kayıt

kuşak çatışması

  1. 1
    *

    genelde aile içinde ebeveyn kişileri tarafından çocukları/akranları arasında geçer. buna sözlük içinde de rastlayabiliriz. ancak kişi, kişiler 'saygı' realitesine tutunursa bu çatışma şiddetini düşürecektir..
  2. 2
    ülkemizde kalabalık aile yaşamında sık sık yaşanan olaydır. özellikle büyüklerin yeni neslin bazı tercihlerini kavrayamaması ve onların hasassiyetini dikkate almaması ile daha da büyüyebiliyor.
    • sakin ol şampiyon, emin ol anannen seni kızdırmak isteyerek bunu yapmıyor, sadece bu konuda senin rahatsız olabileceği onun hayata bakış açısında mümkün değil...
  3. 3
    bir baby boomer olarak x kuşağı denen çocuklarla çokça yaşadığım çatışmadır.
  4. 4
    hocalardan tırsmak vs hocaların tırsması... *
  5. 5
    olacaktır. şiddeti ve yaygınlığı azaltılabilir ama. olay, değişimin olağan ve doğal bir süreç olduğunu insanların idrak etmesinde. bu da insan varlığının hem insani hem öğrenim niteliğinin yükseltilmesiyle başarılabilir. ne kadar çok insan kuşak farklılığının doğal bir süreç olduğunu idrak ederse çatışma da o kadar azalır ve süreç bu farklılığın zararlı yönlere kayması engellenerek faydalı şekilde yönetilebilir. aksi durumda ise işte mevcut düzene bakmak yeterli.
  6. 6
    Bu başlığa yazdığıma %100 eminim, girdim nereye gitti yaw?

    Empati eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Kuşak kuşak çatışan kişilerin tarih gibi dönemsel düşünme gerektiren bilim alanlarından da uzak durmasını öneririm.
    • Kaybettiklerim bununla sınırlı değil..
    • Pki..