kayıt

huylu huyundan vazgeçmez

  1. 1
    Doğuştan gelen özellikler kolay kolay değiştirilemez. Bunun için ne kadar uğraşılsa boştur. Çünkü, o huy biçimi, kişinin karakterinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bunun için onu kolay kolay söküp atamaz.
  2. 2
    bu yüzden kişi pişman olup bir daha yapmayacağım dese de hayal kırıklığına uğramamak adına hemen güvenmemek lazımdır.
    neticede huylu huyundan vazgeçmez.
  3. 3
    (bkz: can çıkar huy çıkmaz)
  4. 4
    (bkz: can çıkmadan huy çıkmaz) sözünün bir başka versiyonudur. Ayrıca (bkz: bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur) sözünü destekler.
  5. 5
    (bkz: Alışmış kudurmuştan beterdir)
  6. 6
    Mesela televizyon ya da uyku bağımlısı biri içinde ne kadar uğraşılsa uğraşılsın boştur insanın huyu değişmez kim ne derse desin o kişinin o hali değişmez bildiğini okur yine manasında denir.
  7. 7
    Ayrıca mesela çok şeker yiyenler içinde kralı gelsede o kişinin o hali değişmez ders almaz bildiğini yapar 50 fırın ekmekte yese o kişinin o hali değişemez bildiğini okur manasında denir.
  8. 8
    öncelikle "huylu" ünvanı gerçekten çok hoşuma gitti, sonralıkla benje değişir, yoksa bir huyu edinen herkes hayatı boyunca o huyla kalırdı. ben kakamla duvarlara resim çizerdim küçükken mesela.
  9. 9
    Bir şeyi huy edinmiş bir kişiyi bu Huyundan vazgeçtirmek için nasıl uğraşılırsa uğraşılsın bu boştur insanın huyu değişmez o kişinin o hali değişmez aynı kalır bildiğini yapar demek olur.