kayıt

insan ömrü

  1. 1
    *

    en az 300 yıl olmalıdır. böyle boktan bir dönemde doğduğum için acayip şanssız hissediyorum. 1000 yıl yaşasam hiç fena olmazdı.
  2. 2
    yetersiz. yani ilk 10 sene doğru düzgün yürümeyi öğrenmekle, ondan sonraki 15 sene ergenlik ve hatalar yapmakla, sonraki 40 sene ise hataların sonuçlarını yumuşatmaya çalışmakla, bir sürü dertle boğuşmakla ve hayatta kalmaya çalışmakla yani kısaca sıvamakla, geriye kalan da ölmeyi beklemekle geçiyor.

    yani yapılan hataları telafi edecek zaman yok. ee peygamber de olmadığımıza göre hatasızlık imkansız. asgari 500 sene falan olsa fena olmazdı.
    • belki de oksijen ve su insanı ortalama 70-80 senede öldüren bir zehirdir ^^
      -alıntıdır-
    • kesinlikle. ama biz o günleri göremeyeceğiz. gerçi bizim gördüğümüz günler de geçmişe göre uzamış hali. yani aslında görüyoruz ama istediğimiz şekliyle göremeyeceğiz. kolektif bilgi ve hafıza gibi üstüne koya koya gidecek bakalım nereye kadar gider.
  3. 3
    "Seneye...", "Başka bir zaman artık.", "Şu dönemi bir atlatalım..." gibi lafları söyletecek tarak kürek uğraşlar için kısa olduğu gerçeğini kimse bir tarafına takmaz.

    Ben sadece kendime üzülüyorum, bu durumdan rahatsız olmayanlar öyle gebersin.

    Geleni değil, ölümü beklesin bu enayi sürüsü.
  4. 4
    nasıl yaşandığına bağlı olarak ya hayattan bezecek kadar uzun ya da tadı damakta bırakacak kadar kısadır.

    ayrıca yapmak istediğiniz, hedeflediğiniz çok fazla şey var ise yapamadan bitecekmiş gibi hissettirerek telaşlandırıyor.
  5. 5
    çok kısa olan süredir, yaşamı anlamaya başlayınca ölüyor insan .daha yeni ısınmıştık oysa, neyse asıl mac başka yerde herhalde
  6. 6
    Toplasan tam randımanlı 40-50 yıldır. Hal böyleyken yarak kürek işlerle uğraşıp yaşamayı sonraya bırakmayı adet edinmişizdir.

    Velhasılı şimdiyi yaşayamadıktan sonra sikeyim geleceği.
  7. 7
    Uzatılmıştır.
    Bundan bin sene önce bile ortalaması 30 civarındadır.
    Değeri yaptıklarımızdır. Önceden 20 yaşındaki birisi iş gücünü kırmuş, çocuğu olmuş oluyordu. şimdi 35 civarı.

    Diyeceğim yapmak istediklerinizi yapın, ölüm elbet gelecek, tırsdıracak pek bir durum olmasın sizi bundan daha.

    Böyle olmazsa 300 sene de 400 sene de olsa ömür az gelecek.
    Bir söz var ortalama yaşam 300 olsa emeklilik 295 yaşında olurdu, diye.
  8. 8
    #1739981 no'lu entryi görünce birkaç şey yazasım geldi.

    insan ömrünün uzamasında modern tıp etkili faktörlerden biridir. virüsleri ve bakterileri keşfettik ve bununla birlikte ilaç ve aşı üreterek insan ömrünü bir nebze uzattık. insan ömrünü uzatan ana etken ise temizlik. bunun yanında diğer faktörler de var tabi.

    malezya ve çin modern tuvalet ve kanalizasyon sistemiyle ortalama insan ömrünü 10 yıl civarı uzatmıştır.

    yaşam alanlarının ısı dengesinin korunması, sıcak suya erişimin kolaylaşması, diş fırçalamak, korunarak cinsel ilişki, tek eşliliğin yaygınlaşması ve temizlik ürünlerinin kullanılması modern tıbba göre insan ömrünü daha fazla uzatmıştır.

    covid-19 salgınıyla tüm dünya götünü temizlemeyi ve ellerini yıkamayı öğrendi. temizliğin önemi bir kere daha ortaya çıktı.

    ek bilgi: yaşanan doğal afetlerde en büyük sorun kanalizasyon sisteminin çökmesiyle başlayan temizlik problemleri ve bulaşıcı hastalıklar olur.
  9. 9
    günümüzde hala istediği her şeyi yapabilmesi ve görebilmesi için yeterli değildir.