kayıt

rakı içme adabı

  1. 1
    gazeteci aydın boysan'ın kendine has tarzıyla, adeta yaşayarak anlattığı konu. öyle hoş bir üslupla anlatmıştır ki, alkol kullanmayan bir insan bile keyifle dinleyebilir...

    www.youtube.com/...
  2. 2
    birkaç temel kuralı dışında pek de önemli olmayan şeydir. birkaç temel kural vardır mezesiz içilmez, ve shot yapılmaz gibi ama yok efendim sohbet olacak, yok efendim şu kadar su şu kadar rakı konacak, buz atılmayacak gibi katı kurallar aşırı abartıdır insanları içtikleri içecekleri rakıdan soğutur hele böyle ahkam kesen biri varsa içkinin de etkisiyle üzerine saldırılmasına sebep olunur.
  3. 3
    kimileri bunu umursamaz ama rakının bir adabı vardır, bir şu iki şu gibi kuralları sevmem ama genel olarak ciddiyetsiz, zevzekce hareketler hoş görülmez, masada kimse avutulmaz ve en önemlisi neşet dinlenir dinlenilmezse olmaz.
  4. 4
    vardır efendim böyle bir şey. rakı soğuk olmalıdır, su soğuk olmalıdır. buz atılmamalı, illa ki atılacaksa da rakı,su,buz sırasına uyulmalıdır.

    mezesiz içilmez, mezeye abanmak olmaz, zira onlar meze, karın doyurmak için orada değiller.

    herkesin kadehi bitmeden kadehler dolmaz, yavaş gidene hızlı iç denmez, hızlı içen sakinleştirilir, uyarılır... gibi uzar gider bu liste.

    ama en temel kural: sofraya nasıl oturduysan öyle kalkmaktır. rezillik çıkarmadan, millete yük olmadan, adam gibi içmektir.

    özet: rakı içiniz. soğuk içiniz. bokunu çıkarmadan içiniz.



  5. 5
    pbs.twimg.com/...
  6. 6
    garsonla işaret diliyle anlaşabilmektir.
  7. 7
    vardır.

    scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/...
  8. 8
    Adabini detaylı bilmesemde , ağızla icilmesi gerektiğinden eminim..
  9. 9
    içince sağa sola sarkıntılık etmeyin, yeter.
  10. 10
    rakı, içilecek su ve bardaklar aynı sıcaklıkta olmalı. bunu sağlamak için buzdolabında aynı yere koyup öyle soğutmalı.

    rakı yudumundan sonra su içilir ya da meze yenir ki sonraki rakı yudumu için ağız hazırlanır

    masanın yaşça en küçüğü sakilik yapar

    ses yükseltilmez, bağırılmaz. şarkı söylerken bile etraftaki diğer masalar rahatsız edilmez.

    rakı, içebilen ile içilir

    (ekleme yapılacaktır, şimdilik aklıma gelenler bunlar)
  11. 11
    Ferdi Tayfur (bkz: Bana Sor)
    www.youtube.com/...
  12. 12
    EN DETAYLI BİLGİLERİ ALABİLECEĞİNİZ KİŞİ ASLINDA ÇOK YAKININIZDA. ONUNLA İÇMEK BÜYÜK BİR KEYİF. CANIMIZ CİĞERİMİZ BİRİCİK MODUMUZ;
    (bkz: AKREBİTAKİPETMEYENYELKOVAN)

    TAM TERSİNİ DÜŞÜNÜRSEK EĞER CEVABI ÇOK BASİT, HEPİNİZİN TAHMİN ETTİĞİ ÜZERE;
    (bkz: EZBERBOZAN)
    • rakının yanında çay içmeyi ondan öğrenmiştim mesela. teziniz çürüdü böylece. next. :)
    • AY KIYAMAM SEN NE KADAR SAFMIŞSIN. ADAM PİS BİR FAKİR. MEZEYMİŞ YOĞURTMUŞ FALAN İSTEYEMİYOR. ÇAY BELEŞ BELEŞ. O NEDENLE ALIŞTIRMIŞ KENDİSİNİ. SENİ NASIL KEKLEMİŞ HELAL OLSUN :) :D
  13. 13
    Yıllardır sözlüklerde gündeme gelir durur. Rakı içmenin ilk adabı rakı masasındaki herkesin kadehi bitmeden rakı doldurulmaz. İkinci adabı küçük olan kadehi alttan tokuşturur. Üçüncü adabı da rakı içerken muhabbet edilir başka bir şeyle ilgilenilmez.
  14. 14
    (bkz: ölmeden önce yapılacaklar vol.1 )
  15. 15
    70 yaşındaki göz altı torbasından anason fışkıracak amcalar, trakya'da rakının içinde doğanlar söyler. hadi onlar bi derece. yine kabul edilebilir bir şey.

    peki sana n'oluyor 1994 doğumlu tolga? 1995 ankara doğumlu, üniversite ikinci sınıf öğrencisi nazlı sana n'oluyor kuzum? beyaz çorap giymişsin. görüyorum burdan. altı da siyah. öğrenci evi diye temizlemiyorsunuz hiç.

    rakı içme adabıymış. 10 senedir falan insan dövmüyorum. isteyen buyursun rakı içme adabı diye kafamı ütülesin.

    lafa gelince "ooo rakı". gel içelim deyince "ama şimdi gitmez ki:(" de siktir. ağzımı bozduracaksın.
  16. 16
    onlarca seneyi rakı içerek geçirmiş bir kişi olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum ki rakı içmenin adabı vardır. gelin nedenini açıklayım size.

    gençler rakı pis içkidir. rakı, viski veya şarap gibi özenle yapılan bir alkollü içecek değildir. saf alkolün üzerine biraz anason eklersen rakı olur. bundandır ki rakıyı şarap veya viski gibi tüketemezsin. mesela arabanı kenarı çekip viskini içebilirsin. elinde bir şarap ile tüm şehri dolanabilirsin. ama bunları rakıyla yapamazsın. neden ? çünkü rakı pis içkidir. ağır içkidir.

    rakının yanında meze tüketilmesinin sebebi, rakının adabından değil, diğer türlü tüketiminin zor olmasındandır. rakıyla peynir çok mu yakışıyor ? hayır peynir o rakının pisliğini anca bastırıyor.

    rakının bu pisliği ister istemez tüketimi için bir kültür oluşturmuştur. hiç zart zurt etmenin, popüler kültür ağızı yapmanın lüzmu yok.

    bre deyyuslar sırf o rakının kültürüne sadece yaşadığım şehirde onlarca meyhane açılmış. sana ne oluyor ?

    gelelim kafasından doğan kültüre... hiç kimse rakının kafasının insanları mayıştırdığını, insanları çakır keyife sürüklediğini inkar edemez herhalde ? durum buyken insanlar bu rakıyla müzeyyen senar dinliyorsa ve skrillex dinlemiyorsa kusura bakmayın bu rakının bir adabı varmış demekki...

    ha insan rakı içerken elektronik müzik dinleyemez mi ? dinler, paşa göynü bilir elbet... fakat ben bunu yapabiliyorsam bu rakının bir adabı yokmuş demekki demek ise oldukça absürd.

    son olarak, gençler siktir edin adabı madabı; için güzelleşin, eğlenin, öpüşün sevişin... afiyet olsun, yarasın..

    not: tekirdağspor.
  17. 17
    Adabı vardır rakının. Önce kiminle içtiğini bileceksin... şaka şaka canım buzlu rakı çekti sadece. *