kayıt

her an ölebilecekken 10 yıl ödemeli kredi çekmek

  1. 7
    insanların ev alma isteğinden kaynaklı bir durum. yalnız bu kadar yuklenmeyin insanlara. türk insanı için normal bunlar. bir avrupalı gibi devletine güvenemiyor. parası olmazsa sokaga atılma riski var. belki çocuğuna bir sey birakmak istiyor. ya da her ay bir para vereceksem en azindan elime bir sey gecsin diyor. 30 yıl kira öde eline geçen şey kocaman bir hiç. şahsen ben de taraftarı değilim 10 yıl boyunca kendini kitlemenin ama günümüzde saçma bir eylem değil.
  2. 6
    kirada takılmaktan daha faydalı olan eylem. 10 yıl boyunca sizi taş ocağında çalıştırmıyorlar sonuçta. normal hayatınıza harcamalarınıza dikkat ederek devam ediyorsunuz.
    kira paraları da artık kredi taksitleri kadar neredeyse. en azından 10 yıl sonunda elinizde bir şey olur.
  3. 5
    bankalarI zengin etmekten baska ise yaramIyor kredi. 10 yIl kendini ev icin sIkIntIya sokacagIna kirada oturup karIs karIs turkiyeyi gez,dilersen yurt dIsIna cIk daha iyidir. en azIndan mutlu vefat edersin

    annemin yengesi boyle ev almadI hep gezdi ve hayat doluydu. bir yerden para cIksa gider yine gezerim diyordu.
  4. 4
    İşte böyle böyle ölesim tutuyor. Sahi ne hoş olurdu ansızın göçüp gitmek, sonrasında alacaklıyı armut etmek. Uyuzluk işte, oluru var.

    Not: işin şakası bu. Ancak olurda böyle bir şey yaşanırsa acaba o borca ne oluyor? Kimsesi yok diyelim merhuma. (Birinci dereceden akraba yani kastettiğim)
    • Doğru ya daha arada mirası reddi falan da olacak. Düşündükçe bana da uzun geldi. Kaldı ki pek konuya da hakim değilim. Karmaşık işler:))
  5. 3
    Hepimiz her an ölebilecek yaştayız. O yüzden kredi çekip mezar yeri ve mezar taşı satın almayı düşünüyorum.
  6. 2
    Modern yaşam koşullarının dayattığı zorunluluklardan biri. Yapan tanıdıklarım var, çünkü başka şansları,var.

    İşin ucunda ölüm var mantığını doğru bulmadım. O zaman hiçbir halt yapmadan bir köşede oturalım, olur mu? Olmaz.
  7. 1
    *

    genelde çekilen kredi ev kredisidir ve akıl karı bir iş değildir, Geleceği düşünüyorum diye hayatının 10 yılını götün diken üstünde bankaya çalışarak geçirmek akıl kârı gelmiyor bana zira. Aileden bişi' kalmadıysa sıfırdan ev almak yerine kirada takıl daha iyi, hem ev alma komşu al demişler ehehe...