kayıt

kıdem tazminatının kaldırılması

  1. 1
    fona devri hadisesidir. ne güzel gelişme devlet o parayı işverenden alıp saklayacak.

    www.evrensel.net/...

  2. 2
    pratik açıdan bakıldığında kıdem tazminatı gibi işçinin işverenden bağımsız şekilde emeğiyle hak ettiği bir maddi kazanımın işverenin elinde olması ve işçinin de bu nedenle işverene gebe olması durumu hatalı ve sakat bir durum.

    işçinin çalışmışlığına bağlı olarak kazandığı hak devlet güvencesinde olmalı. gerçekten de krizlerin çok sık yaşandığı bizim gibi ülkelerde 20 yıl sonra işverenin ne halde olacağı, olup olmayacağı bile meçhul. dolayısıyla fon eğer amacı dışında kullanılıp boşaltılmazsa faydalı olur. bes gibi nasıl olsa buna 10 yıl 20 yıl kimse dokunamaz, o zamana kadar kim öle kim kala düşüncesiyle fon kuşa çevrilirse, -deprem fonunun karayolu yapımında kullanılması iddiası gibi- yazık olur. ha devlet güvencesi ile haklar yine ödenir tabi ama devlete aktarılan kaynağın şahıslara, şirketlere ve çeşitli taraflara kullandırılmamasıdır etik olarak doğru olan.
  3. 3
    cumhuriyetin kurulduğu zamanlar, yeni fabrikalar da beraberinde açılmış ama çalışmak isteyen işçi bulunamadığı için işçilerin en az 5 yıl çalışmaları karşılığında ayrılsalar bile alabilecekleri paranın teminatı olarak ortaya çıkmış bir şeydir bu kıdem tazminatı ve zamanla şimdiki halini almıştır. velev ki bugün kaldırılması gündemde, hal böyleyken bizler ötv’nin çok yüksek olduğunu, kaldırılması isterken. hükümet daha da tezat bir hareketle kıdem tazminatını kaldırmak istemektedir, bu ne yaman bir çelişkidir? bizleri yok etmek mi istiyorsunuz? kolayca işten çıkarılıp, taş mı kemirelim istiyorsunuz?! hiç mi vicdan, allah korkusu yok siz de? bu nasıl bir aymazlıktır.

    edit: ulan 60 yaşından önce ben evlenecek ya da ev alacaksam paramın %10’unu çeksem ne fayda?! bu neyin kafasıdır! hangi yüzle halkın gözlerinin içine bakacaksınız! neymiş %84 kıdem tazminatı alamıyormuş, iş mahkemeleri bu davalarla doluymuş. yalanınız batsın!!
  4. 4
    (bkz: ya bi değişiklik olsun bıhtık ya bıhtık ya)
  5. 5
    kesinlikle yapılması gerekilendir. yok yattığın yerden para almak.
  6. 6
    bu coğrafyada yattığı yerden para kazananların zaten umrunda olmadığı meblalar olduğu için kaldırılmasını destekleyen güruhun da tam olarak tuzukurular olduğunu düşündüğüm mesele.. brüt ücret üzerinden alacağın maaştan zaten vergisi, kesintisi derken elde kalıyor üç kuruş. geleceğini garanti gördüğün bir toplu paran var o da kıdem tazminatın. Onu da aya bölüp kuşa çevirirlerse günü kurtarmak için mi çalışacağız? hiçbir sektörün artık garantisi yok. Kimse yaptığı işten zaten memnun değil, bir de bu şekilde çalışanın hakkının çiğnenmesi.. Mevsimlik işçi olacağız bu olay yasalaşırsa.. yedikleriniz boğazınızda bile kalmasın.