kayıt

ölmeden önce geride iz bırakmak istemek

  1. 5
    'Seni hatırlayan son kişi öldüğünce bu dünya'da hiç varolmamış olacaksın' sözüne istinaden birşeyler yapıyor olabilir.
  2. 4
    (bkz: İz bırakanlar unutulmaz)
  3. 3
    ego tatmininden başka bir şey değildir unutulmaktan korkmaktır, sanki bu dünyaya hiç gelmemiş gibi olmaktan korkmaktır, kimsenin sizi hatırlamayacağından korkmaktır, bunun dışında çok az insan faydalı olsun diye iz bırakmak ister.
  4. 2
    Mitolojiden açıklamak istiyorum: Uruk kralı gılgamış arkadaşı enkidu'nun ölümü üzerine sonsuz hayatı arayıp yola çıktığı ve bu uzun yolculuk sonlandığı vakit aslında böyle bir şeyin olmadığını anladığı zaman bari adım baki kalsın demiştir. Bunun içinde birçok kahramanlık yapmıştır ve bu kahramanlık hikayelerini taş tabletlere yazdırtmıştır.

    Benim için gereksiz bir uğraş olduğunu düşünüyorum çünkü ben bencil bir insanım ve ben öldüğüm vakit her şeyimle ölürüm. Benim dostlarım, ailem vs. benim adımdan faydalanmak ve bunu içinde adımın baki kalmasını istemeleri umrumda olmaz gibime geliyor.
  5. 1
    öldükten sonra hatırlanmak istemektir. ben öldüm ama adım baki kaldı cümlesini tam olarak ifade eder. bir çok insan bunu sıkıntı haline getirirler ve kitap yazarak ya da fotoğraf sanatıyla ilgilenerek ve yahut her hangi bir sanat dalıyla ilgilenerek öldükten sonra geride izlerini bırakmak isterler.