kayıt

türkmenistan

  1. 1
    asya ülkelerinden biri...
  2. 2
    1995 yılından beri birleşmiş milletler kararıyla tarafsız olmuş bir devlet. bir anlamda türkistan'ın isviçresi.
  3. 3
    Türkmenistan, resmî adıyla Türkmenistan Cumhuriyeti, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılışından sonra bağımsızlığını kazanan Orta Asya Türk cumhuriyeti. Türkmenistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, ve Türkiye ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup TÜRKSOY'un üyesidir. Resmî para birimi Manat'tır. Yönetim şekli cumhuriyettir. Türkmenistan, BM, İKÖ, BDT, IMF gibi uluslararası kuruluşlara üyedir. Devlet Televizyon Kuruluşu vardır ve Altın Asır, Yaşlık, Miras, Türkmen Ovası, Türkmenistan, Aşkabat ve Türkmen Sport adlı 8 kanaldan yayın yapmaktadır. Özel televizyon yayını bulunmamaktadır.
  4. 4
    araba fiyatlarının çok ucuz olduğu * depoyu doldurmanın maliyetinin 1 tl olduğu. otobüs duraklarında klima olduğu * üniversite eğitiminin buradaki özel okullardan daha pahalı olduğu. yönetim şekli cumhuriyet olmasına karşın biraz baskıcı bir yönetimin olduğu türkmen kızlarının buradaki türk kızları kadar kezban olmadığı ülke.

    allah herkesin başına türkmen dost nasip eylesin. o derece cana yakındırlar.

  5. 5
    çok güzel bilgiler verilmiş... o zaman biraz da gerçeklerden bahsedelim.

    diktatörlükle yönetilir.... türkmenistan'a gitmiş olan ya da birazcık okuyup araştıran bunu bilir

    objektif bir araştırma yaparsanız somalinin başkenti mogadişu'nun türkmenistanın başkenti aşkabattan daha demokratik olduğunu görebilirsiniz.

    devlet doğum oranlarını ve popülasyonu arttırıcı tedbirler alır.
    devlet yılın ilk ve ikinci altı ayında olmak üzere 720'şer litre arabası olan herkese benzin dağıtır...

    türk karşıtlığı özellikle 2011-2012 yıllarından başlayarak şaha kalkmıştır. skypta türkmen milliyetçisi bir arkadaşla olan diyaloğumu paylaşmayı üzerime vazife görüyorum.
    türkmen vatandanş: neden burdasınız neden bu ülkeye gelip sömürüyonuz ??
    ben: eğer kendi işinizi kendiniz yapabiliyor olsaydınız burada olmazdık.

    eğitim ve sağlık sektörüne yatırım yapmayı şiddetle reddeden yaşuli lakaplı diktatör aşkabata altın kubbeli camii yaptırmaktadır. ülkenin tamamı polis asker ve ajanlardan oluştuğundan güvenlik güçlerinin türkleri takip edip 15 gün hapis yatırarak deport etmesi ülkede bir hobi, bir yaşam tarzı olmuş ve bu konu türkmenistan tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır

    türklerden alınan rüşvet ekmek kapısı haline gelmiştir. en ufak bir tartışmada alacağınız sevimli cevap şu olur: çok konuşma deport ettiririm haaaa. tabii normal türklerin bayanlarla görüşmesini engelleyen bu yasa güvenlik güçlerinin ve halkın (kötü niyetli olanların) bugün ve gelecekteki ekmek kapısıdır.

    binaların hemen hemen hepsi gösterişten ibaret içleri boştur. yaşuli korku imparatorluğu kurmuş ve ustalıkla yönetmektedir. tabii bunların hepsi fıss esas acıları anlatmak türklere yapılan ''özel'' muamelelere gelince:

    havaalanında ülkeye ayak bastıınız andan itibaren hemen sizi tedirgin ederler bavullarınız 1 den fazla aranır pipo tütünü, ağrı kesici ilaç gibi şeyler üzerinizde varsa potansiyel uyuşturucu kaçakçısı konumuna düşüverirsiniz. özellikle bir türk türkmen bir bayanla evlendiyse işte o zaman bir daha türkmenistana dönmemesi en hayırlısıdır. oturum izni vermezler, gördükleri bilumum mekanlarda sizi taciz ve husursuz etmeyi vatan görevi sayarlar.

    aşkabat havaalanında yaşanmış gerçek bir olaydan alıntıdır: bir firmada çalışan türk personel yanında türkmen eşi ve bebeğiyle beraber türkiye ye dönmektedir. tabii biri türk diğeri türkmen olduğu için kontrol noktaları birbirinden farklı.. bebek türk pasaportlu babasıyla beraber gidiyor pasaportlar mühürleniyor ve bekleme salonuna geçiyorlar ama bekle bekleeee anne piyasada yok... adam geri dönüyor bakıyor anneyi yabancı şube polisi sınırdan salmıyor yalvar yakar yok bırakmıyor. adam çaresiz bebeğimizi alın bari annesine verin tek başıma nasıl bakayım diyor. o türk pasaportlu deyip onu da geri almıyorlar.

    insan hakkı değerlerinin çiğnendiği bu ülkeye mecburen gitmek zorunda kalırsanız psikolojinizi hazırlayın derim.

    ancak unutmamak gerekir ki iyi insanları da çoktur, kızları çok güzeldir, türkmen pilavı son derece lezzetlidir. orada olduğunuz zamanlarda bazen tariflendiremediğiniz gereksiz bir huzur kaplar içinizi. kavgası, dövüşü, hırzısı, katili neredeyse olmayan ülkedir.

    yazacak o kadar çok şey varki aklıma gelenler bunlar.....

    not: son duyumlarım (zîna anlamında) deport yasasının kalktığı ve para çezasına çevrildiği yönünde. 2015 te gideceğim bakalım neler değişmiş.
  6. 6
    öncelikle bizim garip milliyetçilere belirtmek isterim ki, Türklerden nefret ediyorlar. potansiyel seks düşkünü ve kaynak avcısısınız. ülke de özgürlük yok denecek kadar az, özgürlüğe zıt olarak da güzel kadın bir o kadar fazla ama dokunursan yanarsın. önceleri deport var idi ama şimdi hapis cezası ve 8.000 $ kefaret ile serbest kalıyorsun.

    ilk gittiğinde kendini bir eve kayıt ettirmek ve saat gece 11:00'dan sonra o evin dışında olmaman birinci kural. Akabinde seks yapman yasak.Ola ki yaptın ve yakalandın. Cezası yukarıda. Hele ola ki aşıksın ve kız düzgün. Üstüne yakalandın. O kızın hali acınasıdır.

    Tek dişli Türkmen gavatları pardon gardiyanları bir dizi taciz ve hatta kısmı tecavüz girişimine girişiyorlar, o kızlar için.

    Güzel bir şey hiç mi yok ?

    Yok amına koyduğum yerinde. Hergün kapında bir polis. Seni yakalatmak için polis ile çalışan Rus ve Türkmen balaları. Paranı sömüren esnaf ve saç kesmeyi bilmeyen berber sürüsü ile içtiğinde hasta eden suyu.

    Oraları gördüm ya Tanrı Türk'ü Turancılıktan sakınsın diyorum.
  7. 7
    türkmenistan da onyıllardır rus egemenliğini oraya gidipte görememiş, türkmenistan,özbekistan gibi yerlerde çoğu insanın türk olduğundan habersiz olduğunu görememiş, hiç yoksa aşkabat mimarisini görememiş aklı çükünde insanlar sorunu emir kulu olarak çalışan insanlarda sanıyor. türkmenistan onyılarca rus asimilasyonuna uğramış ve halen onların politikalarına göre ilerleyen bir ülke ve bunu çok afedersiniz kundakta ki bebekte bilir.(bkz: doğalgaz)

    bazı insanlar öyle bir anlatmış ki, onları dinleseniz türkmenistanda cinsellik yok,millet tüp bebek le ürüyorlar sanır felan felan.

    ve bunları gördüm ya tanrı türk'ü türk düşmanından sakınsın diyorum.
  8. 8
    muhtemelen 2 ay sonra çalışmaya gideceğim ülke. Gece 11'den sonra Türklerin dışarı çıkması yasak, türkmen hatunlarla zina yapmak yasak, facebook youtube yasak, hadi hepsini bi şekilde ekarte ederiz. amk sigara satmak yasaklanmış lan ülkede. borat gibi liderleri var zaten amk.

    (bkz: bilemiyorum altan)
  9. 9
    üstteki entry'lerde anlatıldığı gibi zina yasaktır. ama yapan da yapar.
    devleti zengin olduğu halde halkı fakirdir.
    taksi yerine yoldan herhangi bir araç çevirebilirsiniz. düz taksiler pahalıdır ve tipik kazıkçıdır.
    adını yimpaş olarak hatırlaadığım bir avm'leri var aşgabat'ta. zaten bunu da bizim türkler yapmış.
    su istediğinizde marketten bildiğiniz litrelik gazlı soda verebilirler.
    turistler konusunda kuralları katıdır. ben 2. gidişimde ilk kaldığım otelde yer yok diye başka otele geçtim. firma devlete ilk otelin adını vermiş. pasaport 1 hafta elimden alındı. 600 usd da ceza kesildi.
    ülkeye sallapati giremiyorsunuz. hatırlı bir türkmen işadamının falan davetiye denilen bir belge göndermesi gerekiyor size.
    insanları genelde çıkarcıdır çok güvenmeyin. tabi aralarında iyiler de var ama genel durum bu.
  10. 10
    Dünya Ticaret Örgütü’ne gözlemci statüsünde üyelik için başvuran ülke.