kayıt

alınganlık

  1. 1
    temel olarak öz güven eksikliğine yorulan huydur.

    en temel iletişim kopukluk sebeplerinden biridir. alıngan biriyle iletişim kurmaya çalışmak zordur. alınganlığın bir huya, kişilik özelliğine dönüştüğü bir kişi varsa karşınızda siz ne derseniz deyin sizin sözlerinizi kendi kafasındaki algılarla yeni bir forma sokup alınacak bir şey bulacaktır. siz, ne desem, nasıl desem de bi yanlış anlaşılma ortamı yaratmasa diye düşünürken iletişim kurma isteğinden uzaklaşırsınız yavaş yavaş.
  2. 2
    yaşlandıkça artan huydur.
  3. 3
    karşıdakini sıkan bir huydur.
  4. 4
    yengeç burcu eylemi.
  5. 5
    bu huya sahip olanların genel olarak gösterdiği karakteristik bir özellik de şudur ki olayları kafada kurup, yazıp, oynayıp, küsmek. bu tür insanlar zordur, ne söyleyeceğinizi 10 kez düşünmeniz gerekir.
  6. 6
    Arkadaş ne alıngansınız ya. Entrysine cevap verdiğim yazar hemen ciddiye alıp 'ne alakası var ben gay deyilim .s.s.s' tarzında mesaj atıyor. Burası sözlük ortamı arkadaşlar real yaşantınızın bir parçası değil. Burasını gerçek yaşantınızla karıştırmayın. Burada ki kimliğinizle gerçek kimliğiniz aynı olmak zorunda değil. hayırlı forumlar
  7. 7
    aşık olmak da alınganlığı tetikleyen nedenlerden biridir.
  8. 8
    Son bir haftadır üzerimde olan..

    Yok yani bir de prim yapıyorlar üzerimden. En ciddi olmayan ortamda çok ciddiye alınıyorum falan kırılıyorum bak, utanıyorum. Entry sildirtmeyin bana.
  9. 9
    Hiç de güzel bir sey değil.

    Olmayın...
    Mesela her lafı üzerine alınan insanlar var...
    Yani tamam alın alınma demiyorum ama önce bir sor kendine ben kimim? Bunu bana yazmis olma ihtimali var mı?

    Belki de siz değilsiniz hemen sazan gibi atlayıp millete laf yetiştirmeye çalışmayın.

    Evet bu kadar.
    Teşekkürler.
  10. 10
    kaybettirir. vazgeçmemek gerekir.
  11. 11
    insanı geren şeylerden biri.
    karşınızdaki insan her şeye alındığı zaman anlıyorsunuz ne kadar kötü bir şey olduğunu.
    ağlama isteği oluşturuyor bir yerden sonra.
  12. 12
    Fazlası zarardır. Alınganlık arkadaşlık bitirir, yuva yıkar. Birisi bir şey yazdığı zaman 3 4 kere düşünüyorum . Sunun gibi sorular soruyorum: Bunu yazarken ruh hali ne olabilir? Daha önceden, Bu sözü söylemesine sebep olabilecek bir şey yaşandı mı? Bana karşı gerçek hisleri neler?

    Yüzyüze konuşurken belki çok mümkün değil böyle etraflıca analiz edebilmek. Lakin internet ortamında bunu yapmak gerek diye düşünüyorum.

  13. 13
    hem alıngana hem etrafındaki kişilere zarar. bunun bir de "takıntılı alınganlık" seviyesi var ki tüy dikmenin güzel bir örneği.