kayıt

moğollar

  1. 1
    bir şey yapmalı: www.youtube.com/...

    alarm: www.youtube.com/...

    gibi şarkıları bulunan türkçe sözlü rock grubu.

    (bkz: anadolu rock)
  2. 2
    (bkz: gari de gari )
  3. 3
    cengiz han liderliği ile nerdeyse selçuklu devletine bile son verebilecek bir millettir. kökenleri türk olduğu söylenmektedir.
  4. 4
    tuhaf bir şekilde moğolistan'da yaşarlar..
  5. 5
    batılılar tarafından tarihleri çalınan millet.

    günümüzde moğolistan'a gidenler avrupalıların moğolistan'dan çok fazla tarihi eser kaçırdığını söylüyorlar. he zamanında cengiz han nasıl koyduysa demek ki ülkede hiç bir şey bırakmamışlar.
  6. 6
    rock müziği ile tanışmama vesile olan muhteşem grup.

    www.izlesene.com/...
  7. 7
    1971 yılında Academie Charles Cros büyük plak ödülünü almış gruptur, bir önceki yıl jimi hendrix bir sonraki yıl ile pink floyd almıştır. büyük kişilerle çalışmış gruptur ayrıca. barış manço, cem karaca, ersen dinleten, selda bağcan, murat ses, neco..

    günümüzde bilindik kadrosundan cahit berkay ile taner öngür kalmıştır.
  8. 8
    tarihte kuvvetli ordularıyla dikkat çekerler. ayrıca türklerle ilişkileri sırasından türklerden büyük ölçüde etkilenmişlerdir.
  9. 9
    bateristi en birincil dostlarımdandır.

    (bkz: kemal küçükbakkal)
  10. 10
    Şarkıları şairane usluba yakın olan, halk sanatçısı kavramının hakkını veren müzik grubu.
  11. 11
    asya bozkırlarında göçebe kültürün güçlü temsilcileri olan moğollar, 12. yüzyılın sonu ve 13. yüzyılın başlarında cengiz han öncülüğünde büyük bir imparatorluk kurarak kadim uygarlıkların bulunduğu toprakların yeni yöneticileri olmuşlardı. asya'nın neredeyse tamamını bir asırdan uzun bir süre moğollar yönetmişlerdi.

    moğolların 13. yüzyılda neredeyse bütün avrasya'yı saran saldırıları insanlık tarihinin eşine az rastlanır olaylarındandır. bütün dünyayı kasıp kavuran moğol istilası islam dünyasının da başına gelen büyük bir felaket oldu. islam medeniyetine büyük tahribat veren bu güç tarihin bir cilvesi olarak zarar verdikleri bu medeniyetin inancına teslim olmuşlar kendilerine din olarak islamiyet'i seçmişlerdi.
    kaynak: moğollar
  12. 12
    uff geçen sene samsun festivalinde kendilerini dinlemiştim ve harika sahneleri var. emrah karaca'nın sesi o kadar çok cem karaca'ya benziyor ki gözlerimi kapattığımda aradaki farkı anlamam imkansızdı ashdkdlh.
  13. 13
    her çarşamba saat sekizde atv ekranına kilitlenip kuruluş osman izleyen biri olarak az çok tanıma fırsatı bulduğum türk topluluğu.
    gayet uzun boylular, saçlarını örüyorlar çok da güzel oluyor. vikinglerle akrabalıkları var kesin*