kayıt

imdb puanına göre film izlemek

  1. 1
    *

    iyi bir yöntemdir. ancak kişinin isteklerini karşılamayabilir.
  2. 2
    insanlara üzerindeki kıyafete göre değer vermeye benzer bi eylem.
  3. 3
    Başklarının zevkine göre film izlemediğim için yapmadığım şey.
  4. 4
    IMDB puanlarına göre film izlemek en iyisi.
  5. 5
    bir bakıma mantıklıdır.

    oylanma sayısı 50bin ve üstü yapımlara bilhassa dikkat ederim.
  6. 6
    şimdiye kadar izlediğim filmlerin puanına bakmadan izledim. merakta etmiyorum ilgimi de çekmiyor.

    bu yüzden ben bomboş iş diyorum.
  7. 7
    kullandığım eklenti sayesinde netflix'te de yapabildiğim şey. çöpe atacak vaktim yok diye düşünüyorum ki oldukça beğenilen yapımlarda bile yarısında kapatıyorum filmi. bu yüzden sinemaya da gidesim gelmiyor çoğu zaman, yarısında çıkmayı seviyorum. *.
  8. 8
    Çok da güven vermeyendir. Onca filme doğru düzgün puan verilmiyor. Aksine ödüllü filmleri daha az izlemeye çalışıyorum. Çünkü sırf oyuncu ve efekt dolduracağım diye yani paraya Kıyıldı diye pek çok film puandan torpilli oluyor. Senaryo da neymiş der gibi yaklaşan zihniyetlere inat beni çok da bağlamayan durumdur. Kendi puanını kendi veren yazar, tabikievet.

    Saygılar.
  9. 9
    bence kategorisine göre bakmak gerek. mesela drama alanında puana göre bakmak oldukça isabetliyken komedi türü filmlerde puanı çok da sallamamak lazım. bir de sadece belli kesmi ilgilendiren (spor,yemek,bitki) konulardaki filmlerin puanları yanıltıcı olabiliyor.
  10. 10
    tamamen katılmıyorum.sonuçta o filme puan verenler de senin benim gibi insanlar.hatta çoğu insan sırf puan verdim demek için bakmadan dahi oyladığı oluyor.

    öyle filmler gördüm ki imdb'de ilk 250'ye girmesi gerekirken 100 bin kişi oylayıp, arka planda kalmış.ele ayağa düşen filmleri izlemek istemeyenler yönetmen üzerinden gitsinler.ben genelde bir yönetmeni seviyorsam çoğu filmini beğeniyorum.

  11. 11
    bana göre mantıklı bir yöntem. üniversitedeyken bu listeyi sırayla izlemeye başlamıştık. Her gece bir tane izliyorduk. Ve birçoğu güzeldi. ayrıca ne izleyelim arayışı olmuyor sıradaki filmi aç izle.
  12. 12
    ben hep elli liralık izled- yok bu o değildi.
  13. 13
    enayi işidir. mesela imdb'de 1. sırada diye millet esaretin bedeli izliyor. doğduğum yılın videosu çıksa onu bile izlemem o dönemin çekim tekniği ne olabilir?

    (bkz: Kutup sözlük esaretin bedeli lobisi)

    C'mon
  14. 14
    artık yapılmaması gereken şey.

    özellikle bu netflixin piyasayı boktan süper kahramanlı dizilerle doldurması ve akabinde yığınla olumsuz kullanıcı değerlendirmelerine maruz kalmasından sonra imdb kullanıcı incelemelerine dolaylı yoldan sansür getirmiştir. önceden incelemeleri istediğimiz türde sıralayabilirken (en çok beğenenler, nefret edenler yüksek puan verenler gibi gibi) şimdi sadece değerlendirmeler "helpfulness" yararlılık derecesine göre otomatik sıralanmaktadır. Yani gitseniz bi film hakkında değerlendirme yapsanız sizin değerlendirmenizin diğerleri arasında okunma ihtimalinin olması için insanların "değerlendirmeye katılıyorum" deyip yazınızı oylarla en tepeye çıkartması lazım. peki bu mümkün mü? hayır.

    çünkü dizi/film yapımcıları Hindistandan Pakistandan fake kullanıcı reviewları satın alıp en olumlu değerlendirmeleri oylarla yukarılara taşıyorlar. Böylece bütün negatif değerlendirmeler sayfalarca geride gömülü kalıyo ve öyle sayfa numarasına basayım en son sayfaya bakayım çakallığını da yapamazsınız olumsuz eleştirileri okumak için çünkü öyle bi seçenek de yok.
  15. 15
    Sık sık yaptığımdır. Bu konuda da çok spesifik davranıyordum aslında ama sonradan izleyecek film bulamayıp tür fark etmeksizin daldım.

    Ciddi anlamda pek anlaşılamamış ve düşük puanlanmış filmler var ama yine de hiçbir kuvvet bana 7.2 altı puan almış film izletemez.
  16. 16
    genelde ayIrt edici oluyor iyi filmi secme bakImIndan. mantIklI.
  17. 17
    Çok sık yaptığım şeylerden biridir. Ama ben 6 puan civarında ki filmlere de şans veririm. Aralarında tek tük olsa da güzel olan filmler illa ki çıkıyor.
  18. 18
    altidan dusukse izlemem ama bazi arkadaslarim yeaa bu ne sadece yedi bucuk mu almis diyip onerdigim filmleri izlemiyorlar ve beni sinirlendiyorlar.

    bu arada yalnizca bir tane arkadasim var
  19. 19
    imdb’ye güvenip iki tane hint filmine maruz kalmıştım. arkamdan birisi bıçak vursa canım bu kadar acımazdı.

    pek önemli olmayandır. rotten tomatoes daha doğrucu sonuçlar verebiliyor.
  20. 20
    O ben oluyorum mümkünse en dusuk 8.0 olsun. İmdb puanları iyi bir referanstır fazla yanıltma payı yoktur.

    Bir filmi izlemeden önce yorum okursanız fazla beklentiye girer ya da on yargıyla yaklaşırsınız. Kiminin öve öve bitiremediği film sizin icin berbat bir film çıkar Çünkü siz henüz izlemeden büyük bir beklentiye sokmustur. Ya da kimsenin beğenmediği filmi siz çok seversiniz. Bu durumlar hep kafa karıştırır.

    O yüzden film izlemeden önce yorumu değil de puanı referans alın.
  21. 21
    büyük yanılgılara düşmenize sebebiyet verebilecek olay.
    imdb artık eskisi kadar güvenilir değil ne yazık ki. fan gruplarının oy vermesiyle birlikte saçma sapan filmler yüksek puan alıyor. sonra "bu neydi şimdi?" dediğiniz filmleri izlemek zorunda kalıyorsunuz.
  22. 22
    Sık yaptığımdır.

    Çok nadiren imdb topluluğunun anlamsız oylamalarına rastlıyorum. İmdb listelerini kontrol eder, filmi izlerim. Ardından da trivia kontrolü ve film yorumu yaparım.

    İşte böyle hobilerim var, pek gösterişli değil.
    • gösteriş istiyorsan fikrimi biliyorsun...