kayıt

kitabın üstüne oturmak

  1. 1
    *

    Soğuk betona oturabilmek için yapılan eylem. Kâğıt ısı yalıtımı konusunda iyidir. Nice donacak, akabinde cırcır olacak popoyu kurtarmıştır.
  2. 2
    gayet olağan bir durum. kitap işlevsel bir şey zaten. betonda karda üstüne oturursun yağmur yağar kafana koyarsın.
  3. 3
    yagmurlu havalarda Islak yere oturmamak icin yapIlIr. kitap sonra kurur zaten.
  4. 4
    lafı anladığı yer hakkında kendini sorgulatan insan aktivitesi.

    (bkz: nato kafa nato mermer)
  5. 5
    Bir kitaba asla yapmayacağım iştir. Sınav haftası bittiğinde notları da atmam mesela.

    Bilgiye saygı......
  6. 6
    yaş 8-9, kitapları kapladıktan sonra annem üstüne oturturdu. bazen de halının altına koyardık. bazen de üstüne otururduk. evet kitaplarımın üstüne oturdum ne var ya lol.
  7. 7
    Lisede deli Bi kadın hocamız vardı. Deli derken, sevmediğim veya küçümsemek için söylemiyorum. Durup dururken yeteeeeer diye bağırır, dersin ortasında çantasını takıp gider, bazen sadece oturup hiç konuşmadan bizi izlerdi. Çok kızılacak şeylere sesini çıkarmaz, son derece sıradan şeylere avazı çıktığı kadar bağırırdı. Aşırı tuhaf bir deliyi kendisi.

    Neyse işte. Bi gün bu hocanın sınavındayız. İstisnasız herkes ve göz göre göre kopya çekiyor. Millet kitabı çıkarmış masanın üstüne. Hoca ööyle izliyor sadece. Çıt çıkarmadı uzun süre.

    Ben hayatım boyunca kopya çekmedim. Prensiplerime aykırıydı. Sıfırsa sıfır babalar gibi alır otururdum. O sınavda da kopya çekmiyordum. Yanımdaki arkadaşla falan geyik yapıyorduk sadece. Alakasız alakasız konulardan bahsediyorduk.

    Hoca birden ayağa kalktı, yanıma gelip beni ayağa kaldırdı, kağıdımı aldı ve bana iki tokat çakıp tokat senfonisini başlattı. Benden sonra 15 kişiyi falan tokatladı sanırım. Sayamadım.

    Ben tokatlanırken yanımdaki arkadaş ayağa kalkıp "hocam ne oldu" falan derken kitaplar gözüme ilişti. Meğer iki kitabın üstünde oturuyormuş çocuk. Ayağa kalkınca bunu hatırlamış olacak ki müthiş bir hızla geri oturdu kitapların üstüne ve sıra dayağını şans eseri tokatsız atlattı.

    Yani demem o ki çok değişik durumlarla da gerçekleşebilecek bir olaydır.
  8. 8
    yapmadığım ve hiç bir zaman yapmayacak olduğum eylemdir.
    bir şeyi amacına uygun kullanmazsak düzen bozulur.
    birinin götüne değen kitabı okumam.
    • ben bazen çakmakla soda açıyorum ama bir mahsuru yoktur umarım