kayıt

milliyetçilik

  1. 1
    atatürk'ün ne mutlu türk'üm sözüyle anlattığı kimilerinin faşizm dediği bir çeşit sevgi türüdür.
  2. 2
    Sürekli faşizmle karıştırılan siyasi görüştür. Oysa faşizm ve milliyetçilik çok ayrı şeylerdir.
  3. 3
    hüseyin nihal atsız'ın tanımlamasına göre milleti olmayanlar için faşizmdir.
    milliyetçilik, birtakım manevi bağlarla bağlanmış insanların yaşadığı kara parçasını refah seviyesine ve üstüne çıkarma ülküsüdür. yani mevzuyu farklı yerlere çekmeye çalışanların anladığı gibi "ben şu ırktan olan insanları sevmiyorum. hepsi ölsün. en güzel ırk türk ırkı." gibi bir kafanın ürünü olan ilke değildir.
    bu ilkeden rahatsız olan insanlarda nedense bir artniyet arıyorum. kendini ötekileştirmekten hoşlanan, her lafın altında bir bit yeniği arayan insanlar genellikle alınıyor bu ilkeden. zaten kendini bu milletin bir ferdi olarak görmektense etnik kökeniyle anılmak isteyen insanların alınması o kadar da kötü değil. içi fesat olanın her şeyi kötü görmesi sanırım doğru olan.
  4. 4
    aile nedir? tanıma gerek duymam. Bunun ne olduğunu bal gibi bilirsin.

    çok büyük olağandışılıklar olmazsa aileni seversin değil mi?

    Korur musun ailenden olanları?

    abini, başka abilerden. anneni, başka annelerden. Korursun elbet. Onca anne varken kendi anneni seversin, ondan yana olursun herhangi bir konuda.

    şimdi bu örneklerden bir şey anlamadığını varsayalım. özetle:

    aileni, ailenden olanı benimser ve koruyup kollarsın. başka ailelere karşı savunmada olursun. Onların mutluluğu ve iyiliği için çabalarsın. En iyi yerlere gelmelerini istersin.

    ulusun da senin ailendir. ulusundan olanlar ailenin bir üyesidir.


    milliyetçilik bir tuhaflıksa aile kavramı da bu tuhaflığa paraleldir.


    ailem var olsun, ulusum dağ olsun.
  5. 5
    bazılarına katılıyorum. mesela ittihat ve terakki'nin , kuva-ı milliye'nin bu topraklarda tutunduğu fikriyat emekçi cocukların hakkını gasp etmek içindi. mustafa kemal paşa narsist idi mesela. papa aftim ise doymak bilmeyen kişinin tekiydi.

    ömer seyfettinler falan hep sömürü olanakları artması için mücade etti. gene bomba gibisiniz. tebrikler...

    not: das kapital spor.
    • her olgu kendi tarihsel koşulları içerisinde değerlendirilir. sözünü ettiğin tarihte ne bir ulus devlet, ne de o ulus devletin sınıfsal çıkarlarını koruduğu sermaye sınıfı vardı.
  6. 6
    t.c. anayasası m.54: "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."

    bu ırkçılık, yok sayma değilir. esasen milliyetçilik bile değil diyebilirim. sahiplenmedir bu ifade.

    bir a.b.d vatandaşı, amerikandır. bir fransa vatandaşı fransızdır. türkiye cumhuriyeti vatandaşı da türk'tür. türkiyeli ifadesi, fransalı kadar sunidir, gayrisamimidir.
  7. 7
    milliyetçilik özellikle türkiye için vazgeçilmezdir. bir ülke düşünün ki yüzde 40'ı ak diyor, yüzde 25'i kara diyor, yüzde 10'u siktir lan apaçık pembe diyor, yüzde 13'ü de ne dediğini bilmiyor.
    elde böyle bir ülke varken mevcudiyetin sürdürülebilir olması için mutlak suretle milliyetçilik desteklenmelidir. bazı pembe popişli değişikler hebele hübele diyeceklerdir her zaman da demişlerdir. iplememek gerekir.
  8. 8
    Her şeyin yanlış anlaşıldığı bir ülkede milliyetçiliğin gözden kaçması imkansızdı. Nasıl laikliği alkol içip her yerde seks yapmak olarak algıladıysak bunu da kürt, Arap ya da Çinli *zannedip koreli dövüp vatanı seviyor sandık yine.
  9. 9
    Eğer milliyetçilikten kasıt kendi milletine olan sevgi ve saygıysa her türlü kabülümdür.

    Ama bu işi romantikliğe gömüp, kürtler bölücü, almanlar faşist, ruslar zalim diye ırkçılık yapılırsa bir dur denmesi lazım.

    İnsan kendi elinde olmayan bir şeyle nasıl övünür hiç anlamıyorum, kürt doğmanın gurur verici bir yanı yoktur, aynı şekilde türk doğmanın da...

    İnsanlar keşke seçemedikleri şeylerden dolayı değil, karakterleri, başarıları ve insanlıklarıyla övünse...