben moderasyona oluşabilecek güven kaybına karşı her zaman moderatörlerin seçimle iş başına gelmesi gerektiğini düşünürüm. bu şekilde yazarlar güvendikleri insanları moderatör seçerler.

    bu ise bana göre 1. meşrutiyet'in aynısı ancak bir adım. her hareketi eleştirmek fazla onurlu bir davranış değil. biraz da alkış lazım.
  8. 8
    kutup sözlük için düşünülen.

    başta okuduğumda yazar temsilcisine silme yetkisi verilecek sandım o zaman yetkili olurdu , olmazdı. sonra tekrar okudum ki öyle değilmiş silinen girdi ile ilgili derdi olan yazarların derdini dinleyecekmiş.

    yöneticilere bir dertleri olduğunda gelemiyor mu ? bu yazarlar diye düşündüm
    pekala gelebilirler. yönetici sıfatları buna engel teşkil etmez ki. yöneticiler yazarlar için varlar zaten.
    yönetimdeki herkesin yazarlarla samimi dialoglarda olduğu bir sözlük burası böyle bir şeye ihtiyaç duyulması ironik geldi.

    ayrıca böyle bir yazar temsilcisi olduğu takdirde bunun olumsuz sonuçlara yol açacağını düşünmekteyim.
    neden mi ? böylesi bir durumda yönetim ile yazarların dialogu kesilecek.sadece yönetim ve yazar temsilcisi arasında dialog olacak , yazar temsilcisi sorunları iletecek ve yazar temsilcisi yazarlar ile yönetim arasında bir bent olacak.çünkü yönetim yazar temsilcisini tanıyacak.

  9. 9
    fikri ortaya atan biri olarak kafalardaki sorulara cevap vermek zorunda hissettiğim yeni bir sistem. şöyle ki;

    iletişim kaybı ya da gruplaşma ile nasıl bir ilgisi olabilir? isteyen yine zaten gruplaşıyor ona yapacak bir şey yok, eğer katılım çoğalırsa hele bu konu zaten bambaşka boyuta gelir herhalde. ancak kişiler yine yöneticiler ile iletişim halinde olacak, işin aslı yöneticiler ile devamlı yok sen şu entry'i patlatmışsın? yok bak şurda bu var? gibi muhabbetleri iletişimden saymamak gerekir.

    işin daha kötüsü mod ile arada bir muhabbet olmasına bakarak bu konulara eğilmek de hiç sağlıklı gelmiyor bana. kural neyse uygulanır, varsa kural hatası o durumda yazar temsilcisi devreye girer. bu yöneticiyle muhabbeti keselim anlamına gelmiyor. sadece tartışma yaratacak mevzuları bir başkasına taşıyalım anlamına geliyor.

    dediğim gibi, yine derdi olan yöneticiye başvuracak zaten bunda bir sorun yok. sadece yönetim tasarrufları ile ilgili derdi olan gidip başka bir yöneticiye başvurur ise bu durumda yönetim kendi arasında birbirini de incitmemek için sağlıklı kararlar alamıyor kimi zaman. bu durumda yönetim ve yazarlara eşit mesafede olan biri konuya daha objektif bakar ve meseleyi tartışmaya dönmeden halletme imkanı tanır. böyle bir temsilci zaten tüm yazarlar ile iletişime girmeye çalışsa buna ne vakti ne zamanı yeter. temsilcinin işi zaten yönetmek de değil sadece denetlemek...

    modların da böyle seçilmesi olayı belki çok ilerdeki hadise belki hiç olmayacak bir hadise çünkü sözlük bu parasını verenin kurduğu bir şey. tamam başına buyruk hareket ederse kimseler takılmaz falan ama yazarların kurduğu bir yer olmadıkça yönetimin tamamen yazarların seçimi ile oluşacağını hiç düşünmüyorum.

    bir de kısa vaadede bakmamak gerekir, şu kadar zamanda bile yönetim ile sorun yaşayıp giden bir sürü insan oldu. böyle bir ara mekanizma olsa belki bunların bir kısmını engellemek mümkün olabilirdi.
  10. 10
    (bkz: okumadım)
    (bkz: okuyanı siksinler)
    (bkz: okuyan varsa mesaj atsın özetini)
  11. 11
    aracı kuruluş olacak kişidir. başta sadece yazar savunucusu olarak düşünmüştüm. bir nevi yazarların sözcüsü ve avukatı o yüzden endişelerim vardı fakat kokakirec'in " yönetim ve yazarlara eşit mesafede olan biri konuya daha objektif bakar ve meseleyi tartışmaya dönmeden halletme imkanı tanır." açıklamasını dikkate alarak artık ılımlı baktığım temsilcilik.
    fakat adaylar kim acaba diye düşünmeden edemediğim..
  12. 12
    aracıya neden ihtiyaç oluyor ki diye düşündürendir. yazarın yönetimle arasında başka birinin olması, doğrudan yönetimle muhatap olamayıp başka biriyle muhatap olması gerekliliği, kısıtlayıcı bir şey gibi.
  13. 13
    çükübikin annesi'dir.
  14. 14
    demokratik bir şekilde seçilmiştir.

    yarın öbür gün " ben sandıkla geldim sandıkla giderim " der mi bilinmez.
  15. 15
    (bkz: Ombudsman)
  16. 16
    Afferindir, bravodur inovatif koka kişisini tebrik etmektir Kutupsozluge hayırlı olsun.
  17. 17
    (bkz: özet geç piç)
  18. 18
    çok iyi dostumdur. beni sözlüğe getiren kişidir hatta. ayık olunuz. *
  19. 19
    Disiplin kurulu toplantılarında da yer aldığı iddia edilecek kişidir.

    13 yaş sınırı olması halinde boş kalacak tek kişilik kontenjandır maalesef.
    • disiplin kuruluna nasıl dilekçe gönderiyoruz