kayıt

kedi sevmeyen kedi

  1. 1
    *

    kedidir.
    evcilse(!), ilgiyi paylaşmak istemediğinden; diğer durumlarda, dominasyonuna zeval getirmek istemediğinden yaptığı bir tercih olduğunu düşünüyorum.
  2. 2
    biz de insanIz ama insan sevmiyoruz bazen. gayet mumkundur.
  3. 3
    Evcil kediler sosyallikten hoşlanmaz. Benim kedim meselâ eve bi kedi getireyim nefret ediyor hayattan resmen.
  4. 4
    Vahşi türden evcilleştirdiğimiz canlıların hâlâ içgüdüsel olarak gösterdikleri davranış.
    • kedileri biz evcilleştirmedik. kendileri evcilleştiler. ilk olarak kediler insanlardan fayda görmek için yaklaştı.
    • Yahu ondan bahsediyorum ben de
    • Nihayetinde köpekler gibi kendi begenilerimiz doğrultusunda secimler yaptık
  5. 5
    aslanlar evcilleşseydi bir tek onlar kendi türünü sevebilirdi. sürü halinde yaşayan tek kedi türü aslanlardır diye biliyorum. haliyle diğer kediler sürü olayını bilmiyor. fazladan kedi varsa hepsinin yeri oluyor. devamlı bir mücadele oluyor. bir şekilde anlaşıyorlar ama kesinlikle sürü mantığı ile değil.
  6. 6
    Bizimki.
    Korkak baya bu. Gördüğü her canlıya insan değilse tıslıyor. Geri zekalı biraz herhalde. İnsan görünce yanına yaklaşıp her tarafını koklamaya çalışıyor. Anamın evine gelenler de bizimkinden korkuyor herhalde anlıyor kendinden korkulduğunu lol.
  7. 7
    kediler için yalnız takılmak onlar için daha avantajlı. bu yüzden kedi sevmemeleri normal. küçük hayvanlar avlarlar ve bunlar paylaşılacak boyutlarda yiyecekler değillerdir. saldırılara karşı diğer hayvanlardan kaçtıkları için sürü olarak takılmanın güvenliklerine de pek bir katkısı yok. yiğit meydanında cenk etmiyorlar pek. tüm bunlar sonucu kediler sürü olmamaya adapte olmuşlardır. bir de kedilerin evcilleşme sürecinde köpeklerdeki gibi bir insanlaşma süreci yok. sosyal açıdan daha tahammülsüz hayvanlar. insanlaşma olmamasının başlıca sebeplerinden biri zaten bilindiği gibi kedileri insanlar evcilleştirmedi, kendi kendilerine evcilleştiler.

    şuradaki araştırma gösteriyor ki ev kedileri, sokakta başıboş yaşayan arkadaşlarına göre aslanlar gibi sürü halinde takılmaya daha yatkınlarmış. tahammül seviyeleri daha yüksekte olduğu için.
    • japonyanın kedili adasında da kediler yoksa sürü halinde yaşıyor mu diye araştırmalar vardı ama sadece tahammül ediyorlar sonucuna çıkmışlardı. elbette öğreniyorlar, avantajına kullanıyorlar.
      küçük av meselesi olduğunu da pek zannetmiyorum çünkü en seri avcı leopar da tek başın yaşar. avladığı büyük avları ağacın tepesine çıkarır ve mümkünse tek başına hüpletir. tabii evimsel süreçle sürü yaşamının kazanılması da mümkün olabilir ama bunu kedilerde biz görür müyüz? onu bilemiyorum.
    • leoparlar paylaşamayacağı büyüklükte avlanıyor, kediler(Felis catus) paylaşamayacağı küçüklükte avlanıyor. ikisi arasında bir bağlantıyı büyük-küçük mevzusundan çok "faydacılık" gütmeden ötürü ortak değerlendirmekte fayda var bence. küçük-büyük olduğu için değil. faydadan ötürü. buradaki aksi örnek leopardan çok aslan gibi geliyor.sürü olmanın avantajlarından avlanma ve güvenliğe dair iki örnek verdim. eş seçme, sürü zekası, yavru koruma gibi sürü faaliyetlerine dair verilebilecek örneklerde kedilere dair bu derece doyurucu neden-sonuç ilişkisi göremememden ötürü. verdiğim linkte japonya adasındaki hayvanların sürü etkileşiminde olmadığı sadece bir arada oldukları belirtilmiş. ben de öyle bilmekteyim.
  8. 8
    geçen haftasonu tanıştığım kedidir.

    yanına gelen tüm kedilere kıçını dönüp yatıyordu...
  9. 9
    Benim kedim. Nefret ediyor ve hiç arkadaşı yok :( asosyal bu çocuk mlsf. Nerde hata yaptık bilmiyorum ki...