kayıt

kocaya giden bir kızın baba evine ölüsü gelir

  1. 1
    *

    İlkel bir düşüncedir. Güzide vatanımızda da, şu an da belki devam ediyordur, bir zamanlar baskın olan düşüncedir. Kadının evlendikten sonra babaevine sadece cenazesi olmak kaydıyla dönebileceği ifade edilir.
    (bkz: gelinlikle çıkan kefenle döner)

    Kadına susmaktan başka çare bırakmayan, yaşadığı her şeye katlanmak zorunda olduğu fikrini dayatan, zorba ve affedersiniz şerefsiz bir zihniyettir bu.
    Anne ve babanın kız çocuğunun arkasında olmadığını gösteren söylemdir. Utanç vericidir.
  2. 2
    bazı akrabalarımın içinde bulunduğu neandertal düşünce tipi. gayet saçmadır, evlat evlenince aileden ayrıldığı düşünülüyorsa aynısı erkeğe de yapılmalıdır.
  3. 3
    boyle dusunceler nedeniyle bosanmaktan cekinip her gunu cehennem gibi yasayan insanlar var, yazIk oluyor. bIrakIn bu zihniyeti artIk.
  4. 4
    Söyleyenin suratına kafa atma isteği uyandıran cümle.
  5. 5
    beyni sikilmiş insan beyanıdır. bu tür şeylerin espirini dahi kaldıramayak düzeye getiren insanları yok etmek gerektedir.
  6. 6
    Bir kadın neden böyle tabular ya da tabutlar altında ezilmek zorunda? Zoruma gidiyor böyle şeyler görmek, okumak, duymak, düşünüldüğüne şahit olmak.
  7. 7
    Boktan bir cümle, boktan bir düşünce yapısıdır. Kadının da adamın da mutsuz olduğu yerde durmak gibi bir zorunluluğu yoktur. Hiçbir zaman da olmamalıdır. Kimse evladının boşanmasını istemez kolay kolay (istisnai insanlar hariç) fakat mutsuz olmasını da istememeli.

    Yalnız en az bunun kadar yanlış bir görüş daha vardır. En ufak problemde bile "bavulunu al gel" diyen aile tipi. Evlilikte tabi ki irili ufaklı anlaşmazlıklar olur. Kavgalar, küslükler olur. Fakat sen her fırsatta "kap valizini gel" deyip her şeyden anında vazgeçmeyi ögütlersen bu da çok sağlıksızdır. Ortayı bulmak gerekir.
  8. 8
    #1296993 iyi dedin kral.

    Ne yazık ki kabul görmüş ve dayatılmış bir düşüncedir. Şükürler olsun ki artık boşanmalar eskiye nazaran normal karşılanır oldu da insanların düşünsel mahkumiyeti azaldı.

    Tabii yine ekonomik açıdan bağımsız kadınlar daha çabuk kabul görüyor boşanma sonrası aile tarafından. İnsanın yanında anası, babası da olmazsa kimi olur ki?