kayıt

sadakat

  1. 1
    bir tutam güven, bir tutam vefa, bir tutam samimiyettir. bağlılıktır. erkeğin kadından beklediği, kadının erkekten umduğudur! kültürden kültüre değişiklik gösterir. aristokratların sadakat anlayışı ile kenar mahalle insanın ve ortadakilerin anlayışı çok farklıdır. işin en ilginç yanı bir köpeğin hasletidir. ondandır insanoğlunun köpekseviciliği! seni köpekler gibi seviyorum nuriye... diyen tipler var toplumda!

    her insanın gerdanında güzel durur...
  2. 2
    sadece ikili ilişkilerde değil hayatın birçok alanında aranandır.

  3. 3
    yıllar yıllar önce şahane bob dylanın şahane one more cup of coffeesinden ingilizcesinin loyalty olduğunu 'your loyalty is not to me but to the stars above' cümlesiyle öğrendiğim kelime. malesef günümüzde bir kelimeden daha fazlası değildir.
  4. 4
    (bkz: ihanetin mazereti olmaz)
  5. 5
    özellikle de kadınlar tarafından bağlılık ile karıştırılan kavram, durum.
  6. 6
    Birinin şerefinden veya şeref yoksunluğundan bahsederken ölçüt alınması gereken hususlardan biridir bu. Öz saygıyla da yakından ilişkili diye düşünüyorum.
  7. 7
    teslimiyetten farklı olarak sadakat gösterdiğinin kişi, fikir ya da ideolojiyi gerekirse en acı şekilde eleştirebilmeyi de içermesi gereken kavramdır. Sadakati kölelik olarak görmek millet olarak bu hale düşmemizin başlıca saiklerinden biridir kanaatimce.
  8. 8
    herkesin istediği ama kimsenin vermeye yanaşmadığı, ilişkinin en önemli yapı taşlarından biri.
  9. 9
    günümüz ilişkileri içinde çıplak bedenlerde can çekişendir.
  10. 10
    insanı insan yapan erdemlerden bir tanesidir. karakteriniz bir duruma veya bir insana karşı vefanız karşılığında katlanır.
    gece, gündüz saat kaç olursa olsun demeden emek vermeniz gereken bir kil var elinizde diyelim. onu şekillendirmek için uğraşıp durursunuz, özverili davranırsınız. sonucu güzel olsun istersiniz. fakat unutmamanız gereken bir şey var, dürüstlük. sağa sola bakıp fesatlanmamanız gerekir.
    kısa örnekten sonra devam edeyim çünkü bu son fikir yazım olabilir burada.
    sadakat gözünüzü kör edebilir bazen, abartabilirsiniz. bu sahiplenme duygunuzun olduğunu gösterir. yine de ayarında olması her daim iyidir. eğer ki bir şeyin iyi olduğu konusunda şüphesizseniz gittiği yere kadar gidin, kazanan siz olursunuz.
    selametle.
  11. 11
    Sadakat erdem değildir aslında, sevgiden kör olmaktır
  12. 12
    en iyi köpeklerde bulunan şereftir. zaten bir insanın edinebileceği en iyi dost da bir köpektir.
  13. 13
    öncelikle bunun büyük bir sebebi olmalıdır.

    minnet borcu içindeki kişinin duyduğu vicdan muhasebesi sonrası daima fedakarlık tavrı takınmasıdır.
    aşağılık mı, yoksa takdire şayan bir davranış mı olduğu konumuna göre değişir. elbette ki sınırları olmalıdır.
  14. 14
    Bu sözü Türkçe düşünmemek gerekir. Sadakat arapça bir kelimedir. Sadık, sadak, sıdk kelimeleri ile aynı kökten gelir "doğru" şeklinde dilimize çevrilebilir. Sadakat de "doğrudan yana olmak" diye düşünülmeli diye fikir yürütüyorum.
  15. 15
    "Sadakat… Ne menem şeydir bu sadakat. Sadakat sır saklamak mıdır? Sessiz kalmak mıdır? Kıyametin kopacağını bile bile. Ölüm gibidir sadakat, pazarlığı olmaz. Bir kere çizgiyi geçtin mi, yoktur dönüşü. Ne umutlar fısıldarsa fısıldasın sana, hayat çeker gider, sadık kalmaz sonunda. Ama kötülük öyle mi? Hep yanı başındadır insanın. Sözler verilir. Sözler unutulur. Gün gelir ihanet eden sadakat ister. Sevdiğine sadık kalan adam kendinden vazgeçebilen adamdır. Sadakat sevdiğinin kalbini çıkarıp avucunda tutmaktır. Ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır. Sadakat erdem değildir aslında. Sevgiden kör olmaktır. Hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır. Yemin etmeden bir daha düşün; çünkü sadakatle başlayan her şey ihanetle biter."
  16. 16
    arapçadan dilimize geçmiş olan bu kelime "içten bağlılık" anlamı taşır.aynı zamanda "sağlam, güçlü dostluk" anlamlarına da gelir.
  17. 17
    sadakatimin karşılık bulduğunu, bulacağını zannetmiyorum. asla bir insana karşı hissettiklerimin tıpatıp aynısını göremeyeceğim. herkes yalancı, oyuncu ve bencil. her an vazgeçilecek olanım. bu yüzden kimseyi istemiyorum.