kayıt

dikey geçiş sınavı

  1. 1
    osym nin, mesleki orta oğretim kurumu mezunlarını önlisans programlarına alıp, daha sonra dereden tepeden dolaştırıp, derviş olmak için çileden geçmesi gereken çilekeş gibi türlü eziyetlerden geçirip en sonunda lisans öğrenimi için hala halleri kaldıysa en az % 90 başarı gösterip geçmeleri gereken, çok az kişinin başarabildiği sınav.
  2. 2
    dikey geçiren sınav diyebiliriz kısaca.
  3. 3
    80 matematik ve 80 türkçe sorusu sorulan, hızlı olanın kazandığı sınavdır. tek zor yanı çoğunlukla bu sınava giren kitlenin meslek lisesi çıkışlı olmasından dolayı lisede gereken matematik ve türkçe eğitimini hakkıyla alamamış olmasıdır.

    kendinize türkçe ve matematik bazında güveniyorsanız eğer, rahatlıkla, istediğniz ama tutturamadığınız lisans bölümünün arka kapısıdır diyebiliriz.

    hayatı boyunca hiçbir üniversiteye giriş sınavında (birbirinden farklı 3 sistemden söz ediyoruz burada) herhangi bir üniversitenin kimya lisans programına yerleşebilecek puan alamamış biri (şekil a örnek 1) bu sınava girip rahatlıkla odtü'nün kimya programına rahat rahat yerleşebileceği puanı alabilir.

    odtü başta olmak üzere türkiye'de isim yapmış, alım yapan, diğer üniversitelere rahatlıkla girebilecekken anadolu üniversitesine yerleştirilmem ise tamamen benim mallığım.
  4. 4
    hızlı olan kazanır
  5. 5
    lisede bir sik başaramamış tiplerin barajı zar zor geçerek kazandıkları adalet bölümünden hukuğa ellerini kollarını sallayarak geçmelerini sağlayan saçma sapan sınavdır.

    (bkz: bilgisayar programcılığından mekatronik bölümüne dikey geçiş yapan tip)
  6. 6
    2 senelik üniversite kazanıp nasıl 4 senelik diploma alırım diyenler için kampanyamsı.
  7. 7
    soru bankasını alıp göz atmışlığım vardır. üniversite ygs'si gibi bir şeydi
  8. 8
    iki yıllık bitirdim dört yıllığa tamamlamak için bu geçiren sınava bu sene giricem. inşallah ben ona girerim kararlıyım. bekle beni tekstil mühendisliği. söylemek istedikleriniz varsa dinlerim.
  9. 9
    DEVLET OKULUNA GEÇİŞİN EZİYET, ÖZEL OKULA GEÇİŞİN DE "ALMAYANI DÖVÜYORLAR" OLDUĞU SINAV.
  10. 10
    2017 yılında parçaladığım sınavdır.
  11. 11
    Bu sınava girenlerin %80’i adalet mezunudur. Adalet mezunu olup hukuk’a geçmek istemektedirler. Devlet üniversitesine geçen için bir şey diyemem ama vakıf üniversitesine parayı bastırarak geçenlere söylenecek şey çok.
  12. 12
    özellikle devlette atanan öğretmenlerin hobi sınavıdır.Ulan atanmışsın 3500 tl alıyon bi de hukuk için kasıyon valla helal olsun açgözlü insan.