kayıt

seyfi dursunoğlu

  1. 1
    ayarlarıyla insanı dumur eden eskilerden bir tiyatrocu ve oyuncu. huysuz virjin tiplemesiyle bilinir.
  2. 2
    ağzı bozuk küfürleriyle güldürmeye çalışan 60 yaşından sonra ünlenen kadın tiplemesinden para kazanan kişi.
  3. 3
    zekası yaşına fazla gelen oyuncudur. benzemez kimse sana programında görülür.
  4. 4
    türkiye'de imkansız bir iş yapan insandır... dolayısıyla seveni kadar sevmeyeni vardır ve bekar olarak son yıllarına girmiştir...
  5. 5
    Farkında mısınız bilmiyorum; ama kendisi efsanedir. Türkiye'nin hiç de alışık olmadığı bir şekilde insanları eğlendirmeyi başarabilmiş. Alışık olmadığı kanto değil aslında, bir erkeğin kadın kılığına girip kanto yapması ve biraz da edepsiz oluşu. Adı huysuz virjin bir kere. Dönemin yobazları tarafından nasıl linç edilmemiş hayret. Sahnede trollük yapan, normalde efendi biri aslında. 82 yaşında ve vasiyeti mal varlığının çağdaş yaşam derneğine bırakılması yönünde.
  6. 6
    günümüz şartlarını düşündükçe cesaretini daha fazla idrak ettiğim şovmendir. yarattığı huysuz virjin karakterini bugün biri yaratmaya kalksa önce hükümet tarafından marjinal ve sapık ilan edilir. bir ihtimal uyuşturucu yada cinsel istismar gibi bir suçla bir dönem gözaltına alınır sonra da yandaş basının kendisi hakkındaki haberlerinden gazı alan bir manyak tarafından öldürülebilirdi.

    düşünün neredeyse 50 sene evvel yarattığınız bir karakter var. bu karakter bir süre ortadan kaybolduktan sonra yaklaşık 20 sene evvel televizyon yoluyla yeni nesille tanışıyor. bu karakteri izlemek güzel ama yayınlayan kanala reyting ile beraber büyükte bir külfet getiriyor. çünkü her bölümü sonrası bir gün yayın yasağı almanız kesin gibi.

    abartıyor olabilirim ama yayında küfürler için bipleme mevzusu ilk defa kendisinin programında kullanılmış olabilir. küfürün ve cinselliği doğru şekilde kullanıldığında ne kadar zekice güldürebileceğini gösteren bu şov bu el freni etkisi yaratan duruma rağmen izlendi.

    günümüzde ise seyfi bey öyle bir efsane yarattı ki sırf onun jürisi olması nedeniyle insan o programı izleyebilir. işind aha güzel yanı yapımcı da bunun farkında ve tüm jüri üyeleri onun kafa olarak uyuşabileceği insanlardan seçiliyor.

    umarım kendisi gibi değerlerin ne kadar değerli olduğunu o hala hayattayken hatırlayacak toplumsal algıya sahip oluruz yakın gelecekte...
  7. 7
    Laf sokmayı bir sanat haline getiren kıvrak zekalı güzel insan

    Sahne ismi huysuz virjin yani bir kadın kılığında olmasına rağmen kendini muhafazakar birisi olarak tanımlamıştır. Son yıllarda çıktığı programlarda sürekli yalnızlıktan şikayet etmekte olup insanın kafasında demek ki güzellik zenginlikle şan ile şöhret ile değil çevrende bulundurduğun sevgi ile beslediğin/beslendiğin bir hayat biçimiyle oluyor dedittiren insandır
  8. 8
    show dünyasını yemiş bitirmiş güzel insan. kendisini bu kadar keyifle izleten az adam var ülkede.
  9. 9
    enver aysever: zeki müren eşcinsel miydi?
    seyfi dursunoğlu: zeki müren arkadaşımdı. şimdi sizle de arkadaş olduk. zeki müren'e de soramadım. size de sormuyorum.

    seyfi dursunoğlu bu cevabı verdiğinde 83 yaşındaydı. kendisinde bulunan dünya görüşünün ve zekanın kırıntısının sirayet ettiği bir insanın memleketin genel ikliminden etkilenmesi neredeyse mümkün değildir. zihnini sürekli açık tutup düşünmeye üşenmeyenlerden olduğu için ve bunların yanına cesaret ile yeteneği ekleyebildiği için büyük saygı duyuyorum.

    www.youtube.com/...
  10. 10
    enver aysever'e konuk olduğu programı izledim. yalnız son 2-3 dakikada söylediği sözler gerçekten içimi acıttı.

    aşk hayatıyla ilgili sorulan soruya karşılık "şimdi bana soracağınız sual, yaşımla uygun olarak, 'hangi mevsimde yukarı çıkmayı düşünürsünüz? ilkbahar mı sonbahar mı, gece mi gündüz mü?'"

    akabinde gelen "ölümden korkar mısınız sorusuna da "hayır korkmuyorum. yalnız ne var biliyor musun, tuhaf bir şey... evin en üst katı yatak odam. merdivenlerden yatak odasına çıkarken 'yarın acaba inebilecek miyim?' diyorum. bu yaşın verdiği bir şey."

    youtu.be/...
  11. 11
    Huysuz virjin karakterine can vermiş olan oyuncu.

    Vefat etmiş. Mekanı cennet olsun.
  12. 12
    üzüldüm.. nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
  13. 13
    Vefat etmis tatlı insan, mekanı cennet olsun.. üzüldüm bi :/
  14. 14
    Katinanın elinde rakısı... fakat bu kez içebiliyor. O kafayla artık makası da makinayı da kullanır. Çokça içmiş hem. bir derdi var belli. Sanki çocukluğundan renkli bir figür uçup gitmiş. Benim de kadam mastika çözmüş yunan'dan. Dem bu demdir İçelim. Ruhun şad olsun huysuz.
  15. 15
    Dobralık ve laf sokmada üstüne yoktu. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun.
  16. 16
    çocukluk zamanımızdaki değerlerden kaybında çok üzüldüğümüz en çok akla gelenler; kemal sunal, barış manço, cem karaca ve birkaç şu anda aklıma getiremediğim kişi. en az onlar kadar kaliteli ve onlar kadar eksikliği hissedilecek bir sanatçıydı. mekanı cennet olsun.
  17. 17
    çok üzüldüm cidden çok. kaliteli bir sanatçıydı. son dönemde en çok yıprananlardandı. tuvalet kağıdı reklamında görünce yazık bize falan diyip üzülmüştüm. reklamda oynattırdık bu insanı falan diye düşündüm saçmaydı yani. omurgasız biri olsaydı ekranda görürdük yıpranmazdı bu kadar da ama bir omurgası vardı ondan böyle oldu.
    bir mizah seviyesi getirmiş bize, karakterin ne olduğunu oynadı gösterdi. ayrıca harika bir türkçesi vardı. hani cidden sanatçıymış her yönüyle. lafını esirgemedi giydirdi giydirdiğine güldük. çekincesi yoktu. sanatın en çok engellediği kısıtlandığı dönemde doğup gelişme becerisini göstermiş birisi ama bizim dönemimizde biz sanatını öldürdük.
    twitterda bir tvit gördüm seyfi dursunoğlu sağlık sebebinden ölmüş olabilir ama huysuz virgini biz öldürdük diye. öyle işte
  18. 18
    keskin bir zeka sahibi ve her şeye anında verilecek hazır bir cevabı olan şaheser adam.
  19. 19
    Sahnelerin Drag queen'iydi. Mekânı cennet olsun, dilerim.