kayıt

izlanda

  1. 56
    Bundan 100 yıl kadar önce içkiyi yasaklamışlar. 15 20 yıl sonra dayanamayıp bir kısmını serbest bırakmışlar. Ancak bira 1989'a kadar icilememiş. Bunların hepsi referandum ile olmuş tabi, tepeden biri kafasına göre karar almamış.
  2. 55
    Türk korsanlarının yağmalarına maruz kaldığı için çok eskiden kalma ve 1970li yıllara kadar unutulan bir kanunlarında türk öldürmek serbesttir. Farkedilince Kaldırılmıştır.
  3. 54
    Çok sayıda Türk gitse medyada kesin İzlanda oldu bizlanda falan derler.*
  4. 53
    Sözlükte otomatik olarak komşusutokkenaçyatana etiket atılan 2 başlıktan biri.
  5. 52
    bir ülke. her anlamda örnek gösterilmelidir.

    (bkz: mesela izlanda)
  6. 51
    (bkz: mesela yani)
  7. 50
    rusya'daki 2018 dünya kupasına diplomatik boykot uygulama kararı almış ülke. yani herhangi bir yönetici vesaire ziyaret etmeyecekmiş. bunun sebebi olmuş birtakım siyasi olaylar. sergei skripal gibi birtakım eski casusların ölümünden sonra bu kararı almışlar.

    komşusutokkenaçyatan
  8. 49
    Içerisinde eyjafjallajökull buzulu ve aynı adı taşıyan yanardağı barındırır. 2010 yılında patlamıştı.

  9. 48
    sınırları içerisinde rüstem, cevat ve arif diye üç arkadaşımın sivrisinek olarak görev aldığı tuhaf ülke..
  10. 47
    sınırları içerisinde sivrisinek barındıran bir ülke. iklim koşullarından dolayı kolonileşme durumu olamadığı için görülme sıklığı çok az.

    kaynak: www.why.is/...
    • Düzeltme için teşekkürler...
  11. 46
    Sınırları içerisinde bir tane bile sivrisineğin barınmadığı ülke.
  12. 45
    Silahlı kuvvetleri var olan ülkedir. Sadece görünürde düzenli bir ordusu yok.
    İzlanda Hava Savunma Sistemi
    İzlanda Sahil Güvenliği
    İzlanda Kriz Müdahale Birimi
    Ülke nato üyesi olduğu için birleşik krallık ile var olan bir askeri savunma antlaşması mevcut. Büyük ihtimal silah ticaretinde de eli ayağı uzundur.

    (bkz: su uyur düşman uyumaz)

    bu adamlar avrupalı hepimizi suya götürür, susuz getirirler. Siz bunların minnoşluğuna inanıyor musunuz? Büyük ihtimal ülkedeki anayollar olası bir savaş için uçakların inişine kalkışına göre tasarlanmıştır.
  13. 44
    başkenti (bkz: reyjkjavik) olmakla beraber bir orduya sahip değildir. gerek olması halinde (bkz: nato) tarafından korunur. ayrıca şaşırtıcı bir şekilde devriye gezen polisler silah taşımaz. sevmeyeni var mıdır? sanmam.
  14. 43
    Daha önce 517197261 Kez yazmıştım ama yaşamak istediğim ülke olur burası. Aslında her şeyi bırakıp zorluklara katlansam da çocuklarım, torunlarım bu ülkede mi doğsa? Öldükten yüzlerce yıl sonra bile hayır duası alırım. Bir çocuğa, türkiye yerine izlanda'da doğmak kadar güzel bir miras bırakılamaz.

    Benimle evlenip izlanda'ya yerleşmek, zorlukları birlikte aşmak ve gelecek nesilleri kurtarmak isteyen kızlar mesaj atsın.
  15. 42
    Aynı 100 yıl önceki norveçliler gibi günümüzde bütün ormanlarını yok etmiş olan ülke. İzlanda'daki ormanların yüzölçümüne oranı sadece %1 kadar. Adaya ilk yerleşen Viking yerleşimciler gemi yapımlarında kullanmak için bütün ormanları yok etmişler. Vikinglerden önce buzul ve kumullarla kaplı olmayan topraklarda yer yer kayın, yer yer karışık ormanlar varmış. Bu ormanların yok edilmesi izlanda'nın biraz daha karasallaşmasına neden olmuş, önceden daha nemli bir iklim varmış ormanların olduğu topraklarda.

    Aynı zamanda bu ülkede neredeyse hiç durgun su(göl) olmadığı için hiç sivrisinek yaşamıyor. Durgun su olmamasına rağmen, hemen hemen 10 binin üzerinde irili ufaklı şelalesi olan bir ülke İzlanda.
    • 41
      teyit.org/...

      siktir edin bundan değerli mi aq?
    • 40
      güzel kareler...

      media.cntraveler.com/...
      media.cntraveler.com/...
      static.boredpanda.com/...
      static.boredpanda.com/...
    • 39
      çok güzel ülke be. euro 2016 ile çok gündeme geldi ama ben kendimi bildim bileli sempati duyarım bu ülkeye. az nüfus, çok verim, güzel coğrafya, yüksek standartlı yaşam...

    • 38
      euro 2016 başarısından sonra yaptıkları tezahürat ile de gönüllerde taht kuran ülke.

      hayatımda birçok tezahürata, marşa, futbol ambiansına tanık oldum ama bu adamların yaptığını her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor.

      twitter.com/...

      ayrıca dünya kupası elemelerinde de aynı grupta yer alacağız.
    • 37
      o değil de izlanda'da türkleri pek sevmiyolarmış. bizim korsan denizcilerimiz baya bi ziyaret etmişler, ganimet kız kaçırmışlar falan diyorlar. beni alsalar aslında ya da yaksam gemileri gitsem, böyle küçük bir bar açsam, salaş, sıcak, bir köşede kediler uyuklasa, barın arkasında atadan dededen kalan üç beş yadigarım asılı olsa, bar giriş kapısının üzerinde çan olsa falan. hayali bile güzel. hayal etmek de öyle. ama gerçeklere dönünce verdiği acı da fazla oluyor.
    • 36
      Hu!
    • 35
      vatandaşı olmak istediğim ülke. izlanda duy sesimi.

      (çok da siklerindeydi. dsfgdfjgfkhl)
    • 34
      futbolda rakibini iceberg gibi çarpan ülkedir.

      (bkz: bizim bir bu kadarda yerin altında var)
    • 33
      utanmasam ülkeye olan aşkımdan sokaklara dökülücem lan. hayır ağlamıyorum gözüme eyjafjallajökull kaçtı :(
    • 32
      buz ülkesi
      buz diyarı (ülkesi)
      buz toprakları

      etimoloji sıfır. izlanda nedir.