kayıt

fethullah gülen

  1. 1
    şimdi amerika birleşik devletlerin'de yaşayan kişi. kim olduğu gücü nerelere ve kimlere dayanır ya da bir gücü var mıdır ? hakkında duyduklarımız duymadıklarımız bir çok yazı ve hikaye .kimisi sehir efsanesi der bir diğeri kimseye inanmadığı kadar ona inanır . en inanmayan adam bir gün karşıma çıkar ve yurt dışında açtığı okulları savunur ertesi gün çok inanan bir adam amerika'da yaşadığı için ters konuşur.çok fazla yazamayacağım ülkede onun hakkında yazı yazmayan düşünür, fikir adamı ,yazar. akademisyen spor yorumcusu ,sporcusu kalmadı .
    şimdi biri çıkıp eyvah bu başlığı açtın yandın bu adam öyle bir sistem kurmuş ki amerika'da cıa ajanlarıyla birlikte ismi yazıldığı zaman hemen evden aldırıyorlar .inanmam bunu söyleyene ama inanmış gibi saygı duyuyorum .
  2. 2
    yaptığı kötülükleri bilemem, ama iyilikler epey fazla diyebilirim. bu yüzden "kötü" diye kestirip atmak pek mantıklı gelmiyor bana.
  3. 3
    ülkesindeki mahkemelerde hakkında açılı tek dava yokken,hala şeytanın kucağında yaşamayı tercih eden ağlak adam.samimiyet olgusu yanından yöresinden geçmemiş şahsiyet.
  4. 4
    cemaatinin açtığı okullara bazı ülkelerin istihbarat birimlerince düzenli baskın düzenlenen insan. hatta düzenli baskını geçtim. o ülkelerde okul açmalarına artık izin yok. şakirte sorsan bin bahane uydurur da adamlar açık açık diyorlar ki sizin bu okullarınızda cia ajanı yetiştiriliyor. bakın bütün bunlar komplo teorileri değil. koca ülkelerin istihbarat birimlerinin söylediği şeyler. ne kadar yanılıyor olabilirler ya da bir cemaatle aralarında ne gibi bir alıp verememezlik olabilir. düşündürücü tabi.
  5. 5
    dini yönlerini önde gösteren ancak şeytanın ana vatanında yaşayan kişilik, şahsiyet.
  6. 6
    türkiye'de fetullah gülen olmak çok zor tamamiyle manevi işlerle ilgilense yobaz halkı geri bırakıyor, dünyevi olsa kandırıyor hem dünyevi hem manevi olsa amerikan uşağı v.s. en iyisi bir anket yapalım fetullah gülen nasıl olsun yada nasıl olsa severdik diye ....

    a)görev aşkıyla yanan türk vatandaşı
    b)lise tarih öğretmeni(atatüykçü)
    c)cydd yardımseveri
    d)emekli albay
    şıkları çoğaltabiliriz...
  7. 7
    gezi parkı olaylarından sonra daha büyük planlar için büyük düşünür kendisi.

    www.hurriyet.com.tr/...
  8. 8
    Amerika'da sürgün hayatı yaşadığını bunun için türkiye'ye dönemediğini söyleyen ama iyi ama kötü türkiye'de büyük bir güce sahip cemaat lideri.
  9. 9
    Türkiye'ye dönmesiyle kaosa neden olacak zat.
  10. 10
    (kaynak: haber.gazetevatan.com/...)

    Bakalım badem bıyıklılar ne diyecek bu işe.
  11. 11
    (bkz: f for fendetta)
  12. 12
    badem - sen ağlama
  13. 13
    tek işi amerika'dan fetva vermek olan imam ancak başında bulunduğu cemaatin türkiye'de elini atmadığı alan kalmamıştır. buna rağmen türkiye'ye dönemez. can korkusu varmış tam da dava adamı. ulan iyi güldürürsün adamı fethullah hoca.
  14. 14
    hoca efendi hazretleridir. başlığın, fethullah gülen hoca efendi hazretleri olarak değiştirilmesini talep ediyorum. yönetim allah rızası için ilgilensin. inşallah.
  15. 15
    kendisinin ismi geçtiği cemaat evlerinde deli gibi para akar,sermayenin haddi hesabı yoktur.aynı evlerde eğitime katkı olarak hiç bir şey yoktur.abiler toplantısında millet bir birini çekiştirmekten başka bir şey yapmaz.


    içeride yüceltilen tek isim fethullah gülen hocaefendidir.

    zaten bir kula hoca-efendi deniliyorsa burada bir yanlışlık vardır.
  16. 16
    (bkz: hoca efendi )
  17. 17
    şeriat kanunlarınca şeyh statüsünde olduğundan ve yine şeriat hükümlerine göre şeyh statüsünde olanlar idam edildiğinden(allah'la kul arasına kimse giremez düsturu) islam'ın şartlarından birisi olan hacc ibadetini yerine getiremeyen(göt korkusu) islam adamı(!?).
  18. 18
    kendisini savunmak amacında değilim ki bir müslüman olarak sadece kendisi hakkında hüsn-ü zan ile memurum. mevzu bahis hac ibadetini yerine getirmemiş olmasının ardındaki nedenleri de bilemem. bunu düşünmek de bana düşmez. onun hac ibadeti onu ilgilendirir, kendiminki inşaallah yerine getirebilirim. yalnız şunu söyleyebilirim; şeriatta şeyh statüsünde olanların katli diye bir unsuru bilmiyorum. tasavvuf ehlinden bazı kişiler katledilmiştir de bunlar da şeriata aykırı açıklama yaptıkları için. hakikat sırrını şeriat ehli kaldıramaz. ayrıca ehl-i sünnet itikadında, şeriata aykırı yaşayan da tarikat ehli olarak görülmez. neden budur, yoksa kimse tasavvuf ehlini allah(cc) ile kul arasına girdi diye katletmedi. öyle olsa idi, osmanlı'da tüm tarikatların kökü kazınırdı. lakin sadece sapkın olanların kökü kazındı. büyük çapta katliamlarda oldu balkanlar tarafında. konuyu dağıtmadan günümüzdeki durum için bir örnek vereyim; cübbeli ahmet hocanın şeyhi, ismailağa cematinin şeyhi mahmut hocaefendi' yi(ks) düşünürsek; kendisi hacca gitmiştir. sanırım 1981 yılında ilk defa olmak üzere. ayrıca kendisine 42 ülkeden tamamı ehl-i sünnet itikadına sahip 350 alimin ve 6000 kişinin katıldığı sempozyumda "islam' a üstün hizmet ödülü" verildi. bilmem anlatabiliyor muyum?
  19. 19
    bünyesinde milliyetçilik barındıran mubarek zat. Amacı islama hizmet etmek olsada usulu yanlıştır. yada birileri tarafından kullanılıyordur ama yolu yol değildir.
  20. 20
    kendisine ait olduğu söylenen ses ya da video kayıtlarına ve demeçlere güvenmenin pek de mümkün olmadığı zat. sonuçta birinin sesi günümüz teknolojisinde yapay olarak taklit edilebilir, görüntü için yapılabilecek bir çok teknik olduğu malum. bu konuda bilgi birikimim olmasa da işin ehli olan insanlar sanırım bunları bilir. demeçlere gelince her daim bir aracı ile demeç veriyor. neden aracı var. ülkeye dön çağrısına bile orta yollu muallak bir cevap geldi. bir müslümanın bu topraklarda ortam gayet uygun iken küfrün beşiğinde durma gerekçesi ne? çıkıp güvenilebilecek bir kanaldan neden canlı yayında cemaatini uyaran bir açıklama yapmıyor? kendisi ile röportaj yapmak cidden zor ve kayıt cihazı sokmak neden yasak? röportaj gibi görünen deneyimler sohbet havasından öte geçmiyor. cemaat yolundan fena şekilde sapmış durumda. bu toprakları darü'l harp belleyip umarsızca her yolu mübah sayan ve kul hakkını umursamayan bir güruh cemaatin içinde. vakıf malı bir şakirdin boğazından rahatça geçiyor. bir uyarı gerek. ve bu uyarı gelmiyor. dinler arası diyaloğa nur cemaati ki said nursi' nin yolundan gidenlerdir kastım, dinler arası diyalogtan haz etmezler. fethullah gülen cemaati' nin tavırları da said nursi'nin son talebeleri tarafından zamanında epey eleştirildi ki maksadını hakkında hüsn-ü zan eylemeye çalıştılar. kısaca diyorum cemaatte sıkıntılı durum var ve bu cemaate fethullah gülen yön vermiyor. bu belli. işin içinde başka işler var. biraz düşünen ve araştıran bunu anlar.

    edit: cemaatteki sıkıntıyı ve mevcut düzeni anlatacağım derken fethullah gülen' i savunmuş oldum. üzüntüm bir çok müslümanın cemaat içinde yozlaşması ve ortaya çıkan çarpık düzen. bu düzen yüzünden kendisine su-i zan eylemem için ve onu sorumlu tutmam için sağlam delile sahip değilim. canlı yayında çıkar konuşursa, cemaate yön verdiğini söylerse ya da bu çarpık anlayışı devam ettirecek beyanatlar da bulunursa ancak onu zan altında tutabilirim.
  21. 21
    ayrıca müthiş bir iddaa profesörü.

    scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...
  22. 22
    "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı darbeye teşebbüs" suçlamasıyla soruşturma başlatılan isim.

    www.ntvmsnbc.com/...
  23. 23
    zamanın da çok iyi bir hoca ve vatanseverken şimdi darbeye teşebbüsten soruşturma başlatıldı.
  24. 24
    ahmakları ve cemaat denen yapıdan ekonomik menfaat elde eden çakalları kullanarak egosunu tatmin eden şahıs. emekli vaiz, sahte mesih..


  25. 25
    bu aralar bazı yazılarını okuduğum imam. ekonomiyle ilgili bilgisinin ihaleden, peşkeş çekmeden öte ne durumda olduğunu görmek isteyenler için birkaç spoiler verebilirim yazılarından mesela şöyle buyurmuş kendileri.



    -- spoiler --

    komünizm, 19. yüzyılda birden ortaya çıkmış bir sistem değildir. insanlık tarihinde o veya ona yakın bir sistemi savunanlar hemen her zaman görülmüştür.

    meselâ, mal ve kadının ortak paylaşılması gerektiğini ileri süren ve kimsenin ne özel mülkü ne de hanımı ve çocuğu olmamalı diyen eflâtun'un 'cumhuriyet'i, bir bakıma komünist bir cumhuriyettir.


    komünizmin ikinci temel prensibi, özel mülkiyetin kaldırılmasıdır. komünizme göre mülk, proletarya sınıfına veya bu sınıfın kurduğu devlete aittir. kimse, kapitalist düzende olduğu gibi herhangi bir şeyi sahiplenemez, serbest ticaret yapamaz ve serbest rekabet ortamı oluşturamaz. bu çerçevede, üretim araçları ve her türlü ticaret, proletarya veya devlet tarafından kontrol edilir.


    komünist toplum; devleti oluşturan azınlık hariç, her bir ferdin birer işçi olarak çalışma ve üretmede mevcut bütün gücünü kullandığı, tüketmede ise devletin tespit ettiği ihtiyaç nispetinde harcama hakkı bulunan bir toplumdur.

    herkül gibi güçlü, kuvvetli bir insanla, cılız bir insanı çalıştıracak, sonra da, cılız insana, ihtiyacı daha fazla diye üretimden daha fazla pay vereceksiniz. bunu, dünyada kimsenin kabul etmeyeceği açıktır. her şeyden önce, bu durumda güçlü olan çalışmaz, üretim durur ve ekonomik hayat da felce uğrar.



    -- spoiler --



    az çok ekonomik sistemler hakkında fikir sahibi olanlar yukarıda yazılanların komünizmle uzaktan yakından alakası olmadığını zaten bilecektir. spoiler noktasında nelerin yanlış olduğunu da oturup uzun uzun yazmayacağım. özet olarak üretim araçlarının özel mülkiyetiyle, kişisel mülkiyetin birbirine girdiği, paylaşımı kadın paylaşımı derecesine indiren, devlet kapitalizmi uygulamış totaliter rejimlerle bilimsel sosyalizmi karıştıran ve dahi komünizm denince zaten işin içinde devletin olmayacağını bilmeyen, komünist sistemdeki toplumsal çalışma saatinden haberi olmayan, günde 18 saat çalışıtırılıp sabana koşulacağını zanneden, bazı düz mantık çıkarımlarla fırsat eşitliği olmadığını söyleyen ki buradaki yanlış bilimsel sosyalizmin temeli zaten fırsat eşitliğidir. * bu zatın zamanında neden komünizmle mücadele derneklerinde yer aldığını az çok şu anda anlayabiliyorum. kavramlar birbirine girmiş kardeşim anlatabiliyor muyum. adam melez bir komünizm yaratmış kafasında. klasik liberalizmden bir tutam almış, devlet kapitalizminden bir tutam, totaliter rejimlerden bir tutam vs vs canavar bir ekonomik sistem yaratmış ne yalan söyleyeyim ben bile korktum.

    buna benzer kapital düzenle de ilgili bazı şeyler saçmalanmış orada doğruluk payı daha yüksek. şaşırtıcı değil zira adam bu işlerin içinde. cemaat diye adlandırdığı şeyin büyük bölümünü şirketler oluşturuyor.